REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visos trys opozicinės Seimo partijos neketina palaikyti Ingridos Šimonytės skyrimo į ministres pirmininkes. Tai reiškia, kad I. Šimonytė iš viso neteks bent 56 Seimo narių balsų.

Visos trys opozicinės Seimo partijos neketina palaikyti Ingridos Šimonytės skyrimo į ministres pirmininkes. Tai reiškia, kad I. Šimonytė iš viso neteks bent 56 Seimo narių balsų.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga vieningai apsisprendė nepalaikyti I. Šimonytės kandidatūros. Frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė antradienį Seimo posėdyje sakė, kad frakcija pasigedo kandidato į žemės ūkio ministrus bei preliminarių prioritetinių Vyriausybės darbų.

„Todėl atitinkamai premjerės įsipareigojimų apimties bei prioritetinių darbų išsamiai įvertinti neturėjome galimybės. Mums nerimą kelia ir kandidatės į premjerus ministrų kandidatūrų pasirinkimas, kurios neturėtų visuomenei kelti klausimų dėl etikos, moralės“, – sakė A. Norkienė.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas taip pat teigė, kad socialdemokratų frakcija nesulaukė visų I. Šimonytės atsakymų į jiems rūpimus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvirkščiai, kai kurie pretendentai į Vyriausybės kabinetą savo viešose kalbose yra pasisakę labai įdomiai ir prieštaraujančiai socialdemokratų įsitikinimams ir planams Seime. Todėl tikime, kad valdančioji dauguma turi prisiimti atsakomybę už siūlomą valstybės raidos viziją ir savo balsais patvirtinti savo keliamą kandidatę. Todėl socialdemokratai nebalsuos už Šimonytės kandidatūrą“, – iš Seimo tribūnos sakė G. Paluckas.

REKLAMA

Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna sakė, kad Darbo partija balsavime dėl I. Šimonytės skyrimo premjere susilaikys.

„Darbo partijos frakcija, išklausiusi gerbiamos I. Šimonytės, apsvarstė jos kandidatūrą. Darbo partija, dirbdama konstruktyvioje opozicijoje nutarė netrukdyti formuoti komandos, dirbti opozicijoje ir balsuojant susilaikyti“, – Seimui sakė V. Jukna.

Koją sklandžiam balsavimui užkerta ir tai, kad visa Liberalų sąjūdžio frakcija, kurią sudaro 11 Seimo narių, saviizoliavosi dėl Covid-19 grėsmės.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda Seimui pateikė I. Šimonytės kandidatūrą, kandidatūrai Seimas pritarė paprasta balsų dauguma. Po to kandidatė susitiko su visomis parlamento frakcijomis.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų