REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas pratęsiamas iki gruodžio 17 dienos imtinai. Aurelijaus Verygos teigimu, toks sprendimas priimtas, nes epidemiologinė situacija Lietuvoje tebėra sudėtinga.

Karantinas pratęsiamas iki gruodžio 17 dienos imtinai. Aurelijaus Verygos teigimu, toks sprendimas priimtas, nes epidemiologinė situacija Lietuvoje tebėra sudėtinga.

REKLAMA

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė ministrų kabinetas. Karantino režimo trukmė – nuo 2020 m. lapkričio 7 d. 00:00 val. iki gruodžio 17 d. 24:00 val. Anksčiau planuota, kad karantinas galėtų baigtis lapkričio 30 dieną.

„Epidemiologinė situacija išlieka sudėtinga. Nors matome tam tikrą atvejų skaičiaus augimo sulėtėjimą, turime tikrai sudėtingą situaciją. Siūlome pratęsti karantino režimą“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo laikinai pareigas einantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Iki šiol viešai svarstyta, kad karantinas galėtų būti pratęstas iki gruodžio 16 dienos.

Galima lankyti muziejus ir galerijas

Taip pat ministerija siūlo leisti lankytis muziejuose ir galerijose ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius. Tokiu atveju bus būtina užtikrinti 10 kv. m muziejaus ar galerijos lankomo ploto vienam lankytojui ir laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių).

REKLAMA
REKLAMA

Papildomai numatoma leisti vykdyti ekskursijas, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 5 asmenų, išskyrus šeimos narius. 

Bus būtina užtikrinti kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

REKLAMA

Šie leidimai įsigaliotų nuo gruodžio 10-osios.

Ši savaitė – kritinė

Portalas tv3.lt primena, kad laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė siūlęs karantiną pratęsti iki pat metų pabaigos, tačiau ministrų kabinetas tą nuspręsti paliko ateinančiai valdžiai.

„Trečiadienį Vyriausybei jį bus siūloma tęsti iki gruodžio 16–17 d. Taigi pratęsti trumpesniam laikotarpiui, nei buvo siūloma. Vėliau jau nauja Vyriausybė apsispręstų, reikia ar ne pratęsti karantiną. Dėl kažkokių ypatingų karantino sąlygų pakeitimų nebuvo diskutuota“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu A. Veryga pabrėžė, kad ši savaitė yra kritinė. Kaip teigė ministras, praėjusią savaitę atvejų augimas išliko, bet jis buvo lėtesnis.

„Jei karantinas veikia, turėtume galbūt į savaitės pabaigą matyti kiek kitokią dinamiką, galbūt mažėjimą. Ši savaitė bus kritinė, kuri parodys, kaip keičiasi situacija. Nes ką stebime iš kitų šalių, kurios buvo pritaikiusios karantiną, Airijos, Izraelio pavyzdžio, tai trečia savaitė būdavo kritinė, kai būdavo galima įvertinti, kaip keičiasi situacija“, – sakė jis.

Jam antrina ir prezidentūra.

„Ši savaitė bus labai svarbi, kuri parodys, ar mes sugebame perlaužti pandemijos kreivę žemyn ir skaičiai pradės mažėti ar ne. Tai savaitės pabaigoje matysime tikrąją padėtį, nes bus praėję nuo karantino įvedimo trys savaitės“, – žurnalistams pirmadienį kalbėjo prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tvirtino, kad karantinas turi būti tęsiamas, nes trijų savaičių neužtenka matyti užsikrėtimų mažėjimą.

„Akivaizdu, kad karantinas turi būti tęsiamas. Taip, matome, kad dvi savaites veikiantis karantinas daro poveikį. Be karantino situacija būtų gerokai blogesnė, skaičių užsikrėtimo turėtume žymiai daugiau. 

Taip pat matome, kad trys savaitės bus per trumpas laikas sumažinti užsikrėtimų skaičių į tokį santykį, kad būtų juos lengva tiek atsekti, tiek sumažėtų labai didelis krūvis gydymo įstaigoms”, – sakė prezidento patarėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų