REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliacinis teismas sugriežtino bausmę Ievos Strazdauskaitės žudikams: du jų kalės iki gyvos galvos.

Apeliacinis teismas sugriežtino bausmę Ievos Strazdauskaitės žudikams: du jų kalės iki gyvos galvos.

REKLAMA

Visą šalį sukrėtusio Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje nuosprendį skundė visos proceso pusės: žudikai prašė sušvelninti bausmes, o nužudytosios artimieji ir prokurorai siekė, kad visi trys budeliai būtų įkalinti iki gyvos galvos. Pavasarį iš trijų pusbrolių Bieliauskų kalėti iki gyvos galvos Kauno apygardos teismas nuteisė tik Leoną, Karoliui Bieliauskui skyrė 17 metų, o Mantui Bieliauskui – 16 metų kalėjimo. Apeliacinis teismas nusprendė, kad griežčiausios bausmės nusipelno ir Karolis Bieliauskas.

„Tiek pats Karolis Bieliauskas, tiek bendrininkai parodė, kad jis dalyvavo iškasant duobę, kad duobę kasė visi pakaitomis. Ir tokiu būdu suprato ir žinojo, kas čia toje atokioje aikštelėje vyksta. Taip pat kolegija atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pobūdį: padarytas žiaurus, ciniškas nusikaltimas“, – kalbėjo teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Mantas Bieliauskas kalėjimo iki gyvos galvos išvengė, tačiau ir jam dar labiau sugriežtina bausmė.

„Jis būdamas organizuotoje grupėje jokių aktyvių veiksmų iš esmės neatliko. Sprendimų priėmime apskritai nedalyvavo. Sprendimus už jį priiminėjo du kiti grupuotės nariai“, – sako teisėjas.

REKLAMA

Be to Mantas Bieliauskas anksčiau neteistas, turi mažametį vaiką, iki sulaikymo dirbo. Teismas jam skyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Valstybinis kaltintojas sako, kad prokurorai greičiausiai nebeskųs nuosprendžio Aukščiausiajam teismui.

„Šioje byloje buvo dviem prokurorams pavesta, šiandien esu vienas, tai ko gero mes pasitarsime. Bet mano asmeniškai toks pirminis įspūdis, kad iš esmės prokuratūros apeliacinis skundas buvo patenkintas“, – pasakoja prokuroras Artūras Urbelis.

Teismas Strazdauskaitės tėvams ir jos seseriai padidino priteistą neturtinę žalą. Žudikai jiems turės atlyginti 100 tūkstančių eurų. Nužudytosios artimųjų advokatas sakė negalįs dar pasakyti, ar bus siekiama didesnės žalos atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš dalies skundai yra patenkinti, tai iš tikrųjų mums priimtina. Kita vertus, tos sumos yra ne tokios, kurias mes įvardijome savo civiliniuose ieškiniuose ir aš turėčiau pasitarti su klientais, pasakyti, ar mes skųsime, dar negaliu. Viena vertus tėvai ir artimieji yra jau pakankamai išvarginti šio pakankamai netrumpo proceso“, – teigia nukentėjusiųjų advokatas Marius Liatukas.

Ievą Strazdauskaitę nuteistieji nužudė prieš beveik ketverius metus, kai iš tėvų namų Plungėje ji važiavo į Vilnių. Kėdainių rajono gyventojai pusbroliai Bieliauskai netoli Kauno inscenizavo eismo įvykį, Strazdauskaitės automobilį „Audi“ taranavo, merginą pagrobė, įkišo į bagažinę, o vėliau atokioje aikštelėje miške nužudė – užtalžė kastuvu ir užkasė miške. Jos kūną kriminalistai aptiko po kelių dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų