REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė prezidentui Gitanui Nausėdai paliko teigiamą įspūdį. Jam pasirodė, kad politikė turi daug energijos, užsidegimo ir motyvacijos įgyvendinti jai iškeltus tikslus.

Kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė prezidentui Gitanui Nausėdai paliko teigiamą įspūdį. Jam pasirodė, kad politikė turi daug energijos, užsidegimo ir motyvacijos įgyvendinti jai iškeltus tikslus.

REKLAMA

G. Nausėda su A. Armonaite susitiko pirmadienį prezidentūroje.

„Prezidento vertinimu, A. Armonaitė, nors ir yra jauna, tačiau yra patyrusi politikė. Pokalbyje matėsi, kad ji turi daug energijos, užsidegimo ir motyvacijos įgyvendinti tuos uždavinius, kurie aptarti šio susitikimo metu“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo prezidento patarėjas Antanas Bubnelis.

Anot prezidento patarėjo, G. Nausėda su ja rado „nemažai sąlyčio taškų“.

„Visų pirma, kalbant apie regioninės politikos klausimus, būtinus pokyčius viešųjų pirkimų srityje ir finansavimo verslui prieinamumą. Prezidentas tikrai rado nemažai sąlyčio taškų“, – teigė A. Bubnelis.

Susitiko metu A. Armonaitė ir G. Nausėda aptarė tris pagrindines temas.

„Pirmoji yra pagalba verslui Covid-19 laikotarpiu, tai, kas aktualu šiuo trumpuoju laikotarpiu. Antroji tema – inovacijų reforma, nuosekli politika ir efektyvus jos įgyvendinimas šioje srityje. 

REKLAMA
REKLAMA

Trečioji dalis – apie ilgalaikius ekonomikos ir inovacijos politikos prioritetus. Tarp paliestų ir aptartų klausimų buvo valstybės vaidmuo ekonomikoje, regioninės ekonomikos politikos klausimai, būtini pokyčiai viešųjų pirkimų srityje ir finansavimo verslui prieinamumas“, – sakė A. Bubnelis.

REKLAMA

Svarbu ne tik verslas, bet ir inovacijos

Pati A. Armonaitė teigė, kad pagrindinį prioritetą jos darbui ministerijoje diktuoja realybė – Covid-19 pandemija.

„Šiuo metu daugiau negu 62 tūkst. Lietuvos įmonių patiria sunkumus dėl karantino apribojimų ir Covid-19. Turime daryti viską, kad numatytos pagalbos priemonės laiku pasiektų verslą, kad išsaugotume darbo vietas ir ateityje neturėtume didesnių finansinių pasekmių savo biudžetui ir ekonomikai“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Armonaitė.

Jos manymu, krizė yra tam tikra galimybė verslui bei su jo reguliavimo pokyčiams.

„Čia, manau, kad yra labai svarbu padėti verslui ne tik subsidijomis ar paskolų priemonėmis, bet ir reguliavimo prasme. Yra geras laikas peržiūrėti verslą prižiūrinčių institucijų tikslus, funkcijas, peržiūrėti, ar jos konsultuoja, ar baudžia verslą“, – siūlė kandidatė.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas A. Armonaitės numatomas darbas – „pastatyti ant bėgių veržlią inovacijų ekosistemą“. Čia ji mini aiškų planą, kaip Lietuva ketina investuoti į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą.

Politikė sakė kol kas nenorinti įvardyti asmenų, kurie galėtų sudaryti jos komandą.

„Komanda galėtų būti sudaryta tiek iš Laisvės partijos narių, tiek iš specialistų. Man atrodo svarbu derinti tą komandą, kad įvairios kompetencijos būtų“, – sakė A. Armonaitė.

Kiek anksčiau pirmadienį G. Nausėda jau susitiko su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene bei kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu.

Praėjusią savaitę prezidentas susitiko su kandidate į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska, kandidatu į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, į kultūros ministrus siūlomu Simonu Kairiu ir kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų