REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonavos ligoninė antradienį pranešė apie Covid-19 protrūkį. Serga 10 ligoninės darbuotojų, tarp jų ir keli medikai. Ligoninės direktorius teigė, kad atsekti, ar darbuotojai užsikrėtė nuo pacientų, ar pacientai nuo darbuotojų – negali. 

Jonavos ligoninė antradienį pranešė apie Covid-19 protrūkį. Serga 10 ligoninės darbuotojų, tarp jų ir keli medikai. Ligoninės direktorius teigė, kad atsekti, ar darbuotojai užsikrėtė nuo pacientų, ar pacientai nuo darbuotojų – negali. 

REKLAMA

To padaryti, pasak direktoriaus, negali ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Negali atsekti atvejų 

Jonavos ligoninės direktorius Paulius Vasilavičius pranešė, kad gydymo įstaigoje serga 10 darbuotojų. 

„Serga 5 administracijos darbuotojai, 3 pagalbinio personalo ir 2 gydytojai. Bet, kadangi administracijoje yra ir gydytojai, tuo pačiu dirba, tai viskas persidengia“, – tv3.lt teigė P. Vasilavičius. 

Direktorius teigė, kad darbuotojai turėjo kontaktų su pacientais. 

„Darbuotojai turėjo kontaktų su pacientais. Čia ir klausimas, ar darbuotojai užsikrėtė nuo pacientų, ar darbuotojai užkrėtė pacientus, bet dabar tai jau yra neatsekami atvejai, nes visoje Lietuvos Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nebeatseka“, – sakė P. Vasilavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau teiks skubią pagalbą

Jonavos ligoninė toliau teiks skubią pagalbą. 

„Skubią pagalbą mes teikti privalome ir tikrai teiksime. Tik tariamės su kolektyvu, būtent dėl konsultacinės poliklinikos paslaugų teikimo. Žiūrėsime, kaip mums pavyks srautus sureguliuoti, bet jeigu bus tokia situacija sudėtinga, tai teks ir konsultacines, būtent ambulatorines paslaugas stabdyt. Tai būtų antro lygio – gydytojų specialistų konsultacijos“, – tv3.lt sakė direktorius. 

REKLAMA

Sprendimai dėl paslaugų ribojimų ar atšaukimo bus priimti trečiadienį. 

„Šiai minutei dar nesame jokių paslaugų atšaukę, tačiau rytoj jau bus kiti sprendimai priimti“, – teigė direktorius.

Ligoninės direktorius teigė, kad gyventojus perspėjo tikėdamasis jų sąmoningumo.

„Parengėme pranešimą spaudai žmonėms, todėl, kad jie neitų dėl smulkmenų. Tiesiog žmonės kartais yra įpratę, jei jiems truputėlį ten temperatūra užkyla ir šeimos gydytojui neprisiskambina, tai braunasi pas mus į priėmimo skyrių labai jį užkimšdami. Taip paprašėme sąmoningumo, kad žmonės įvertintų reikalingumą kreiptis į gydymo įstaigą“, – sakė P. Vasilavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Privalu suteikti ir planinę neatidėliotina pagalbą

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį vykusioje spaudos konferencijoje pranešė, kad Vyriausybėje klausimas dėl gydymo paslaugų buvo aktyviai diskutuotas.

Numatoma, kad pilnai turės būti užtikrinama skubi pagalba, taip pat pilnai užtikrinama COVID-19 diagnostika, gydymas, izoliacija; pilnai užtikrinama planinė neatidėliotina pagalba, kurios nesuteikus gali reikšmingai pablogėti paciento būklė.

Tik tose įstaigose, kur organizuojamas Covid-19 gydymas gali būti proporcingai ribojama planinė pagalba, siekiant užtikrinti anksčiau įvardintų principų laikymąsi.

Premjeras garantavo, kad nebus ribojamos privačiai teikiamos paslaugos. Bendrai siūloma visas paslaugas, kurias galima teikti nuotoliniu būdu, ten ir perkelti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

COVID-19 serga beveik tūkstantis medikų

COVID-19 šiuo metu Lietuvoje serga beveik tūkstantis medikų.

„Dabar vis dar serga beveik tūkstantis medikų – ne tik gydytojų, bet ir slaugytojai ir slaugytojų padėjėjai“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Pasak jos, nuo pandemijos pradžios daugiausiai medikų susirgimų buvo registruota šį rudenį: iš daugiau kaip pusantro tūkstančio medikų, kurie nuo kovo pradžios buvo užsikrėtę koronavirusu, 1132 juo užsikrėtė laikotarpiu nuo rugsėjo iki lapkričio pradžios.

„Per šį laikotarpį susirgusieji medikai sudaro daugiau negu 70 procentų“, – sakė D. Razmuvienė.

Koronavirusas patvirtintas iš viso 17 tūkst. 453 asmenims, 12 tūkst. 283 iš jų tebeserga, 4934 – pasveiko. Nuo COVID-19 mirė 175 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų