REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 9 d. COVID-19 sergantieji buvo pradėti guldyti ir gydyti Utenos ligoninėje.

Lapkričio 9 d. COVID-19 sergantieji buvo pradėti guldyti ir gydyti Utenos ligoninėje.

REKLAMA

„Tapome ligonine, gydančia koronaviruso infekcija sergančius pacientus, – sakė ligoninės direktorius Dalius Drunga. – Bet ligoninės veikla nėra sutrikdyta, toliau teikiamos įprastos paslaugos. Ligoninė šiuo metu, galima sakyti, yra padalinta į dvi dalis: pagrindiniame pastate, kuriame ir reanimacijos skyrius, ir operacinių blokas, atliekamos tos pačios funkcijos.

Minėtame pastate „kovidiniai“ pacientai negydomi. Konsultacinė poliklinika padidinto saugumo sąlygomis dirba įprastai. Kita ligoninės dalis – jau „kovidinė“: infektologijos sektoriuje, buvusiame infekcinių ligų skyriuje, yra įrengtos 25 vietos COVID-19 sergantiems pacientams.“

„Kovidiniame“ ligoninės pastate prieš įrengiant čia lovas sergantiems koronavirusu veikė slaugos skyrius, kuriame buvo prižiūrimi ir slaugomi senyvo amžiaus  pacientai. Šiuo metu visi jie yra perkelti į šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį, lapkričio 9 d., į ligoninę buvo paguldyti pirmieji du pacientai. Iš viso šiuo metu Utenos ligoninės „kovidiniame“ skyriuje yra gydoma 13 ligonių. Jie – iš visos Utenos apskrities. Pasak direktoriaus, pagal susitarimą su Sveikatos apsaugos ministerija ir Respublikine Panevėžio ligonine Utenos ligoninėje bus gydomi vidutinio sunkumo pacientai, o sunkios būklės – vežami į Panevėžį.

REKLAMA

„Esam pasirengę užtikrinti medicininę priežiūrą ir pagalbą visiems ligoniams, – sakė direktorius, – COVID-19 gydymo skyrius yra aprūpintas visa reikiama medicinos įranga, taikomos visos saugos priemonės, laikomasi visų saugos reikalavimų. Lankytojai, aišku, nepriimami, kaip ir kituose ligoninės skyriuose.

Kadangi padėtis yra rimta ir ji keičiasi gana sparčiai, raginu visus gyventojus taip pat griežtai laikytis visų būtinų saugos priemonių: nešioti burną ir nosį dengiančias veido kaukes, dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas. Tai – trys banginiai, kurie gali padėti sustabdyti viruso plitimą.

Laikydamiesi visų reikalavimų, apsaugosite save ir aplinkinius bei palengvinsite mūsų, medikų, darbą šiuo ekstremaliu metu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų