REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius į savo pavaduotojo pareigas siūlo teisininką, diplomatą Tomą Gulbiną, pranešė sostinės savivaldybė.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius į savo pavaduotojo pareigas siūlo teisininką, diplomatą Tomą Gulbiną, pranešė sostinės savivaldybė.

REKLAMA

Vilniaus savivaldybės taryboje anksčiau dirbęs T. Gulbinas į ją grįžta vietoj į Seimą išrinkto Laisvės partijos atstovo Kasparo Adomaičio. T. Gulbinas vicemero pareigose pakeis taip pat į parlamentą išrinktą vicemerą Vytautą Mitalą.

2019-aisiais į tarybą patekęs T. Gulbinas 2020-aisiais atsisakė mandato dėl ketinimo grįžti į diplomatinę tarnybą, kadangi šios pareigos būtų nesuderinamos.

Anot R. Šimašiaus, T. Gulbinui patikėtos strateginės miesto kryptys – judumo, miegamųjų rajonų pertvarka, stoties rajono atgaivinimo projektas, švietimo kokybės gerinimas. Jis tikisi, kad T. Gulbino patirtis valstybės tarnyboje ir versle padės greitai įsilieti į darbus.

„Šiose ir kitose miestui svarbiose srityse tikiuosi tęstinumo su ne mažesniu veržlumu ir ambicija, taip pat ir Vilniaus augimo bei kilimo siekiant įtraukti visus vilniečius kurti tokį miestą, kuriuo jie džiaugiasi ir didžiuojasi“, – pranešime sako R. Šimašius. 

REKLAMA
REKLAMA

Pats T. Gulbinas kaip savo veiklos prioritetus nurodo koronaviruso pandemijos suvaldymą išeinant iš krizės „su mažiausiais nuostoliais miestui“. 

REKLAMA

T. Gulbinas daugiau nei du dešimtmečius dirbo diplomatinėje tarnyboje Briuselyje, Vašingtone ir kitur. 2015–2018 metais jis ėjo „Google“ atstovo ryšiams su Centrinės ir Rytų Europos vyriausybėmis pareigas, šių metų kovą– rugpjūtį buvo kompanijos „Bolt“ mikromobilumo politikos vadovas.

Sostinės taryboje numatyta ir daugiau permainų, kadangi po Seimo rinkimų keičiasi devyni tarybos nariai, daugiausiai – mero Laisvės partijos atstovai: be K. Adomaitį keičiančio T. Gulbino, vietoj į Seimą išrinktos Evelinos Dobrovolskos taryboje dirbs Dominykas Velička, vietoj V. Mitalo – Brigita Guobė, vietoj Monikos Ošmianskienės – Rita Balčiūnienė, vietoj Tomo Vytauto Raskevičiaus – Andrius Katinas. Vietoje „valstiečio“ Luko Savicko – Taurimas Valys, vietoje konservatoriaus Arūno Valinsko – Vytautas Budreika. Keičiasi ir du „darbiečiai“ – vietoje Aido Gedvilo į tarybą ateina Sergejus Popovas, vietoj Ievos Kačinskaitės-Urbonienės – Larisa Dmitrijeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų