REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėje Karalystėje siaučiant naujai COVID-19 atmainai, jaunas gydytojas-rezidentas savo dienoraštyje dalinasi išgyvenimais. Pateikiame jo trečiadienio dienoraštį.

Jungtinėje Karalystėje siaučiant naujai COVID-19 atmainai, jaunas gydytojas-rezidentas savo dienoraštyje dalinasi išgyvenimais. Pateikiame jo trečiadienio dienoraštį.

REKLAMA

Koronavirusui ir toliau siaučiant, nebetyli ir patys medikai. Vieni po kitų dalijasi sunkiais išgyvenimais iš darbo.

Šįkart prabilo Jungtinės Karalystės medikas – Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) darbuotojas.

TREČIADIENIS

Apsimetu Dievu, spręsdamas kitų žmonių likimus

Ateinančios dvi savaitės gali galutinai palaužti Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą (NHS). Mūsų skyriai užpildyti, taigi ligoninė kitame miesto gale priims dalį mūsų pacientų. Tačiau bėda tame, kad dauguma jų kelionės neišgyventų.

Aš ir vėl apsimetu Dievu, spręsdamas kitų žmonių likimus – bandau nuspėti, kurie perkėlimo metu nenumirtų.

Įtampa verda ir aš nueinu pas vyriausiąją slaugytoją: „Kodėl mes neturėjome plano?“

Žinojome, kad taip bus. Ar negalėjome išleisti daugiau ne COVID-19 sergančių pacientų, kad atsirastų vietos?

REKLAMA
REKLAMA

Ji sako, kad tai nėra taip paprasta. Pirmosios bangos metu turėjome pakankamai tuščių lovų, tačiau dėl kitų, šiuo metų laikų plintančių ligų – jos užpildytos.

REKLAMA

Į skyrių atvyksta naujas pacientas, sergantis koronavirusu ir patyręs stiprią galvos traumą. Nesvarbu, kuo skundžiasi, jeigu žmogaus testas yra teigiamas, jis perkeliamas į COVID skyrių.

Tačiau neturime jokių jo duomenų. Žinome tik tiek, kad dėl didelio medicininės pagalbos poreikio ir eilės prie priimamojo, jis greitosios medicinos pagalbos laukė 45-ias minutes.

Vienas pacientas naktį mirė ir jo palata dabar valoma. Taigi, viena laisva lova – baisus, tačiau būtinas, skaičiavimas. Kitas mano pacientas atsisako valgyti ir gerti. Tai problema, su kuria dažnai susiduriame gydydami koronavirusu sergančius senolius. Juos trikdo skonio ir uoslės praradimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien, draugiško šeimos gydytojo dėka, buvau paskiepytas nuo COVID-19. Jis paskambino man paskutinę minutę ir pasakė, kad turi vieną atliekamą vakciną. Pasinaudojau šia galimybe ir jis priėmė mane po darbo.

Gal tai kiek nemandagu, bet jeigu vakcina lieka nepanaudota, šeimos gydytojas gali nuspręsti, kam ją skiria. Jis žinojo apie mano tėvo būklę ir iš karto paskambino man. Po dešimt dienų vakcina bus 90 proc. veiksminga. Visai neblogai. Jaučiu palengvėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų