REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinga žmogaus gelbėjimo operacija šalia Kuršėnų esančiame Varputėnų kaime baigėsi laimingai. Iš po smėliu užverstos duobės per kelias valandas sėkmingai išvaduotas vyras.

Sudėtinga žmogaus gelbėjimo operacija šalia Kuršėnų esančiame Varputėnų kaime baigėsi laimingai. Iš po smėliu užverstos duobės per kelias valandas sėkmingai išvaduotas vyras.

REKLAMA

Policijos pareigūnai antradienį paviešino vaizdo įrašą su išskirtiniais gelbėjimo operacijos kadrais. Joje matyti duobėje įstrigęs žmogus. Taip pat, kaip gelbėtojai bando sutvirtinti duobės kraštus, kad smėlis nebyrėtų ant nelaimėlio.

Vyrui taip pat buvo uždėta deguonies kaukė, nes bet kurią akimirką smėlis vėl galėjo ant jo užvirsti. Galiausia, bendromis pastangomis žmogus ištraukiamas iš duobės ir nunešamas į medikų automobilį.

Sudėtinga operacija

Naujienų portalas tv3.lt pirmadienį rašė, kad pavojus žmogaus gyvybei buvo milžiniškas. Į duobę vis byrantis smėlis buvo palaidojęs duobėje įstrigusį vyrą, bet dėka gelbėtojų ir vietos gyventojų pastangų, nelaimėlis šiandien gali būti dėkingas už išgelbėtą gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Šis incidentas Varputėnų kaime įvyko sekmadienį, apie 13 val. Pagalbos telefonu pranešta, kad bekasant šulinį žmogų užvirto žemės. Vėliau paaiškėjo, kad nelaimės akimirką duobėje buvo dviese.

REKLAMA

Vienam darbininkui pasisekė labiau. Iki pusės užverstas vyras sugebėjo išsikapanoti. Tuo metu jo kolegą smėlis jau buvo visiškai užvertęs. Tad atliekant gelbėjimo darbus, lemiama galėjo tapti bet kuri akimirka.

Atvykę gelbėtojai, maždaug keturių metrų gylyje rado smėlio užverstą žmogų. Gelbėtojai atkasė vyro galvą, jam nuolatos buvo tiekiamas deguonis. Gelbėjimo darbai iš viso užtruko pustrečios valandos, panaudoti du netoliese buvę ekskavatoriai ir traktorius. Išlaisvintas sąmoningas vyras išvežtas į gydymo įstaigą. 

Antras gimtadienis

Už kilometro nuo įvykio vietos gyvenantis Mindaugas Jablonskis buvo vienas pirmųjų, kuris atsiliepė į pagalbos šauksmą.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenu apie kilometro atstumu nuo tos vietos. Mes matėme, kad įvykis buvo gerokai anksčiau. Tuo metu darbavomės laukuose. Matėme atvažiuoja gaisrinės, gelbėtojai iš pradžių patys bandė vaduoti tą žmogų.

Vėliau mane pažįstamas pakvietė. Klausė, ar galėčiau pakasti. Sakiau, kad mano traktorius tam nepritaikytas, tik pakrovimui. Bet pavyko padaryti tai, ko gelbėtojai prašė. Juk negalėjome arti privažiuoti.

Ten tas smėlis byrėjo jau žmonėms aplink vaikštant. Sudėtinga situacija. Kaip paplūdimyje – kiek bekastum, tiek tas smėlis byrės į apačią. Tokia buvo situacija, tad dabar sakome, kad žmogus antrą kartą gimęs“, – pasakojo M. Jablonskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot M. Jablonskio, žmogus tiesiogine to žodžio prasme buvo palaidotas po smėliu: „Kasant, smėlis vėl užgriuvo. Gerai, kad medikai buvo parūpinę deguonies balionus. Ten vyko šulinio kasimo darbai. Kiek žinau, vienas darbuotojas pats išlipo, o kitą šiaip ne taip pavyko ištraukti.

Jie nėra vietiniai gyventojai. Kiek matėsi, tai jokių apsaugų tie žmonės nedėvėjo. Šulinio žiedai buvo suguldyti šalia, bet nė vienas nebuvo įkastas. Tikri kamikadzės, jei leidosi į šulinio duobę be apsaugų. Gal čia pirmas jų bandymas. Panašu, kad patirties pritrūko.

Tas, kuris pats išlipo, jam gal kokie 40 metų, o tas kitas atrodė jaunesnis, gal 25-27 metų. Situacija tikrai sudėtinga. Įvairios mintys sukosi galvoje, norėjosi, kuo greičiau išgelbėti tą žmogų. Gelbėtojai man rodė, ką turiu daryti. O tos sekundės tęsėsi labai ilgai.“

REKLAMA

Atlėkė nieko negalvodamas

Pagalbos ranką ištiesė ir už 7 km. gyvenantis Antanas Rimeikis. Šis ūkininkas turėjo gelbėjimo darbams itin reikalingą ekskavatorių.

„Sekmadienio popietę paskambino iš to kaimo pažįstamas ūkininkas. Sako reikia pagalbos. Ugniagesiai kasa, nieko negali padaryti be ekskavatoriaus. Negalvodamas nieko išvažiavau.

Pirmas vaizdas buvo nekoks. Mačiau daug gelbėtojų duobėje, jie parodė, kiek galiu privažiuoti. Pradėjau kasti ten, kur man rodė. Mačiau, kad duobėje esančio žmogaus tik galva išlindus“, – įspūdžiais dalijosi A. Rimeikis.

Anot jo, nors situacija buvo ekstremali, tačiau gelbėtojams pavyko ją suvaldyti. Jie nuolat saugojo įstrigusį žmogų.

„Mačiau, kai jį ištraukė. Nors akys nebuvo atmerktos, tačiau jis judėjo, rodė gyvybės ženklus. Jam labai pasisekė. Tarsi antrą kartą gimęs. Galės apsibrėžti šią datą kalendoriuje“, – pasakojo A. Rimeikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų