REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovybė turi atsakyti už neapskaitytas mirtis, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovybė turi atsakyti už neapskaitytas mirtis, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA

„Aš manau, kad vadovybė turi atsakyti už tai, kas yra“, – lrytas.lt trečiadienį sakė Vyriausybės vadovė.

Jos teigimu, NVSC vadovas privalo sutvarkyti procesus institucijoje taip, kad jie veiktų ir būtų pasiektas rezultatas.

„Jeigu jis negali to padaryti, jeigu aš būčiau vadovas tokioje situacijoje, tai aš nebūčiau vadovas tokioje situacijoje, nes aš tiesiog pasakyčiau, aš negaliu dirbti, ačiū labai, susiraskite sau kitą vadovą“, – teigė I. Šimonytė.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad NVSC veiklos skaitmenizavimo metu buvo rasto 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį su NVSC vadovu Robertu Petraičiu aptarti situacijos buvo susitikęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jis trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė, kad nebuvo įtikintas NVSC vadovo atsakymais. 

REKLAMA

„Susitikimo metu aš nebuvau įtikintas atsakymais, todėl paprašiau, kad vadovas raštu man pateiktų išsamų situacijos vertinimą dėl nustatytų 804 neapskaitytų mirčių“, – žurnalistams sakė A. Dulkys.

Paklaustas, ar neketina prašyti NVSC direktoriaus atsistatydinti, jis teigė pirmiausia linkęs sulaukti jo atsakymų dėl susidariusios situacijos.

„Neužbėkime už akių, turime būti objektyvūs. Aš lauksiu vadovo atsakymų, tada juos vertinsiu ir tada priimsime atitinkamus sprendimus“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Trečiadienį Statistikos departamento paskelbtais duomenimis, nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1422 žmonės, dėl kitų priežasčių – 696 užsikrėtusieji. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų