REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą išrinkus homoseksualumo neslepiantį ir net iš to uždirbusį gėjų, šis pasakoja susidūręs su dar neregėta pasipiktinimo banga. Įžeidinėjimai ir net grasinimai skrieja ne tik socialiniuose tinkluose, bet net ir iš kolegų Seime.

Į Seimą išrinkus homoseksualumo neslepiantį ir net iš to uždirbusį gėjų, šis pasakoja susidūręs su dar neregėta pasipiktinimo banga. Įžeidinėjimai ir net grasinimai skrieja ne tik socialiniuose tinkluose, bet net ir iš kolegų Seime.

REKLAMA

Atsirado tokių parlamento naujokų, kurie kaltina homoseksualus griaunant civilizaciją ir atėmus iš vaikų vaivorykštę.

Į Seimą išrinktas gėjus Tomas Vytautas Raskevičius rodo gautas žinutes, kuriose – jį plūsta homoseksualais nepatenkinti tautiečiais. Parlamentaras paviešino 2 vakar gautas žinutes. Jose tiesiog įžeidinėjimai be jokio paaiškinimo. Tiesa, žinutes Raskevičiui paviešinus, vienas iš rašiusiųjų vėliau pridėjo dar – pavadino Seimo narį gėjų gaidžiu.

„Aš iki Seimo rinkimų galvojau, kad esu viešas asmuo, tai dabar tai yra visiškai naujas lygmuo. Aš kažkaip tikėjausi, kad esu pasiruošęs tam, bet, matyt, yra labai žmogiška reaguot į tuos dalykus, galvojau, kad mano oda stora, tai dabar turės būt dar storesnė“, – sako Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Raskevičius sako, kad į įžeidinėjimus nereaguoja – į teisėsaugą kreipiasi nebent sulaukęs grasinimų. Tačiau jau netrukus jis ketina kreiptis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją. Mat įžeidinėjimai homoseksualiems asmenims skamba ir Seime. Ir ne iš Petro Gražulio lūpų, o iš į Seimą grįžusio Valdemaro Valkiūno.

REKLAMA

„Darbas Seime yra ne lezbi šou ir ne gomoseksualų pageidavimo koncertų tenkinimas. Pagal paskutinius tyrimus, LGBT galimai galbūt yra nusikalstama organizacija, vykdanti Lietuvoje veiklą, neatitinkančią mūsų piliečių lūkesčių ir siekių. Todėl mes negalime palaikyti šios organizacijos dalyvių ir rėmėjų. Tai tas pats, kas įsileisti šešką į vištidę“, – pasakoja Seimo narys Valdemaras Valkiūnas.

„Suprantu, kad tai yra tam tikra pozicija, tam tikras personažas, kurį gerbiamas Seimo narys taikys ateinančios kadencijos metu. Manau, kad gal tokius epitetus jis naudoja todėl, kad šiame etape gal neturi kažko kito ką daugiau reikšmingo pasakyti“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Valkiūnas atrodo nusiteikęs rimtai ir net prašomas duoti interviu, teiraujasi ar jo neklausinės gėjai. Nors su jais jis tikina diskutuoti norintis – sako, kad homoseksualų organizacijos griauna civilizaciją, todėl joms jis nori užduoti daugybę klausimų.

„Kodėl jie naudoja, nenaudoja neurolingvistinį perprogramavimą, kaip ginklą, ar jie naudoja, ar jie nežino, kad naudoja tą ginklą“, – teigia V. Valkiūnas.

„Mano nuomone, jeigu Seime nebus jokių priemonių tam pasipriešinti, o mano nuomone tokių priemonių yra, yra Etikos komisija, yra ir posėdžiai, šitą klausimą galima iškelti ir Seimo pirmininkės, šiaip tai yra labai blogas pavyzdys“, – sako Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valkiūnas kritikuoja ir dalį liberalų, kurie pasisako už homoseksualų teises.

„Tai yra kitokio atspalvio liberalai. Ir jie patys neslepia, kad… vaivorykštės spalvos, kitokio atspalvio, kad jie yra liberalai su vaivorykšte, kur iš vaikų atėmė vaivorykštę, tai galima irgi jau tą prikibti, jeigu kas“, – pasakoja V. Valkiūnas.

Buvęs Biržų meras sako, kad Seime ieškos ir bendraminčių, su kuriais galėtų stabdyti homoseksualų organizacijų siekius paveikti visuomenę. Tačiau sako, kad net ir konservatoriai nėra dideli tradicinių vertybių gynėjai, nors su kai kuriais žmonėmis galėtų dirbti. Pavyzdžiui, Laurynu Kasčiūnu.

„Mes privalome nenuleisti rankas ir kiekvieną kartą tai neapykantai pasipriešinti, nes jeigu mes pasiduosime, tai mūsų oponentai, arba viešosios erdvės chuliganai tada jie užima eterį ir tada tai turi poveikį ir mūsų bendruomenei“, – teigia V. Simonko.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Laisvės partija atvirai deklaruoja, kad siekia įteisinti homoseksualų santuokas. Konservatoriai ir liberalai kol kas pasisako tik už civilinę partnerystę, o aršiausi gėjų kritikai Seime Valkiūnas ir Gražulis neturi pakankamai bendraminčių, kad sudarytų atskirą frakciją, tad dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų