REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uteniškis Gintautas Meidus dabar mina teismų slenksčius. Lemtingą dieną jis nusprendė pamokyti du chuliganiškai pasielgusius paauglius ir juos uždarė savo garaže, kol laukė atvykstančių vaikų tėvų. Bet vyras nenumatė vieno svarbaus dalyko bei neiškvietė policijos. O dabar bandymas vaikus pamokyti jam atsirūgo ir jis yra kaltinamas vaikų pagrobimu. Plačiau apie tai domėjosi laida „Prieš srovę“.

Uteniškis Gintautas Meidus dabar mina teismų slenksčius. Lemtingą dieną jis nusprendė pamokyti du chuliganiškai pasielgusius paauglius ir juos uždarė savo garaže, kol laukė atvykstančių vaikų tėvų. Bet vyras nenumatė vieno svarbaus dalyko bei neiškvietė policijos. O dabar bandymas vaikus pamokyti jam atsirūgo ir jis yra kaltinamas vaikų pagrobimu. Plačiau apie tai domėjosi laida „Prieš srovę“.

REKLAMA

Ką jūs darytumėte, jei nei iš šio, nei iš to į jus du vienuolikmečiai mestų malkas – viena pataikytų jums į galvą, o kita į jūsų automobilį? Gintautas nusprendė vaikus pamokyti, bet šis sprendimas jam atsirūgo.

„Kaip dabar stovi mano autobusiukas pastatytas, taip stovėjo ir tada. Už to autobusiuko buvo praviri garažo vartai, o aš lauke tvarkiau vaikišką dviratuką. Man bemontuojant pasigirdo didelis trenksmas ant to autobusiuko ir tada kitas trenksmas – ant manęs užlėkė malka. Viena ant autobusiuko liko, kita užlėkė ant manęs. Galvojau, kad nuo stogo kažkas krito, dairiausi į visas puses ir žiūriu, kad bėga du paaugliai“, – pasakojo Gintautas.

REKLAMA
REKLAMA

Tada Gintautas nusprendė berniukus pasivyti ir juos visai netoliese sučiupo.

„Sakau, vaikiukai, einam dabar – skambinkit mamai, tėtei, kitaip aš jūsų nebepaleisiu. Ateinam čia iki mano garažo, sakau, einam čia į garažą ir lauksim, kol kažkas ateis, arba aš kviesiu policiją. Vaikai prašė policijos nekviesti. Tikrai nenorėjau pridaryti problemų tėvams ir čia padariau didžiausią klaidą, kad nekviečiau policijos“, – toliau laidoje „Prieš srovę“ įvykius pasakojo Gintautas.

REKLAMA

Vienas paauglys paskambino savo tėvams. Vyras galvojo, kad atėję vaikus pasiimti tėvai su juo gražiuoju pasikalbės ir jie sutars, kad jų vaikai taip daugiau nebesielgs. Tačiau vietoj to Gintautas gavo tokį akibrokštą, kurio nesitikėjo.

Po vaikų skambučio tėvams vos per kelias akimirkas Gintauto kiemas prisipildė žmonių. Rėkdami ir grasindami sulėkė visi – ir vaikų seneliai, močiutės bei mama iš savivaldybės.

Ūbage, pijoke tu, pamatysi, kas tau bus“, – taip Gintautui rėkė moteris.

Gintautas – nei ūbagas, nei pijokas, o tai žino visi kaimynai. Vyras už darbštumą ir tvarką yra giriamas visų šalia gyvenančiųjų. Tačiau tai paaiškinti bandęs Gintautas buvo nutrauktas, kai staiga į kiemą įlėkė malką metusio vaiko tėtis – verslininkas su paspirtuku.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlėkė su paspirtuku. Aš pirmiausia išgirdau keiksmažodžius – užmušiu, iššaudysiu visus. Bėgo jis mano brolio link ir nemačiau, kuris parodė manęs link, kad garaže esu. Aš iš tikrųjų išsigandau, kad nepradėtų šaudyti, nes mačiau, kad geruoju čia nesibaigs. Ką aš žinau, gal jis kišenėje atsinešė pistoletą, nes jis rėkė su tokiais grasinimais. Jis bėgte pribėgo prie manęs ir trenkė man iškart kumščiu“, – tikino Gintautas.

Tėvai – įtakingi asmenys

Vieno Gintauto garaže įkalinto vaiko mama yra aukšto rango valdininkė, dirbanti Utenos savivaldybėje, o tėvas – stambus verslininkas, kuris anksčiau bandė įkelti koją į aukštąją politiką. Vyras po valstiečių partijos vėliava bandė pakliūti į Utenos savivaldą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, apie tėvų įtakingumą Gintautą įspėjo ir į įvykio vietą atvykę pareigūnai, kurie vyrą paragino atsiprašyti ir kaip nors susitaikyti su tėvais.

„Vėliau aš sužinojau, kad jis ten kažkokios firmos direktorius, bet iki tol aš nežinojau apie juos absoliučiai. Iš policijos vėliau sužinojau, nes jau iškart tyrėjai man tokią mintį padavė, kad bandyčiau taikytis, nes ne tuos žmones užkliudžiau ir turėsiu didelių problemų. Man taip būtent pasakė“, – tikino Gintautas.

Vėliau iškviestai policijai tėvų primokyti vaikai papasakojo, kad piktas dėdė juos pagrobė. Esą jie, vienuolikmečiai, visai nėra chuliganai. Vaikai aiškino, kad jie ėjo gatve ir pamatė ne vietoje gulinčią malką ir nusprendė ją padėti į vietą. Metė ją neva malkinės link, bet pataikė visai į kitą pusę – kaimynui Gintautui į galvą.

REKLAMA

Vietiniai paauglius vadina chuliganais

Ar pažįstamas vaizdelis? Tėvų neprižiūrimi paaugliai, kuriuos jų tėvams labiau apsimoka vadinti vaikais, vaikštinėdami be darbo ir priežiūros daro, ką nori. Būdami 11-os metų jie jau puikiai žino, kad pagal įstatymus jie nebaudžiami.

Ir skraido malkos į kaimynų automobilius ir galvas, akmenys į stiklinius šiltnamio langus. Laidos „Prieš srovę“ užkalbintas šalia Gintauto gyvenantis Jonas pasakojo, kad po to dienos, kai Gintautas pagavo neklaužadas vaikus, šiame kvartale gyventi tapo ramiau.

„Dabar gyventi ramiau. Ir į šiltnamį čia buvo mestas akmuo, stiklas sudužo, ir kitur primėto visokių akmeniokų, ir nuograužų – tai obuolių, tai slyvų supuvusių“, – tikino kaimynas Jonas.

REKLAMA

Kad vaikai yra neklaužados, pritaria ir teisiamųjų suole atsidūrusio Gintauto brolis Vaidas.

„Jie yra neliečiamieji ir gali daryti, ką nori. <...> Šitų vaikų čia yra ne pirmas toks chuliganizmas, ir ne antras, ir ne trečias. Kaimyno gražus šuo iš molio buvo ir plytele grindinio metė į jį, sudaužė, obuolius krėtė. Tas diedukas kaimynas Jonas jiems sakė, ką jūs darote, o jie jam atšovė „čiulpk b***, seni“, – pasakojo Gintauto brolis Vaidas.

Tėvai situacijos nekomentuoja

Laidos „Prieš srovę“ komanda prisiskambino ir vieno paauglio tėvams – įtakingai savivaldybės darbuotojai bei jos verslininkui vyrui.

„Žinokit, nekomentuosiu tikrai. Tai yra asmeninė situacija ir aš tikrai nekomentuosiu jokioms žinioms. Aš su žiniasklaida nelinkusi bendrauti. Dėkui, kad rūpinatės mūsų situacija, bet aš komentuoti atsisakau“, – teigė vieno paauglio mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką drąsesnis buvo ir vaiko tėvas. Vyrui buvo pasiūlyta susitikti ir išgirsti jo istorijos pusę, tačiau veltui.

„Aš susitikti su jumis nenoriu ir prašau manęs ir mano šeimos nepersekioti. Tiek komentarų“, – atsakė verslininkas ir vieno vaiko tėvas.

Gintautui gresia ne tik bauda, bet ir kalėjimas

Dabar Gintautas tikina, kad yra viskuo kaltinamas. Pasak jo, net ir nebūtais dalykais.

„Vaikų sužalojimu, plaukų nurovimu, vaikų sukratymu, vieno iš tėvų sumušimu, kurį esą aš užpuoliau savo garaže. Kad jis atėjo pas mane į svečius su gerais tikslais, o apie iššaudymus ir užmušimus nei kalbos negali tokios būti, nes niekas nematė, niekas negirdėjo. Aš jį užpuolu, apdaužau savo garaže, yra net nubrozdinimai ten jau ir pateikti man tūkstantiniai ieškiniai“, – nukentėjusiųjų versiją apibūdino Gintautas.

REKLAMA

Pagal bylos medžiagą Gintautui gresia ne tik tūkstantiniai ieškiniai. Už vaikų laisvės suvaržymą jam gresia iki poros metų kalėjimo.

Ar šią istoriją tinkamai ir nevienašališkai pasidomės teisėsauga? Gal išsipildys policijos tyrėjų perspėjimas Gintautui eiti taikytis pačiam?

Daugiau detalių apie situaciją išgirskite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžoje, arba čia:

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų