REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ypatingais humanitariniais tikslais į Lietuvą atvykti iš viso leista 653 Baltarusijos piliečiams, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Ypatingais humanitariniais tikslais į Lietuvą atvykti iš viso leista 653 Baltarusijos piliečiams, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

REKLAMA

246 iš šių asmenų jau yra Lietuvoje, 53 pasiprašė prieglobsčio. 

Toks vidaus reikalų ministro leidimas išduodamas gavus Užsienio reikalų ministerijos motyvuotą siūlymą dėl užsieniečio atvykimo į Lietuvą. Leidimai išduodami nukentėjusiems nuo režimo ir represijų ar persekiojamiems Baltarusijos piliečiams, aktyviems opozicijos atstovams.

„Protestai Baltarusijoje nerimsta jau keturis mėnesius, tad vis daugiau žmonių nori atvykti į Lietuvą ir daugėja žmonių, kurie prašo prieglobsčio. Mes nuolat užtikriname sklandų leidimų išdavimo procesą, siekdami, kad žmonėms nebūtų kliūčių atvykti ten, kur jie jaučiasi saugesni“, – sako laikinoji vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Lietuva nuo rugpjūčio 11 dienos taiko išimtį ir išduoda leidimus atvykti humanitariniais pagrindais piliečiams iš Baltarusijos. 

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos piliečiai, siekiantys atvykti į Lietuvą dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, turi kreiptis į Lietuvos ambasadą Baltarusijoje dėl Šengeno vizos išdavimo ir pateikti ypatingas humanitarines priežastis patvirtinančią informaciją.

REKLAMA

Šengeno viza leidžia atvykti į Šengeno teritoriją ir būti vizoje nurodytą laiką, bet ne daugiau kaip 90 dienų per bet kurį 180 dienų laikotarpį nuo pirmo atvykimo į Šengeno valstybių narių teritoriją datos.

Jeigu Baltarusijos piliečiai jaučiasi persekiojami arba kyla reali grėsmė jų saugumui ir gyvybei, jie gali atvykti į Lietuvą ir pateikti prašymą suteikti prieglobstį. Prašymai gali būti pateikti pasienio kontrolės punktui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai ar Migracijos departamentui. Išnagrinėjus prieglobsčio prašymą suteikiama viena iš prieglobsčio formų – pabėgėlio statusas arba papildoma apsauga bei išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų