REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos suvestinių duomenys už sausio pirmosios savaitės duomenys rodo, jog norinčiųjų patekti į Palangą tam neturint svarios priežasties kardinaliai sumažėjo. Tačiau panašu į tai, jog kurorto policijos pareigūnai siekia, kad tokių vairuotojų, kuriems tektų apsisukti ir grįžti atgal, apskritai neliktų.

Policijos suvestinių duomenys už sausio pirmosios savaitės duomenys rodo, jog norinčiųjų patekti į Palangą tam neturint svarios priežasties kardinaliai sumažėjo. Tačiau panašu į tai, jog kurorto policijos pareigūnai siekia, kad tokių vairuotojų, kuriems tektų apsisukti ir grįžti atgal, apskritai neliktų.

REKLAMA

Pirmąją sausio savaitę penkiuose policijos postuose ties įvažiavimais į Palangą patikrinta beveik pustrečio tūkstančio automobilių. Jei anksčiau, pavyzdžiui, prieš savaitę ar gruodžio pabaigoje, tokių, kurie nebuvo įleisti ir teko grįžti atgal, būdavo beveik po šimtą kasdien, tai sausio 8 d. į kurortą nepateko 11 transporto priemonių.

Iš vienuolikos vairuotojų dešimčiai, atvykusiems į policijos judėjimo kontrolės postus ties įvažiavimais į kurortą, iškart buvo surašyti Administracinio nusižengimo protokolai pagal ANK 45 str.  

REKLAMA
REKLAMA

„Visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas“, kitaip tariant, už karantino reikalavimų pažeidimus.

REKLAMA

Anksčiau kurorto pareigūnai protokolus pagal ANK 45 str. surašydavo tik išskirtiniais atvejais, dabar, anot Palangos policijos Reagavimo skyriaus viršininko Donato Mockaičio, pareigūnų tolerancija baigėsi.

„Visi judėjimo patikros postai yra įrengti jau Palangos miesto teritorijoje, vadinasi, tie, kas kirto Palangos savivaldybės teritorijos ribas neturėdami tam svarios priežasties ir atvažiavo iki kontrolės posto, jau yra pažeidėjai. Visiems iškart buvo surašyti protokolai pagal ANK 45 str.“, – komentavo Reagavimo skyriaus viršininkas.

Pareigūnas negalėjo pasakyti, kodėl sausio 8-ąją iš neįleistų 11 vairuotojų protokolai surašyti dešimčiai. „Postuose budi ir Palangos policijos, ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Turėčiau pasitikslinti, kokia tai buvo situacija“, – teigė D.Mockaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Važiavo į Palangą, nes buvo išsinuomoję būstą?

Į kurortą nebuvo įleisti ir su protokolais bei nemažomis baudomis (jos prasideda nuo 500 eurų) atgal namo išvyko Vilniaus, Kauno, Kretingos ir Skuodo savivaldybių gyventojai.

Vilniečiai ir kauniečiai pareigūnams aiškino važiavę į Palangą praleisti savaitgalio, pasivaikščioti prie jūros, pakvėpuoti pajūrio oru.

Nors patalpų nuomos paslaugos šio sugriežtinto karantino metu šalyje yra draudžiamos, tačiau tam tikrose grupėse socialiniuose tinkluose yra pakankamai nemažai skelbimų ir tų, kurie ieško Palangoje išsinuomoti būstą kelioms paroms ar savaitgaliui, ir tų, kurie, nepaisant draudimų, yra pasirengę suteikti tokią paslaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Mockaitis „Vakarinei Palangai“ komentavo, jog tokius neteisėtus veiksmus turėtų kontroliuoti Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Jis, esant reikalui, į pagalbą gali pasitelkti ir policijos pareigūnus. Tačiau nuo gruodžio 14 d., kai sugriežtintas karantinas, Savivaldybės atstovai dėl panašių klausimų nesikreipė.

Palangos policijos Reagavimo skyriaus vadovas „Vakarinei Palangai“ patvirtino, jog įvažiavimo į kurortą postuose yra pasirinktinai stabdomi ir tarpmiestiniai maršrutiniai autobusai. Sustabdžius juos, pareigūnai patikrina keleivių dokumentus ir aiškinasi, ar jie turi teisę įvažiuoti į Palangą.

Sausio 8-ąją įvažiavimuose į Klaipėdos apskrities miestus

– Kretingoje patikrinti 300 automobilių, surašyti 3 protokolai pagal ANK 45 str. (trys asmenys iš skirtingų šeimų viename automobilyje).

REKLAMA

– Palangoje patikrinta 2477 automobiliai, neįleista 11, surašyta 5 protokolai už KET pažeidimus, 10 protokolų pagal ANK 45 str.

– Klaipėdos rajono postuose patikrinta 1167 automobiliai, neįleisti 17, pradėtos 9 teisenos dėl karantino taisyklių pažeidimų. 

– Klaipėdos miesto postuose patikrinti 4019 automobilių, neįleisti 6, surašyta 10 protokolų už įvairius KET pažeidimus, 2 protokolai pagal ANK 45 str.

– Rietave patikrinti 302 automobiliai, neįleista 14, surašyti 5 protokolai už KET pažeidimus, 4 protokolai už karantino taisyklių nesilaikymą – viename automobilyje keturi asmenys iš kitos savivaldybės.

– Skuode patikrinti 195 automobiliai, nustatyti 3 KET pažeidimai.

– Neringoje patikrinti 323 automobiliai, neįleistas 1.

– Plungėje patikrinti 2482 automobiliai, neįleisti 2, nustatyti 9 KET pažeidimai.

 

Autorius: Tamara Zaiceva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų