REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos šiais metai laukia kitokios – didieji miestai neorganizuos iškilmingų eglučių įžiebimų koncertų, daugelį veiklų, pramogų transliuos ir organizuos internetu ar per televiziją. Taip siekiama sumažinti žmonių srautus ir suvaldyti, kad didžiosios metų šventės neatneštų Covid-19 protrūkių.

Kalėdos šiais metai laukia kitokios – didieji miestai neorganizuos iškilmingų eglučių įžiebimų koncertų, daugelį veiklų, pramogų transliuos ir organizuos internetu ar per televiziją. Taip siekiama sumažinti žmonių srautus ir suvaldyti, kad didžiosios metų šventės neatneštų Covid-19 protrūkių.

REKLAMA

Tačiau siekiant išlaikyti Kalėdų dvasia bus daugiau šviesos ir papuošimų. 

Kauno eglutės įžiebimas tik televizoriaus ekrane 

Kauno savivaldybė teigia, kad atsižvelgdama į susiklosčiusią epidemiologinę situaciją Lietuvoje, eglutės įžiebimą transliuos tik per televiziją. 

„Vertindami šios dienos Covid-19 situaciją planuojame tik TV renginį – eglutės įžiebimo šventę. Pasikeitus situacijai, idėjų ir planų organizuoti ir kitus kalėdinius renginius, veiklas – turime. 

REKLAMA
REKLAMA

TV transliacija bus sukurta iš kelių fragmentų: garsiausių atlikėjų koncerto Žalgirio arenoje (žiūrovų joje nebus), mero sveikinimo bei šventinės Rotušės aikštės“, – tv3.lt teigė Kauno miesto savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus projektų vadovė Urtė Povilaitytė. 

REKLAMA

Įprasta eglutės įžiebimo šventė Rotušės aikštėje nevyks. 

„Eglutės įžiebimo šventės Rotušės aikštėje nebus. Visus kviečiame likti namuose ir šventinį renginį bei eglutės įžiebimą stebėti per TV ekranus. Eglutės įžiebimo šventė šiais metais iš Rotušės aikštės perkeliama tik į TV ekranus tam, kad kauniečiai ir visos Lietuvos žmonės šventę stebėtų saugiai likę namuose“, – pridūrė U. Povilaitytė. 

Netekus eglutės įžiebimo šventės, kalėdinę dvasią Kauno savivaldybė stengsis sukurti visame mieste. 

REKLAMA
REKLAMA

„Išskirtinės dekoracijos nutūps ant miesto tiltų, gatvių apšvietimo stulpų, senamiesčio erdvėse, Santakos parke ir t. t. Atgimusi Laisvės alėja šiemet kauniečius pasitiks šviesesnė, čia augančiose liepose sužibs naujos lempučių girliandos. 

Pilnai miestą planuojame papuošti iki lapkričio 28 d. Šventinės dekoracijos visu grožiu atsiskleis sutemus – nuo šios savaitės jos pamažu sužibs miesto erdvėse. Nors šiemet šventės bus kitokios nei įprastai, jos tikrai bus ne mažiau šviesios ir jaukios“, – sakė projektų vadovė. 

Klaipėdoje švies Šiaurinė žvaigždė 

Visą kalėdinį laikotarpį iki Naujųjų Klaipėdoje švies instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pakelkime akis į dangų ir pamatykime klaipėdietišką „Šiaurinę žvaigždę“, ne vieną šimtmetį rodžiusią kelią jūrininkams, astronomams, keliautojams visoje planetoje. 

Kasdien vis aukščiau kildama ir šviesėdama ji taps tikra Kalėdine žvaigžde savo išskirtiniu švytėjimu visus sukviesiančia prie didžiausios metų šventės apeiginio stalo“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė, pažadėjusi, kad čia dar ne visi kalėdinio mėnesio siurprizai.

Eglutės įžiebimą Klaipėdoje, kaip ir Kaune, bus galima stebėti tik iš namų. 

„Vadovaudamiesi šiuo metu galiojančiomis taisyklėmis, buvome priversti atsisakyti ir tradicinio eglės įžiebimo, ir jaukių prieškalėdinių susibūrimų Teatro aikštėje, ir kalėdinės mugės. 

REKLAMA

Susiklosčiusioje situacijoje turėsime daugiau investuoti ne į kultūrinį turinį, o į saugumo užtikrinimą ar techninius sumanymų įgyvendinimus“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Šventinių renginių organizatoriai tikina, jog mieste nestigs nuotaikos ir šiam metų laikui būdingo šventinio džiaugsmo, o nuotykių kolekcionieriai bus pakviesti į intriguojančią kalėdinių – naujametinių renginių kelionę.

Vilniaus Kalėdų mugė keliasi į internetą

Kalėdų miesteliai šiemet iš Vilniaus aikščių ir gatvių žiemos švenčių metu persikels į elektroninę erdvę.

„Šiemet tokie jau metai, kai įprastoms miestą džiuginančioms veikloms reikia ieškoti alternatyvų. 

REKLAMA

Kalėdų miestelius dėl saugumo keliame į internetą – nors emocija ir nebus ta pati, tačiau tai bent dalinai kompensuos pandemijos sukurtus ribojimus ir leis vilniečiams pasidžiaugti įdomiomis kalėdinėmis dovanomis“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Šiais metais teko atsisakyti ir Kalėdinės 3D pasakos, Kalėdų traukinuko, Kalėdų miestelių, Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės, Kalėdinio dizaino skvero.

„Esamomis aplinkybėmis būtų neatsakinga tęsti masinančius renginius, kai neturi galimybės užtikrinti atstumų laikymosi ar kitų reikalavimų. Turime būti ryžtingi, nes žmonių sveikata ir saugumas mums yra pagrindinis prioritetas“, – teigė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiulis dėmesys bus skiriamas miesto puošybai, šviesos dekoracijoms.

„Nušvis ne tik Senamiestis ir centras, kur bus išpuoštos Katedros ir Rotušės eglės, Lukiškių aikštės medžių masyvai, Odminių skvero medžių lajos, Šventaragio slėnio centrinė dalis, Vingio parko prieigos nuo Čiurlionio gatvės, bet ir atokiau nutolusių rajonų erdvės arčiau namų. 

Rajonuose bus daugiau šviesos dekoracijų, bus įžiebtos bendruomenių eglės, šviesomis tarpusavy varžysis kvartalai, namai, vitrinos, kur bus smagu pasivaikščioti ir grožėtis drauge su artimiausiais žmonėmis, laikantis visų rekomendacijų ir saugių atstumų“, – teigiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai. 

Kauno ir pagrindinė Lietuvos eglė Katedros aikštėje šiemet bus įžiebtos lapkričio 28 d. Gruodžio 5 d. sužibės Klaipėdos ir antroji Vilniaus eglė Rotušės aikštėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų