REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paluckas: socialdemokratai formuos šešėlinę Vyriausybę

patikslinta 10.33 val.

Socialdemokratai formuos savo šešėlinę Vyriausybę, žada partijos lyderis Gintautas Paluckas. 

Socialdemokratai formuos savo šešėlinę Vyriausybę, žada partijos lyderis Gintautas Paluckas. 

REKLAMA

„Mes, matyt, irgi turėsime savo dalinį šešėlinį kabinetą, nes pagal frakcijos narių skaičių ir kompetencijas, kurios dubliuojasi, kol kas nebūsime pajėgūs paruošti viso kabineto, tačiau jungsime žmones iš šalies, kurie taip pat galės prisijungti. Pateiksime socialdemokratinę alternatyvą iš opozicijos ir valdantiesiems, tiek valstiečiams, – penktadienį Žinių radijui teigė G. Paluckas. 

Be kita ko, jis pareiškė, kad su valstiečiais nesistengs dalintis opozicijos lyderio posto. 

„Jeigu norės jie individualiai dirbti opozicijoje (...) mes koncentruojamės į pasiūlymus ir į savo programos įgyvendinimą“, – pareiškė jis. 

REKLAMA
REKLAMA

G. Palucko teigimu, socialdemokratai Seime palaikys partnerystės įteisinimą, jeigu jis bus svarstomas. 

„Mūsų programoje partnerystės įteisinimas yra įtrauktas ir mes savo balsais palaikysime“, – žadėjo jis. 

REKLAMA

Tačiau jis abejoja, ar valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir Laisvės partijai pavyks dėl partnerystės įteisinimo susitarti. 

„Jie viduje dėl to nesusitars ir programą Vyriausybės netrauks ir bus individuali vienos koalicijos partnerės – Laisvės partijos iniciatyva. Ar ta iniciatyva rinks balsus, negaliu pasakyti“, – kalbėjo politikas. 

Anksčiau G. Paluckas sakė, kad socialdemokratai parems Vyriausybę formuojančius konservatorius tiek, kiek jie sieks gerovės valstybės, o su liberalais partneriais valdančiojoje daugumoje tokios paramos reikės. 

REKLAMA
REKLAMA

Artėjančios kadencijos Seime socialdemokratai turės 13 mandatų.

Artėjančios kadencijos Seime socialdemokratai turės 13 mandatų, tačiau gali iškovoti dar vieną. G. Paluckas, pirminiais duomenimis, Utenos vienmandatėje apygardoje penkiais balsais nusileido konservatoriui Edmundui Pupiniui. Šios apygardos balsus Vyriausioji rinkimų komisija perskaičiuos jau antrą kartą. Jei po perskaičiavimo laimės G. Paluckas, papildomas socialdemokratų mandatas atiteks Algimantui Salamakinui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų