REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Sveikatos apsaugos ministerija rengia naujus planus, kaip suvaldyti koronavirusą Lietuvoje iki švenčių, atrodo, kad gyventojai nelaukia, kol bus įvesti nauji suvaržymai ir šeštadienį gausiai lanko didžiuosius prekybos centrus.

Kol Sveikatos apsaugos ministerija rengia naujus planus, kaip suvaldyti koronavirusą Lietuvoje iki švenčių, atrodo, kad gyventojai nelaukia, kol bus įvesti nauji suvaržymai ir šeštadienį gausiai lanko didžiuosius prekybos centrus.

REKLAMA

Itin populiarios prekybos vietos – pramoniniame rajone įsikūrę didieji prekybos centrai „Senukai“, „Maxima“, „Ermitažas“, „Lidl“, gausūs pirkėjų srautai stebimi ir pramogų bei laisvalaikio centruose „Mega“ ir „Akropolis“.

Apsilankius juose, galima pastebėti, kad tik dalyje prekybos centrų srautai ribojami prie įėjimo lauke. Pirkėjų eilutės pastebėtos prekybos centruose „Lidl“ ir „Ermitažas“, į „Senukus“ ir „Maxima“ galima patekti nelaukiant eilės.

Nors parduotuvėse padidintas personalo skaičius, dirba daugiau kasų, ne visi pirkėjai elgiasi sąmoningai. Vieni braunasi per kasas išėjimo link, antri netaisyklingai dėvi kaukes. Pastebima, kad ne visi pirkėjai laikosi saugių atstumų prie kasų.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės planuose – dar griežtesnis karantinas

Kaip jau skelbė portalas „Kas vyksta Kaune“, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ateinantį pirmadienį svarstys dar griežtesnes karantino sąlygas, tad galima manyti, jog tokie dideli žmonių srautai prekybos centruose stebimi paskutinį savaitgalį.

REKLAMA

Planuojama, jog parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose ir teritorijose šalia jų bus nustatyti didesni prekybos ploto reikalavimai.

Taip pat, pasak A. Verygos, bus siūloma nustatyti ir papildomas rekomendacijas.

Bus rekomenduojama visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose padidinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip 5 žmonės, o šeimoms – eiti tik po vieną.

Būtų uždaromos parduotuvės

Neatmetamos ir griežtesnės alternatyvos.

„Pirmoji alternatyva. Parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose ir teritorijose šalia jų turi būti užtikrinamas 20 kv. m. prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas žmogus ir užtikrinamos kitos srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos ir kitos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Antroji alternatyva. Ji – tokia pat, kaip pavasarinio karantino metu. Draudžiama parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešųjų prekybos vietų veikla“, – rašė ministras.

Tiesa, ši alternatyva galėtų būti netaikoma parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas. Maisto prekybai turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose. Internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos atsiėmimo punktuose.

Ministras taip pat siūlo papildomai nenustatyti išimties laisvalaikio paslaugoms – išimčių nebetaikyti individualiems fizinio aktyvumo užsėmimams. Išimtis liktų tik aukšto meistriškumo sporto veikloms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu, atsisakoma dalinio nuotolinio darbo, išskyrus, kai būtina atlikti darbą vietoje.

Sugriežtinus karantiną būtų draudžiama lankyti muziejus, galerijas ir organizuoti ekskursijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų