REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į valdžią išrinktų konservatorių kritika Sveikatos apsaugos ministerijai dėl Covid-19 pandemijos kontroliavimo nepraslydo po ministro Aurelijaus Verygos akis. Ministras pirmadienį vakare viešai išreiškė prašymą nustoti kritikuoti atliekamus veiksmus, be to, paragino greičiau surasti naująjį sveikatos ministrą.

Į valdžią išrinktų konservatorių kritika Sveikatos apsaugos ministerijai dėl Covid-19 pandemijos kontroliavimo nepraslydo po ministro Aurelijaus Verygos akis. Ministras pirmadienį vakare viešai išreiškė prašymą nustoti kritikuoti atliekamus veiksmus, be to, paragino greičiau surasti naująjį sveikatos ministrą.

REKLAMA

Kaip rašė A. Veryga, dabartinė kritika, atkeliaujanti iš opozicijos, nepadeda valdyti pandeminės situacijos šalyje.

„Kreipiuosi į Jus su prašymu ir paraginimu baigti bereikalingą konfrontaciją ir pasakojimus, kad daroma ne tas ir ne taip. Situacija blogėja ne tik Lietuvoje, bet ir praktiškai visoje Europoje. Jei būtų stebuklingas sprendimas, neabejoju, kad kur nors jis jau būtų pritaikytas.

Deja, jo nėra ir teks labai sunkiai bei intensyviai dirbti, ieškant dar niekam nežinomų sprendimų. Iki šiol besitęsiantis konfrontavimas nepadeda valdyti situacijos, kai visuomenėje toliau sėjamos abejonės „dėl statistikos“, dėl priimamų karantino valdymo priemonių ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Tad siūlau baigti niekam nereikalingą konfrontaciją ir niekur nevedančią priešinančią retoriką dėl koronaviruso, kuris plinta visame pasaulyje“, – rašė A. Veryga.

REKLAMA

A. Veryga užsiminė ir apie naujo ministro paieškas, esą, išrinkus naują atstovą, jį galėtų supažindinti su dabartine Covid-19 situacija šalyje.

„Kviečiu kuo greičiau apsispręsti, kam naujojoje Vyriausybėje bus patikėtas sveikatos apsaugos ministro postas. Pažadu, kad tam žmogui padėsiu detaliai susipažinti su situacija, supažindinsiu su veikiančiomis institucijomis, štabo veikla, priemonėmis, kad pradėjus darbą nereikėtų nerti kaip į šaltą vandenį ir bandyti susiorientuoti prarandant brangų laiką“, – rašė jis.

#Koronavirusas_nauja_valdžia Mieli opozicijos atstovai, suprantu, kad porinkiminis adrenalinas dar daro savo ir emocijų...

REKLAMA
REKLAMA
Posted by Aurelijus Veryga on 2020 m. spalio 26 d., pirmadienis

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, laukdamas rinkimų rezultatų, teigė, kad jam kelia abejonių tai, kad sekmadienio vakarą epidemiologai patikslino dienos duomenis

Sveikatos apsaugos ministerija sakė, kad klaida įvyko, nes sparčiai augant susirgimų skaičiui ima trūkti žmogiškų išteklių apdoroti duomenis. 

„Labai stebina, kad būtent ta diena, kai Lietuva nesugebėjo suskaičiuoti atvejų, yra antrojo turo rinkimų diena. Toks sutapimas daugiau, ko gero, negu apmaudus. Ir aišku jau dabar žmonės, kurie socialiniuose tinkluose kelia hipotezę, ar nebuvo nuo žmonių mėginama nuslėpti tikrąją padėtį, šiek tiek ją pašvelninant, nesumažinant žmonių galimybių eiti į rinkimus“, – lrt sakė G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Landsbergis teigė, kad daug klausimų kelia visas pandemijos antrosios bangos valdymas, o būnant opozicijoje konservatoriams buvo sudėtinga žinoti tikrąją padėtį.

„Paprasčiausiai mes negauname informacijos, ji pateikiama arba labai formali, arba labai ribota. Jei rinkėjų pasirinkimas kryptų į pokyčius, pirmiausia, tie pokyčiai prasidėtų nuo informacijos susirinkimo, kokia yra reali padėtis Lietuvoje, ką mes skaičiuojame ir kiek mes galime pasitikėti tais skaičiais, norėtumėme, kad ir mes, ir visuomenė žinotumėme tikrąją tiesą“, – sakė jis.

Klausiamas apie konkretų protrūkio valdymo planą, G. Landsbergis sako, jog šiuo klausimu pasitikėtų sąrašo lyderės Ingridos Šimonytės sprendimais. Jo teigimu, konservatoriai valdant situaciją siektų labiau įsiklausyti į ekspertų nuomonę ir ja pasikliauti ir kalbėti apie tai atvirai. 

REKLAMA

„Kiek žinau, Ingrida Šimonytė yra minėjusi, kad svarsto konkrečias asmenybes, kurios galėtų talkinti sprendžiant tą situaciją. Aš norėčiau palikti Ingridai Šimonytei komentuoti ir komunikuoti šią situaciją. Aš turiu visą pasitikėjimą, kad ji pasiryžusi daryti tai, ką reikia“, – tvirtino TS-LKD lyderis.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) paskelbė naujausius duomenis apie koronaviruso padėtį Lietuvoje. Paaiškėjo, kad per pastarąją parą buvo nustatyti 766 atvejai. Tai reiškia, kad šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 10949 atvejų ribą. 

Nustatytos dvi mirtys. Jų skaičius – 136. Nuo šio viruso jau pasveiko 4166 asmenys.

Šiuo metu izoliacijoje – 31690 asmenų, o nuo birželio 1 d. užfiksuota 378 įvežtiniai atvejai.

Iš viso mirė 47 asmenys dėl kitų priežasčių, tačiau kurie buvo užsikrėtę koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų