REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liudvikas Andriulis, konservatorių partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio svainis, pirmadienį sureagavo į praėjusius rinkimus. Jis pasveikino su dešiniųjų politinių jėgų pergale šiuose rinkimuose, tačiau atkreipė dėmesį ir į kritiką, visai neseniai skriejusią nuo G. Landsbergio šeimos ir adresuotą būtent jam.

Liudvikas Andriulis, konservatorių partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio svainis, pirmadienį sureagavo į praėjusius rinkimus. Jis pasveikino su dešiniųjų politinių jėgų pergale šiuose rinkimuose, tačiau atkreipė dėmesį ir į kritiką, visai neseniai skriejusią nuo G. Landsbergio šeimos ir adresuotą būtent jam.

REKLAMA

Vyras savo įraše tikina, kad neišsižada nei vieno savo žodžio.

„Dar kartą visus sveikinu su dešiniųjų pergale. Pažiūrėjau, kad mano prieš dvi savaites rašytas superskandalingas tekstas žodis žodin tinka ir šiandienai. Daugelis komentuotojų jo, panašu, neskaitė, tai įdėsiu - pasirašau po kiekvienu žodžiu ir nieko nekeičiu.

I took one for the team - Gabrieliaus prašymu į šūdų malūną nesivėliau, ir net žeminamas rinkausi palaukti rinkimų pabaigos - dėl bendrojo gėrio“, – rašo L. Andriulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigia, kad daugiau nesileis žeminamas svainio giminaičių.

„Bet toliau būti žeminamas nesileisiu. Gabrieliaus giminaičių elgesys ir žodžiai neverti komentaro, jie daug pasako apie tuos žmones. Paminėsiu tik, kad pagrindiniais skandalo varikliais tie seniai ir buvo - jei ne jų pastangos, vaikiška overreakcija ir nesąmoningi komentarai, Širinskienės šlapias PR sapnas nebūtų issipildęs ir tiek išsisukęs.

REKLAMA

Atsiriboti nuo kitokias politines pažiūras turinčio giminaičio galima kitokiais argumentais ir leksika. Indikacijos, kad 14:30 tekstą rašiau neblaivus, nėra gudrus argumentas. Tekstas per daug rišlus.

Patirti tiek žeminimo už partijos politikos neatitinkančią politinę ne politikos nuomonę buvo stipru. O galų gale rezultatai parodė, kad jokios įtakos tai neturėjo - ir negalėjo turėti. Jei turėčiau įtaką swinginti rinkimus ar vienmandates, matyt ja naudočiausi. Neturiu.“

Net ir nepaisant to, L. Andriulis dar kartą pasveikino nugalėtojus ir pasidžiaugė rezultatais. Taip pat įrašo pabaigoje dar kartą papublikavo tekstą, kuris sukėlė daug aistrų ir diskusijų socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip bebūtų, sveikinu visus su nuostabia pergale, labai džiaugiuosi rezultatais, ir kaip tada rašiau - sveiki atvykę į naują Lietuvą.

O dabar galite ramiai paskaityti mano garsųjį tekstą ir rasti jame skandalo.

--------

Nuostabios naujienos - TS-LKD laimėjo daugiamandatėje, liberalusis partijos flangas buvo sureitinguotas į viršų, kas rodo, kad kryptis buvo teisinga.

Geriausia naujiena - didžiulį rezultatą parodė dvi liberalios partijos, ypač Laisvės Partija - pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link. Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visiškai nušluoti buvo senoviniai religiniai nacionalistai, didelę nesėkmę patyrė socialdemokratai. Seime nematysime Kirkilų, Bernatonių, Šiaulienių. Radžvilistai, Juozaitininkai, Daginiai ir Puteikinikai net kartu nesurenka 5%. Daugelis jų neatgaus net užstatų. Lazdos partija su Nendre liko tik pašaipos objektu, rinkėji parodė duris ir Krivickui su Janutiene, vargu, ar jie grįš į politiką.

Laukia antras turas, kuriame istoriškai daug TS LKD ir Liberalų lyderystės. Valstiečiai kausis, bet šiemet jie gerokai silpnesni, ir dešinė tikrai dar pridės sau mandatų.

Visuomenė pasikeitė - Facebook karta, jaunos, miestuose gyvenančios išsilavinusios šeimos įgavo daug svorio, ir jų balsai lemia aiškią Lietuvos kryptį link modernių, liberalių vertybių. Po ketverių metų Lietuva jau bus labai kitokia, o 2024 metais jaunų, modernių žmonių svoris bus dar didesnis. Provincijos, nostalgijos sovietizmui ir populistų balsai prislopo ir nebėra girdimi.

REKLAMA

Sveiki atvykę į naują Lietuvą, sveikinu visus liberalių pažiūrų grupės narius.“

L. Andriulio įrašu pasinaudojo valstiečiai

Kiek anksčiau skelbėme valstiečių reakciją į L. Andriulio įrašą „Facebook“ paskyroje. 

„Realybė tokia, jog pirmajame rinkimų ture daugumą mandatų Seime iškovojo tie, kuriems prioritetas yra narkotikų legalizavimas, homoseksualų šeimos, kaimo mokyklų uždarymas.

Visus šiuos „prioritetinius darbus“ jie bandė „prastumti“ ir šioje kadencijoje, kuomet buvo opozicijoje, tačiau mes to neleidome. O dabar, kai jiems gali pavykti suformuoti valdančiąją daugumą Seime, jiems atsirastų realios galimybės priimti šiuos sprendimus.

REKLAMA

Nors Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar santūriai matuojasi Seimo Pirmininko ir Premjerės kėdes, tačiau ne visiems iš jų komandos pavyksta tokiais išbūti iki tol, kol Lietuvos žmonės nepadėjo galutinio taško antrame rinkimų ture. Pavyzdžiui, Gabrieliaus Landsbergio svainis Liudvikas Andriulis jau garsiai pasidžiaugė planuojamais darbais Seime: „pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“! Didelio L. Andriulio džiaugsmo sulaukė ir tai, kad šiuose rinkimuose mažiau atstovauta Lietuvos regionų nuomonė, „provincijos <..> balsai <...> nebėra girdimi“, – savo feisbuko paskyroje skelbė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, konservatoriai ir liberalai, jei tik pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, mažins pensijas, naikins vaiko pinigus ir paramą socialiai remtinoms grupėms.

„Akivaizdu ir tai, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausiai imsis vieno pagrindinių iš dviejų darbų – „pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms“. Kitaip tariant, žengs tuo keliu, kurį išbandė ir 2008-2009 metais – nurėš ne tiks Sodros mokamas išmokas senjorams – pensijas, bet ir panaikins vaiko pinigus, paramą socialiai remtinoms grupėms.

Ar Jūs sutinkate, kad žodis „laisvė“ būtų siejamas su tokiais planais Lietuvai?! Ar sutinkate, kad Jūsų vaikams prie mokyklų atsirastų galimybė rūkyti „žolę“ bei apsvaigti nuo kitų narkotinių medžiagų?! Mes rūpinomės ir ateityje ketiname skirti prioritetą vaikų švietimo kokybei, tinkamam išsilavinimui, sveikam ir nemokamam maitinimui. Mes darome viską, kad vaikai mūsų šalyje būtų saugūs ir sveiki, o jų mokyklos – netoli namų, kuriuose jie gyvena.

REKLAMA

Nepaisant konservatorių pasipriešinimo, mes visus šiuos ketverius metus nuosekliai rūpinomės Lietuvos žmonių gerove, didinome pensijas, kitąmet planuojame indeksuoti pensijas, taip pat planuojame įvesti 13-ąją pensiją, padarėme, kad senjorams nuo 75 metų kompensuojami vaistai būtų nemokami, per kitą Seimo kadenciją sieksime, kad jie būtų nemokami ir 65-erių metų žmonėms. Džiaugiamės, kad įvedėme ir padidinome vaiko pinigus.

Turite žinoti, jog mes garantuojame stabilumą ir nuolatinį Jūsų pajamų augimą. Savo darbais įrodėme, kad žmogus ir jo gerovė mums yra prioritetas. Mes dėjome visas pastangas, kad suvaldytume koronaviruso plitimą Lietuvoje. Pirmąją bangą mes kartu su Jumis įveikėme labai sėkmingai. Mūsų politinių oponentų teiginys, esą valstybė yra praskolinta – melas!

REKLAMA

Iš tiesų, Lietuvos skola yra viena mažiausių Europos Sąjungoje! Lietuva bene vienintelė šiuos metus pabaigs su ekonomikos augimu ir net 8 proc. pandemijos laikotarpiu išaugusiu darbo užmokesčiu. Dėkojame visiems Lietuvos žmonėms ir verslui, kad padarėme viską, jog mūsų ekonomika šiandien būtų viena stabiliausių Europoje! Ar tokią Lietuvą norite matyti Jūs – spręsite spalio 25 dieną vyksiančiame antrajame Seimo rinkimų ture“, – savo feisbuko paskyroje skelbė R. Karbauskis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų