REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad prezidentui atmetus kandidatą į susisiekimo ministrus Kasparą Adomaitį, artimiausiu metu bus teikiamas naujas partijai nepriklausantis, tačiau „vertybiškai artimas žmogus“.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad prezidentui atmetus kandidatą į susisiekimo ministrus Kasparą Adomaitį, artimiausiu metu bus teikiamas naujas partijai nepriklausantis, tačiau „vertybiškai artimas žmogus“.

REKLAMA

„Netrukus paskelbsime tą pavardę, bet šiandien dieną norime pasilikti tokiam susiderinimui viduje, Tai – artimas Laisvės partijai vertybiškai žmogus, kuris nėra Laisvės partijos narys“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ji. 

Anot jos, dar formuojant koaliciją pateikti keli kandidatai į kiekvieną iš partijai atitekusių ministerijų, šiuo atveju siekta pateikti kandidatūrą, kuri „turėtų palaikymą, galėtų įgyvendinti ir kelti Laisvės partijai svarbius prioritetus“.

Ji užsiminė, kad kandidatas yra vyras, taip pat jis nėra iš susisiekimo sektoriaus.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pranešė atmetęs K. Adomaičio kandidatūrą dėl ateities vizijos ir susisiekimo srities problematikos žinių stokos. Jis taip pat tvirtino, kad naujas partijos pasiūlytas asmuo „turėtų būti geras kandidatas susisiekimo ministro portfeliui paimti“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Armonaitė po šio sprendimo sakė, jog džiaugiasi, kad po poros savaičių derybų atsirado daugiau aiškumo formuojant Vyriausybę. Ji įsitikinusi, kad ir K. Adomaitis būtų buvęs tinkamas minėtoms pareigoms, tačiau pripažino, kad „sklandžiam darbui reikia visų palaikymo, taip pat ir prezidento“.

REKLAMA

„Mes iki šiol manome, kad mūsų pasiūlyta kandidatūra buvo tinkama – jis kalbėjo apie teisingus prioritetus – žaliąjį kursą, naująsias technologijas , atvirus duomenis, turi Laisvės partijos, premjerės ir koalicijos palaikymą“, – sakė ji.

G. Nausėda, baigęs susitikimų su kandidatais į ministrus ciklą, penktadienį paskelbė, kad nepritaria dviem kandidatūroms – K. Adomaičiui, taip pat konservatorių į žemės ūkio ministres pasiūlytai Daliai Miniataitei ir laukia naujų kandidatų. Prezidentas tikisi, kad dekretą dėl Vyriausybės patvirtinimo pasirašys vėliausiai antradienio rytą.

REKLAMA
REKLAMA

Be atmestų kandidatų, Finansų ministerijos vadovo postą siūloma patikėti Gintarei Skaistei, Krašto apsaugos – Arvydui Anušauskui, Vidaus reikalų – Agnei Bilotaitei, Sveikatos apsaugos – Arūnui Dulkiui, Užsienio reikalų – Gabrieliui Landsbergiui, Socialinės apsaugos ir darbo – Monikai Navickienei, Švietimo mokslo ir sporto – Jurgitai Šiugždinienei, Energetikos – Dainiui Kreiviui, Ekonomikos ir inovacijų – Aušrinei Armonaitei, Teisingumo – Evelinai Dobrovolskai, Aplinkos apsaugos – Simonui Gentvilui, o Kultūros – Simonui Kairui. 

Konstitucijoje numatyta, kad ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę bei pateikia svarstyti jos programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų