REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
V. Jagėlo ir advokatas A. Liutvinskas (tv3.lt koliažas)

Sostinės policijoje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl smurto Naujųjų metų naktį laukiama svarbių medikų išvadų. Dėl šio konflikto dėmesio centre atsidūrė žinomas MMA Lietuvos kovotojas Vitoldas Jagėlo.

16

Sostinės policijoje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl smurto Naujųjų metų naktį laukiama svarbių medikų išvadų. Dėl šio konflikto dėmesio centre atsidūrė žinomas MMA Lietuvos kovotojas Vitoldas Jagėlo.

REKLAMA

Sportininką smurtu apkaltino dvi moterys ir vienas vyras. Jie parašė pareiškimus, po kurių pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą iškart pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Incidentas įvyko S. Neries gatvėje esančiame daugiabutyje. Sausio 1-ąją, apie 3 val. nakties. V. Jagėlo su mergina lankėsi bute, kuriame gyvena šiuo metu nukentėjusiais pripažinti asmenys (du iš trijų). Teigiama, kad konfliktas kilo dėl merginos.

Per šį incidentą nukentėjo ir V. Jagėla. Dėl pjautinės žaizdos rankoje ir apdraskymų jis taip pat parašė skundą policijai, tiesa, kol kas įtarimai dėl to dar niekam nepareikšti. Įdomu tai, kad visai 5 asmenų kompanijai gresia ir daugiau nemalonumų. Būtent dėl karantino taisyklių pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Užfiksuota, kad bute vyko vakarėlis, jame buvo girti asmenys. Daugiau nei vieno namų ūkio ar šeimos susibūrimai šalyje draudžiami dėl karantino. Tad be smurto niuansų, jų visų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos. Už tokį pažeidimą visiems vakarėlio dalyviams gresia baudos nuo 250 eurų.

REKLAMA

Išpūstas burbulas

V. Jagėlo advokatas Adomas Liutvinskas naujienų portalui tv3.lt susiklosčiusią situaciją pavadino paprasta: „Situacija paprasta. Tai yra šiek tiek šampano išgėrusių žmonių apsistumdymai. Kiek man žinoma, dėl merginos kilo konfliktas. Bet tuo viskas ir baigėsi.

Tas vaikinukas (V. Jagėlo – aut. past.) su mergina išėjo iš buto. Jie grįžo namo ir paskambino į policiją. Tada jis buvo nuvežtas į komisariatą, apklaustas ir paleistas. Tuo viskas ir pasibaigė. Galiu pasakyti, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas labai skambiai, bet kai jį reikės nutraukti, tada viskas vyks labai tyliai.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie peilį, A. Liutvinskas teigė, jog V. Jagėlo jį atėmė iš merginos, kuri jį puolė. Esą tada jam buvo perpjauta ranka. Padaryta apie 5 cm pjautinė žaizda. Peilį vėliau kovotojas atidavė policijos pareigūnams.

„Kol kas išskyrus tai, ką matau pranešime apie pareikštus įtarimus, nieko daugiau pasakyti negaliu. Teigiama, kad kažkam buvo sulaužyta nosis. Bet iš esmės sužalojimai yra neaiškūs, nes nėra oficialių medikų išvadų.

V. Jagėlo pats buvo sužalotas, apdraskytas. Prie ko čia ta baudžiamoji byla? Ar tikrai nukentėjusieji yra tie geručiai? Manau, kad tokie tyrimai yra pradedami skubotai ir be pakankamo pagrindo. Mano klientas pareigūnams ramiai paaiškino, kaip jis pateko į vakarėlį, kodėl įvyko apsistumdymas“, – tikino A. Liutvinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Advokatas pridūrė, kad sulaukus specialistų išvadų, turėtų įvykti nukentėjusiųjų apklausos. Anot jo, yra tikimybė, kad ikiteisminis tyrimas apskritai bus nutrauktas. Toli tokių pavyzdžių ieškoti nereikia.

Mečajaus atvejis

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad 2018-ųjų lapkričio 16-ąją Vilniuje buvo įvykdytas kraupus smurto išpuolis. Tuomet smurtu buvo apkaltintas perspektyvus dziudo imtynininkas Ignas Mečajus, o jo auka tapo 21-erių mergina ir ją užstoti bandęs 25-erių vaikinas.

Tiesa, netrukus paaiškėjo, kad prieš tai galimai smurtą patyrė ir pats imtynininkas. Apie šį įvykį visuomenė išgirdo ne iš karto.

REKLAMA

Pati nukentėjusioji apie smurtą nutarė pranešti per Kalėdas, paviešindama savąją versiją socialiniame tinkle „Facebook“. Būtent tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vis dėlto, prabėgus 8 mėnesiams Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Prokuratūros teigimu, toks sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bei gavus įtariamųjų ir nukentėjusiųjų prašymą tyrimą nutraukti abiem pusėms susitaikius.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad vienas iš įtariamųjų nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Kitas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas pagal laidavimą, įvertinus, kad nusikalstamą veiką jis padarė pirmą kartą, nuoširdžiai dėl to gailėjosi ir pripažino savo kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų