REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši savaitė parodys, kokių priemonių reikia imtis papildomai, teigė Aurelijus Veryga, reaguodamas į vėl padidėjusius COVID-19 susirgimų skaičius. Visgi jis pabrėžė, kad komendanto valandai įvesti reikėtų Seimo sprendimo.

Ši savaitė parodys, kokių priemonių reikia imtis papildomai, teigė Aurelijus Veryga, reaguodamas į vėl padidėjusius COVID-19 susirgimų skaičius. Visgi jis pabrėžė, kad komendanto valandai įvesti reikėtų Seimo sprendimo.

REKLAMA

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras nebuvo linkęs sutikti, kad karantinas neveikia, tačiau neatmetė galimybės ir dėl griežtesnių priemonių.

„Karantinas gal neveikia tiek, kiek norėtume, bet kad jis visiškai neveikia, nedrįsčiau taip sakyti. Turime augimą, bet jis nebėra eksponentinis. Kai tokie didelis skaičiai, daug žmonių yra užsikrėtę, turime maksimaliai laikytis bent tų reikalavimų, kurie yra nustatyti. Akivaizdu, kad ne kiekvienu atveju tą pavykta padaryti. 

Matysime, kaip skaičiai toliau augs šią savaitę, bet neatmesčiau, kad Vyriausybė priims papildomus sprendimus. O dėl komendanto valandos – reikia nepaprastosios padėties. Ją turėtų skelbti Seimas. Jei jis tokius ekspertų pasiūlymus vertina kaip pakankamus, tai jis gali apsispręsti“, – komentavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga jau yra pabrėžęs, kad ši savaitė bus kritinė ir parodysianti, kur link toliau bus einama dėl naujų ribojimų.

Muziejų atidaryti nebūtų linkęs

Siūlymus jau leisti nuo gruodžio 10 d. jau veikti muziejams A. Veryga vertino skeptiškai.

„Manau, kad per anksti apie tokius dalykus kalbėti, duoti pažadus, kad bus kažkam lengviau. Juo labiau kad dar nematome situacijos gerėjimo, o tik augimo sulėtėjimą, kuris rodo, kad situacija išlieka labai sudėtinga“, – sakė ministras.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad situacija yra tokia, kad reikia atsisakyti visko, kas nėra būtina. 

A. Veryga kartu priminė apie planus dėl prekybos centrų darbo ribojimų.

„Girdėjote, jau ne kartą kalbėjome apie prekybos centrus, kur Vyriausybė kitą savaitę yra nusiteikusi vertinti, ar pakanka priemonių ir priimti sprendimus, jei reikia. Bet kaip vyriausybė apsispręs, taip ir bus linkusi kalbėti apie naujus ribojimus. Net jei ir bus apsispręsta tai įrašyti į karantino nuostatas, jie, kaip siūloma, įsigaliotų gruodžio 10 d. vis tiek dar bus vienas Vyriausybės posėdis, tad tą teoriškai galima būtų perkelti“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Karantiną tęs iki gruodžio 17 d. vidurnakčio

Vyriausybei trečiadienį bus siūloma karantiną pratęsti iki gruodžio 18 dienos. Tokia data siūloma Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame nutarime.

„Karantino režimo trukmė – nuo 2020 m. lapkričio 7 d. 00:00 val. iki 2020 m. gruodžio 17 d. 24:00 val.“, – rašoma dokumente.

Taip pat ministerija siūlo leisti lankytis muziejuose ir galerijose ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius. Tokiu atveju bus būtina užtikrinti 10 kv. m muziejaus ar galerijos lankomo ploto vienam lankytojui ir laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papildomai numatoma leisti vykdyti ekskursijas, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 5 asmenų, išskyrus šeimos narius. 

Portalas tv3.lt primena, kad laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė siūlęs karantiną pratęsti iki pat metų pabaigos, tačiau ministrų kabinetas tą nuspręsti paliko ateinančiai valdžiai.

Naujų atvejų – virš 2 tūkst.

Naujausiais duomenimis, per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 2289 nauji COVID-19 ligos atvejai, nuo koronaviruso mirė 23 žmonės, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas. Dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 51 tūkst. 655 asmenys, 38 tūkst. 755 – tebeserga, 12 tūkst. 282 – pasveiko.

REKLAMA

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 432 žmonės, dėl kitų priežasčių – 186 užsikrėtusieji.

Per praėjusią parą ištirti 12 tūkst. 697 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 197 tūkst. 419.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų