REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas kitą savaitę grįš prie statuto pakeitimo dėl nuotolinio darbo galimybės, teigia parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimas kitą savaitę grįš prie statuto pakeitimo dėl nuotolinio darbo galimybės, teigia parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA

„Kitą savaitę, ketvirtadienį, Seimas susirinks į eilinius posėdžius ir grįšime prie svarbiausių klausimų, tarp jų – ir prie statuto pakeitimo dėl nuotolinio darbo“, – LRT radijui trečiadienį sakė ji.

Parlamento vadovė vylėsi, kad daliai parlamentarų grįžus iš saviizoliacijos užteks balsų priimti tai numatančius Seimo statuto pakeitimus.

„Tikiuosi, kad grįžus iš saviizoliacijos daliai narių arba tų, kurie dabar joje yra, visų pirma Liberalų sąjūdžio frakcijos nariams, turėsime pakankamai balsų, kad išspręstume svarbiausius klausimus“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, pirmiausia būtina pakeisti statutą, o paskui daryti techninius sprendimus.

„Akivaizdu, kad dabartinėje situacija, kai Lietuva iš esmės yra parklupdyta dėl COVID-19 pandemijos, mūsų skaičiai tikrai yra nerimą keliantys, ši grėsmė darys įtaką Seimo darbui. Viena vertus, organizuodami saugesnį Seimo darbą, kita vertus, turime paraleliai spręsti perėjimą prie nuotolinio Seimo darbo. Kuo greičiau tai padarysime, tuo tikresni būsime, kad Seimo darbas gali būti nenutrūkstamas“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį parlamentarai atmetė Seimo statuto pataisas dėl nuotolinių parlamento posėdžių.

Jomis siūlyta nustatyti, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją, kai kyla pavojus žmonių sveikatai ar gyvybei, Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdis galėtų būti organizuojamas nuotoliniu būdu elektroninių ryšių priemonėmis, užtikrinant Seimo nario tapatybės nustatymą.

REKLAMA

Autoriai pabrėžė, kad šios pataisos leistų nuotoliniu būdu organizuoti parlamentarų diskusijas, tačiau balsavimas vis tiek turėtų vykti plenarinių posėdžių salėje.

Projektą kritikavę opozicijoje esantys „valstiečiai“ teigė, kad pirminio Seimo statuto projekto nuostatos būtų sudariusios galimybę valdantiesiems piktnaudžiauti savo galiomis, nes daug sprendimų patikėta pirmininkaujančiam be diskusijų.

Seime dėl koronaviruso atšaukti dviejų dienų posėdžiai – po antradienį įvykusio vakarinio posėdžio padaryta pertrauka iki gruodžio 3 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

COVID-19 šiuo metu serga mažiausiai penki parlamentarai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Vytautas Juozapaitis ir Andrius Kupčinskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Jonas Varkalys, Viktoras Pranckietis bei Seimo pirmininkė V. Čmilytei-Nielsen.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dėl kontaktų su sergančiaisiais yra nurodęs saviizoliuotis visai Liberalų sąjūdžio frakcijai, daliai konservatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų