REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BNS pateikia svarbiausių trečiadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

BNS pateikia svarbiausių trečiadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

REKLAMA

Koronavirusas Lietuvoje:

* Lietuvoje registruotas paros atvejų rekordas – per parą nustatyti 3128 nauji koronaviruso atvejai, mirė 31 žmogus. Ligoninėse gydomi 2122 COVID-19 pacientai, 163 iš jų – reanimacijoje.

* Lietuvoje įsigaliojo griežtesnės karantino sąlygos – visi vyresni moksleiviai perėjo prie nuotolinio mokymo, pradėti riboti automobilių srautai prie parduotuvių. Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė prieš Vyriausybės posėdį paskelbė viešą kreipimąsi į kadenciją baigiantį Saulių Skvernelį, prašydama sugriežtinti karantino sąlygas. Jis atkirto, kad paskirtoji premjerė vykdo viešųjų ryšių akciją, nes pareiškimas išplatintas prieš pat posėdį, o jame nėra jokių konkrečių priemonių. I. Šimonytės Vyriausybė darbą turėtų pradėti penktadienį. 

* Patvirtinta nauja tvarka, kad šeimos gydytojas nuo šiol COVID-19 gali diagnozuoti ir neatlikus testo, jeigu žmogui pasireiškia COVID-19 ligai būdingi simptomai per 14 dienų po sąlyčio su sergančiuoju, kuriam liga patvirtinta testu.

REKLAMA
REKLAMA

Koronavirusas pasaulyje:

* Vokietijoje registruotas iki šiol didžiausias paros mirčių nuo COVID-19 skaičius – 590. Vokietijos kanclerė Angela Merkel dėl to paragino parlamentą griežtinti suvaržymus ir kritikavo miestuose vykstančias kalėdines muges. 

REKLAMA

* JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė vykdomąjį įsaką, turintį užtikrinti, kad amerikietiškos vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 pirmiausia pasieks amerikiečius, o tik po to bus tiekiamos kitoms šalims. Vis dėlto neaišku, kaip šis įsakas bus įgyvendintas, nes vakcinų gamintojai jau yra pasirašę susitarimų su kitomis šalimis.

* JAV farmacijos milžinė „Johnson & Johnson“ pranešė ketinanti skurdžioms šalims skirti 500 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių, kai tik sausio mėnesio pabaigoje bus paskelbti klinikinių tyrimų rezultatai. Ši vakcina būtų parduodama už savikainą. Nevyriausybinės organizacijos įspėja, jog turtingos valstybės pretenduoja į neproporcingai didelę COVID-19 vakcinų dalį, o skurdžiausios šalys gali jos negauti pakankamai.

REKLAMA
REKLAMA

* Izraelis gavo pirmąją „Pfizer“ skiepų nuo COVID-19 siuntą. Premjeras Benjaminas Netanyahu paskelbė, kad pandemijos pabaiga „jau matyti“, ir pažadėjo pasiskiepyti pirmas.

* Jungtinės Karalystės priežiūros institucija gavo du pranešimus apie galimą alerginę reakciją į „Pfizer“ ir „BioNTech“ skiepus nuo COVID-19, pasireiškusią pirmą Britanijos masinio vakcinavimo kampanijos dieną paskiepytiems žmonėms.

Nusikaltimai žmogiškumui. Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų žmoniškumui pagal Baltarusijos piliečio Maksimo Chorošino skundą dėl gimtojoje šalyje patirto milicijos smurto. Prokuratūros vertinimu, vyras galėjo patirti kankinimų, kurie prilygsta nusikaltimais žmoniškumui, todėl baudžiamoji atsakomybė už jį gali būti taikoma nepaisant nusikaltimo vietos. Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pasveikino šį sprendimą ir ragino kitas šalis pasekti Lietuvos pavyzdžiu. M. Chorošinas tikisi, kad į Lietuvos teisėsaugą kreipsis ir daugiau nukentėjusių baltarusių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Narkotikų dekriminalizavimas. 39 valdančiųjų ir opozicijos atstovai Seime paskelbė iniciatyvą dekriminalizuotinedidelio narkotikų kiekio turėjimą be tikslo platinti ir už tai numatyti baudą iki 100 eurų. Dabar už tai baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Boeing“ sugrįžimas. „Boeing's 737 MAX“ trečiadienį įvykdė pirmąjį komercinį skrydį nuo 2019 metų kovo, kai šių lėktuvų eksploatacija buvo sustabdyta įvykus dviem katastrofoms.

Trumpo pralaimėjimas. JAV Aukščiausiasis Teismas atmetė Donaldo Trumpo bendražygių respublikonų prašymą blokuoti prezidento rinkimų rezultatų patvirtinimą Pensilvanijoje. Tai dar labiau sumažino ir taip minimalią tikimybę, kad D. Trumpui gali pavykti užginčyti pralaimėjimą demokratui Joe Bidenui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų