REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje Covid-19 protrūkis. Užfiksuota jau virš 30 atvejų ir beveik 200 karių saviizoliacijoje. Kariuomenė neigia gandus ir pažymi, kad saviizoliacijoje turintys būti kariai izoliuojami atskirai nuo sveikų karių.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje Covid-19 protrūkis. Užfiksuota jau virš 30 atvejų ir beveik 200 karių saviizoliacijoje. Kariuomenė neigia gandus ir pažymi, kad saviizoliacijoje turintys būti kariai izoliuojami atskirai nuo sveikų karių.

REKLAMA

Klaipėdos kariuomenės batalione jau patvirtina daugiau nei trys dešimtys atvejų. Apie tai patvirtino Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas kpt. Andrius Dilda.

„Klaipėdoje esančiame dragūnų batalione pastaruoju metu fiksuojamas padidėjęs koronaviruso susirgimų skaičius. Iš tikrųjų, tai tas skaičius dabar siekia jau virš 30 patvirtintų atvejų ir beveik porą šimtų karių yra izoliuoti“, – tv3.lt portalui teigė jis.

Su redakcija susisiekęs skaitytojas teigė, kad šiame batalione serga daug šauktinių, kurių kiekvieną dieną su teigiamais Covid-19 testo rezultatais išvedama po keliolika.

REKLAMA
REKLAMA

„Šauktinus laiko po 30 vienoje patalpoje, naudojasi tais pačiais tualetais, toks vaizdas, kad nori juos visus užkrėsti virusu“, – rašė skaitytojas.

REKLAMA

Sergantys išgabenami į gydymo įstaigas

Kariuomenės atstovas A. Dilda skaitytojo žodžius neigia ir teigia, kad saviizoliacijoje turintys būti kariai izoliuojami atskirai nuo sveikų karių, o sergantys vežami į gydymo įstaigas. 

„Dėl izoliacijos sąlygų, kariai izoliuojasi atskirose patalpose. Kiek tai įmanoma, stengiamės logistiškai kuo mažiau karių ten talpinti. 

Sergantys kariai tikrai yra išgabenti į kariuomenės gydymo įstaigas, Druskininkų karių reabilitacijos centrą, ir jie nėra tose pačiose patalpose su izoliuotais kariais. Yra sudarytos visos sąlygos, kad kariai galėtų, kiek įmanoma, patogiau pralaukti tą saviizoliacijos periodą“, – tv3.lt sakė A. Dilda.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas neslepia, kad visi izoliuoti asmenys gyvena vienoje patalpoje, tačiau teigia, kad batalione nėra kitų galimybių. 

„Logistinė situacija ir mūsų infrastruktūra neleidžia atskirti visų karių vienas nuo kito, tai tie kariai, kurie neserga ir kol kas yra saviizoliacijoje ir gyvena tose patalpose kartu“, – sakė A. Dilda. 

Izoliuoti atskirai nuo visų 

Saviizoliacijoje esantys asmenys ir kiti kariai kontakto neturi. 

„Tie kariai, kurie yra izoliuoti, yra atskirti nuo tų, kurie toliau vykdo tarnybą batalione. Jie neturi jokio sąlyčio, pietauja visai atskiroje patalpoje ir tikrai nėra bendro kontakto su tais kariais, kurie šiuo metu izoliuojasi“, – sakė karininkas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat yra sudaroma galimybė dirbti nuotoliniu būdu.

„Tie kariai, kuriems yra galimybė, yra sudaromos galimybės dirbti nuotoliniu būdu ir jie neatvyksta į tarnybos vietą, tačiau dalis karių vis tik turi atlikti savo užduotis. Jie atvyksta į batalioną ir dirba iš bataliono, tačiau kontakto su izoliuotais kariais neturi“, – sakė A. Dilda

Lietuvos kariuomenėje per 100 koronaviruso atvejų

Lietuvos kariuomenėje šiuo metu yra nustatyta per 100 koronaviruso atvejų, daugiau nei 600 – saviizoliacijoje.

„Didesnį sergančiųjų skaičių daliniuose stebime Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir Šiaulių apskrityse“, – teigė Lietuvos kariuomenės atstovas.

REKLAMA

Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas A. Dilda taip pat teigė, kad šauktiniai artimiausias dvi savaites nebus išleidžiami namo. 

„Lietuvos kariuomenėje tarnaujantys nuolatinės pradinės privalomosios karo tarnybos kariai artimiausias 2 savaites liks savo tarnybos vietose daliniuose“, – teigė kariuomenės atstovas. 

Jo teigimu, po dviejų savaičių ketinama koreguoti išleidimo į namus sąlygas, atsižvelgiant į savivaldybės priklausymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų