REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimonytė pasakė, ką teiks į žemės ūkio ministrus

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė į žemės ūkio ministres ketina teikti Dalią Miniataitę.

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė į žemės ūkio ministres ketina teikti Dalią Miniataitę.

REKLAMA

„Ji yra ilgametė ministerijos kanclerė, tiksliau sakant, buvo. Vėliau buvo stumtelta į šoną, nes galbūt ne visiems įtiko. Manau, patyrusi, kvalifikuota, gerai žinanti ministerijos darbą, iššūkius, ypač klimato kaitos temoje.

[Ši tema] labai svarbi, nes mes tikrai turime rasti kažkokių protingų sprendimų, kaip nesunaikinti prekinio žemės ūkio ir atliepti klimato kaitos ir žaliosios ekonomikos tikslus“, – žurnalistams Seime antradienį kalbėjo I. Šimonytė.

59-erių D. Miniataitė ministerijos kanclere dirbo nuo 2009 metų, pernai ji savo noru atsistatydino ir tapo ministerijos vyriausiąja patarėja.

Nuo 2004-ųjų ji dirbo ministerijos sekretore, 2001–2004 metais buvo žemės ūkio viceministrė, o 1998–2001 metais – Žemės ir maisto ūkio integracijos į Europos Sąjungą departamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Šimonytė praėjusią savaitę prezidentui Gitanui Nausėdai pateikė galimas ministrų kandidatūras į visas, išskyrus Žemės ūkio, ministerijas.

Į susisiekimo ministrus teikiamas Kasparas Adomaitis (Laisvės partija), į ekonomikos ir inovacijų – Aušrinė Armonaitė (LP), į krašto apsaugos – Arvydas Anušauskas (TS-LKD), į vidaus reikalų – Agnė Bilotaitė (TS-LKD), į teisingumo – Evelina Dobrovolska (LP), į sveikatos apsaugos – Arūnas Dulkys (TS-LKD), į aplinkos – Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis), į kultūros – Simonas Kairys (LRLS), į energetikos – Dainius Kreivys (TS-LKD), į užsienio reikalų – Gabrielius Landsbergis (TS-LKD), į socialinės apsaugos – Monika Navickienė (TS-LKD), į finansų – Gintarė Skaistė (TS-LKD), į švietimo, mokslo ir sporto – Jurgita Šiugždinienė (TS-LKD).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų