REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą kandidatavęs Liberalų sąjūdžio narys Aleksej Persijanov viešai kreipėsi į Vyriausybę, akcentuodamas, kad pandemijai sustabdyti nutaikyti ribojimai neveikia, o visą atsakomybę už savo veiksmus turėtų prisiimti patys piliečiai.

Į Seimą kandidatavęs Liberalų sąjūdžio narys Aleksej Persijanov viešai kreipėsi į Vyriausybę, akcentuodamas, kad pandemijai sustabdyti nutaikyti ribojimai neveikia, o visą atsakomybę už savo veiksmus turėtų prisiimti patys piliečiai.

REKLAMA

Seimo rinkimuose 62 numeriu kandidatvęs A. Persijanov rašė, kad Vyriausybės atstovų nustatyti dar griežtesni karantino ribojimai veikia priešingai – dalis žmonių ir toliau ieško spragų, kaip būtų galima išvengti nustatytų ribojimų.

Miela Vyriausybė, Jūsų ribojimai neveikia.

Dar blogiau, dabar kuo labiau griežtinat karantiną, tuo labiau ribojimai veikia į kitą pusę sukoncentravus srautus į tai kas liko dirbti ir visais įmanomais būdais juos apeidinėjant. Šį traukinį nueinanti Vyriausybė jau paleido ir panašu, kad jo nepasivysit. Dalis žmonių nebejaučia atsakomybės ir nebeprisideda prie problemos sprendimo, kai iniciatyvos eina tik iš “valdžios”. Gal tai nuovargis. Šiaip ar taip neišmoktos pamokos reikš, kad taip pat reikės žaistis ir su trečia, ir visomis kt. bangomis, jei tokių bus. Amžinai tai tęstis negalės“, – rašė Liberalų sąjūdžio narys.

Be to, A. Persijanov priduria, kad dabar atėjo metas, kada vertėtų atsakomybę patiems gyventojams.

Panašu, kad artėja laikas leisti spręsti patiems ir susipažinti su savo sprendimų pasekmėmis, atsakyti už jas. Laikas rimtai apsvarstyti atsakomybės perleidimą LR piliečiams. Kas nori patikrinti savo sveikatą, pažaisti su mirtimi ir rizikuoti savo aplinka, tai neišvengiamai ir taip padarys. Kas nenori ir taip jau sėdi izoliacijoj ir šventes sutiks saugiai. Kad ir kaip norisi viską sukontroliuoti ir sprendimą paserviruoti ant lėkštutės, ateina laikas paleisti. Pirmo karantino tikslas buvo išmokyti gyventi kitaip, vieni išmoko, kiti ne, bet situaciją mato visi. Dar daugiau ar dar griežtesni ribojimai neišmokys tų, kurių iki šiol neišmokė. Antras karantinas tampa žalinga, pertekline priemone. Desperatiški laikai reikalauja desperatiškų sprendimų“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Miela Vyriausybė Jūsų ribojimai neveikia. Dar blogiau, dabar kuo labiau griežtinat karantiną, tuo labiau ribojimai...

Posted by Aleksej Persijanov on 2020 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad sekmadienį vakare Vyriausybė vienbalsiai pritarė naujiems ribojimams, kurie įsigaliojo trečiadienio vidurnaktį.

REKLAMA

Tarp naujų ribojimų – draudimas išvykti iš namų, nebent reiktų dirbti, ką nors laidoti ar nusipirkti maisto. Bus draudžiamas ir ne maisto parduotuvių darbas, išskyrus prekybą internetu. Karantinas pratęsiamas iki sausio 31 d.

Jei jūs taip pat susidūrėte su koronavirusu, pastebėjote netikėtus simptomus ir norite pasidalyti savo istorija, papasakokite mums: [email protected].

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų