REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situacija dėl koronaviruso plitimo šalyje toliau išlieka sudėtinga, konstatavo laikinasis ministras Aurelijus Veryga. Jis įvardijo ir ruošiamus naujus ribojimus tiek dėl būriavimosi, tiek prekybininkų elgesio.

Situacija dėl koronaviruso plitimo šalyje toliau išlieka sudėtinga, konstatavo laikinasis ministras Aurelijus Veryga. Jis įvardijo ir ruošiamus naujus ribojimus tiek dėl būriavimosi, tiek prekybininkų elgesio.

REKLAMA

Kaip žurnalistams teigė operacijų vadovas, situacija šalyje dėl Covid-19 išlieka stabiliai kritiška:

„Matome, kad atvejų skaičius Lietuvoje išlieka tikrai aukštas, matome, kaip ir praėjusią savaitę, tam tikras stabilizacijos tendencijas, bet tikrai nematome mažėjimo. Taigi situaciją vertiname kaip ir toliau išliekančią labai sudėtingą.“

A. Veryga informavo, kad šiandien Covid-19 valdymo komitete svarstytos dvi konkrečios priemonės infekcijos plitimo valdymui.

„Šiandien Covid-19 valdymo komitete kaip tik buvo apie tai diskutuota ir apie naujas galimas pandemijos valdymo priemones. Taigi buvo siūloma mažinti žmonių skaičių, kiek leidžiama viešose vietose susirinkti ir būriuotis kartu nuo 5 iki 2 asmenų. Viena iš priežasčių, kodėl tai siūloma padaryti, nes visgi matome, kad įvairios šventės ir renginiai, kurie oficialiai jais nesivadina, bet visgi sutraukia nemažai žmonių, kaip, pavyzdžiui, eglučių įžiebimai miestuose. 

REKLAMA
REKLAMA

Deja, tai gali sukelti labai panašias pasekmes kaip lapkričio 1–2 d. dienos žmonių judėjimas ir važinėjimas. Aišku, mastelis nėra toks pats, bet pasekmių galima sulaukti panašių ir labai gaila, kad nepaisant visų skaičių skelbimo, informacijos, nepanašu, kad žmonės yra nelinkę elgtis atsakingai. (...) Eglutė tikrai per dieną nedings, ką galima apžiūrėti ir kitu metu, kai nebus tiek žmonių“, – apgailestavo ministras.

REKLAMA

Ribos raginimus apsilankyti parduotuvėse

Kitas konkretus siūlymas – siūlymas drausti reklamuoti akcijas, išpardavimus, nes, anot kadenciją baigiančio ministro, vis tik girdimi raginimai, kvietimai su konkrečiomis nuolaidomis parduotuvėse.

„Tai nepadeda nei valdyti srautų prekybos centruose. Kai kuriuose tikrai stengiamasi elgtis atsakingai, valdyti atvykstančiųjų srautus, ir automobilių stovėjimo aikštelėse. Taigi viena iš priemonių yra nekviesti žmonių į įvairiausius išpardavimus“, – kalbėjo jis.

A. Veryga priminė, kad yra galimybė apsipirkti nuotoliniu būdu, tai apsirūpinti ir kalėdinėmis dovanomis, jas nusiųsti artimiesiems pasinaudojant pašto ar siuntų tarnybų paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujų atvejų – virš 1 tūkst.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1136 nauji COVID-19 ligos atvejai, dėl koronaviruso mirė 13 žmonių, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas. Per praėjusią parą pasveiko 86 žmonės.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 61 tūkst. 325 asmenys, 46 tūkst. 378 – tebeserga, 14 tūkst. 211 – pasveiko.

Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 505 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 231 koronavirusu užsikrėtusysis.

Per praėjusią parą ištirti 4 405 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 1256 tūkst. 380. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užimta daugiau nei pusė lovų

Ligoninėse gydomi 1858 COVID-19 pacientai, 144 iš jų – reanimacijoje, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 974 pacientams, 93 žmonėms taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Šiuo metu užimta apie daugiau nei pusė ligoninių lovų: 8 552 iš 16 tūkst. 504.

Iš 667 reanimacijos lovų užimta kiek daugiau nei pusė – 358. Iš 615 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos yra 233, iš 6 210 lovų su deguonimi užimta 2 027.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų