REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas nuo šeštadienio įvedamas trims savaitėms. Kiek jis galėtų būti tęsiamas, kol kas valdžios atstovai pasakyti negali. Tačiau sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga įvardijo kriterijus, kas būtų vertinama pirmiausiai.

Karantinas nuo šeštadienio įvedamas trims savaitėms. Kiek jis galėtų būti tęsiamas, kol kas valdžios atstovai pasakyti negali. Tačiau sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga įvardijo kriterijus, kas būtų vertinama pirmiausiai.

REKLAMA

Kaip po Vyriausybės posėdžio kalbėjo ministras, nors kažkokių konkrečių kriterijų dėl karantino nutraukimo patvirtinta nėra, po trijų savaičių bus vertinama bendra epidemiologinė situacija. 

„Galiu tik pasakyti, į ką bendrai būtų orientuojamasi. Tai, aišku, bendrai turi sustoti plitimas ir atvejų skaičiaus augimas. Tai – mažiausiai, kas turėtų įvykti, kad būtų galima ką nors peržiūrėti į švelninimo pusę. 

Ir, aišku, situacija turi pagerėti tiek, kad mums nebereikėtų sveikatos sistemos perorientuoti į pagalbą covidiniams pacientams. Tai galiu tik priminti tą mūsų pirminį skaičių lovų, kuris tiesiogiai galėtų būti skiriamos covidiniams pacientams, tai kažkur 400 lovų, kurių užimtumą skaičiavom. Tai kai sveikatos sistema grįš į normalų režimą, plitimas sustos ir pradės mažėti, bus galima kalbėti apie priemonių švelninimą, aišku, tariantis su ekspertais“, – po posėdžio kalbėjo A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad šeštadienio naktį šalyje įvedamas karantinas. Jo metu taikomi ribojimai palies visas gyvenimo sferas.

„Atsižvelgiant į nepalankią COVID-19 epidemiologinę situaciją siūlome skelbti visoje Lietuvos teritorijoje karantiną“, – nutarimą Vyriausybės pasitarime pristatė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Vyriausybės posėdyje vėliau priimtu nutarimu, karantinas įsigalioja lapkričio 7-osios vidurnaktį ir truks iki lapkričio 29 dienos 24 valandos.

Premjeras Saulius Skvernelis per spaudos konferenciją po Vyriausybės posėdžio sakė, kad karantino įvedimas buvo neišvengiamas sprendimas, o ankstesni sprendimai dėl lokalių karantinų savivaldybėse rodo, kad ši priemonė padeda suvaldyti viruso plitimą.

„Esu įsitikinęs, kad tai tikrai duos rezultatus stabilizuojant situaciją ir stabdant pandemijos plitimą, mes turime visų Europos valstybių skaičius ir kreives, visur yra eksponentinis augimas, mūsų sėkmė priklausys nuo to, kaip laikysimės nurodymų, ir ne Vyriausybei, ne valdžiai, ne politikams to reikia, bet reikia mums visiems“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Privalomos kaukės

Vyresni nei 6 metų amžiaus asmenys viešose vietose privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios priglunda prie veido ir pilnai dengia nosį ir burną.

Šis reikalavimas netaikomas asmenims, kai jie sportuoja atviroje erdvėje, aukšto meistriškumo sporto pratybose ar varžybose dalyvaujantiems aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktoriams ir teisėjams.

Taip pat kaukės nebūtinos paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke; neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Šiems asmenims rekomenduojama nešioti veido skydelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaukės neprivalomos už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus šeimos narius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų