REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsigaliojus naujam reikalavimui registruotis visose laisvalaikio, pramogų ir viešojo maitinimo įstaigose, nuo šiol jūsų piniginė gali patuštėti ne tik dėl didelės sąskaitos bare ar restorane. Už apsilankymą bare ar kitoje viešoje vietoje teks sumokėti penktadalį euro. O per vakarą aplankius kelis barus ar skirtingas įstaigas, sumos gali būti ir gerokai didesnės.

Įsigaliojus naujam reikalavimui registruotis visose laisvalaikio, pramogų ir viešojo maitinimo įstaigose, nuo šiol jūsų piniginė gali patuštėti ne tik dėl didelės sąskaitos bare ar restorane. Už apsilankymą bare ar kitoje viešoje vietoje teks sumokėti penktadalį euro. O per vakarą aplankius kelis barus ar skirtingas įstaigas, sumos gali būti ir gerokai didesnės.

REKLAMA

Vyriausybė priėmė nutarimą pagal kurį visos laisvalaikio, pramogų ir viešojo maitinimo įstaigos įpareigotos registruoti lankytojus. 

Lankytojų registracija nuo šiol bus reikalinga įeinant į tokias atskiras laisvalaikio ir pramogų vietas kaip kino teatrai, šokių studijos, sporto klubai, vaikų karstynių erdvės, boulingas, lazerių arenos, pabėgimo kambariai ir pan.

Taip pat viešojo maitinimo įstaigas, restoranus, kavines, barus, naktinius klubus ir kitas pasilinksminimo vietas, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktus, esančius prekybos centruose.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje – speciali lankytojų registravimo sistema

Nors kiekviena įstaiga gali pati pasirinkti būdą, kaip registruos lankytojus, Vilniaus mieste iki šiol daugiau nei 200 įstaigų jau nusprendė naudotis specialia lankytojų registravimo sistema „InBar“.

REKLAMA

Atvykus į barą ar kokią nors kitą viešą įstaigą tereikia nuskaityti specialų QR kodą arba išsiųsti SMS žinutę ir būsite užregistruotas kaip lankytojas. 

Visgi, vienos tokios žinutės kaina yra 20 euro centų. Kaip pastebi vienas tv3.lt skaitytojas, per vakarą apsilankius keliuose baruose suma gali siekti ir vieną arba kelis eurus.

Kiekvieną darbo dieną dienos pietus valgant šia sistema besinaudojančioje viešojo maitinimo įstaigoje, per mėnesį bendra suma gali siekti beveik 5 eurus vien už privalomą registraciją.

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, už ką yra mokami šie pinigai ir į kieno kišenę jie patenka?

REKLAMA
REKLAMA

Pinigai skiriami muzikantų išlaikymui 

Vienas šios sistemos kūrėjų ir sumanytojų, Vilniaus naktinio aljanso (VNA) vadovas Markas Adamas Haroldas tv3.lt pasakoja, jog dalis iš lankytojų surenkamų pinigų bus skirti būtent VNA organizuojamam socialiniam projektui, remiančiam vietos muzikantus. 

Paklaustas apie tai, ar nebuvo svarstymų registraciją daryti nemokamą, idėjos sumanytojas atsako, kad nemokamų dalykų gyvenime nėra, tad ir ši sistema egzistuoti gali tik dėka naudotojų finansinio indėlio.

„Mums čia yra vienintelis įmanomas variantas, mes esame maža, ne pelno siekianti organizacija.

Mes nenorime, kad verslai, kuriems jau yra sunku turėtų papildomai mokėti už kažką. Mes, kaip muzikantams padedanti organizacija, ieškome būdų ir kanalų iš kur jiems surinkti paramą. Toks yra mūsų organizacijos tikslas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pinigų padarysime socialinį projektą, paskelbsime mūsų puslapyje, ką mes darome. Pirksime muzikantams pamokas, tikimės, kad jie galės kurti muziką, eksportuoti ją iš Lietuvos ir užsidirbti“, – aiškina VNA vadovaujantis verslininkas.

Anksčiau registracija šia sistema kainuodavo 30 euro centų. M. A. Haroldo teigimu, dabartinė suma yra pakankamai maža ir tikrai nesukelia jokių nepatogumų lankytojams.

„Lankytojams tai kainuoja tik 20 euro centų, tai yra tikrai nedaug. Ypač jeigu išleidi 12 eurų restorane, tai 20 centų nepritaupysi“, – sako jis.

Tikisi surinkti kelis tūkstančius eurų

„InBar“ lankytojų registracijos sistemos kūrėjo teigimu, didžiąją dalį gautos sumos patenka į mobiliųjų operatorių rankas. Kaip skaičiuoja jis pats – daugiau nei pusė.

REKLAMA

Tačiau M. A. Haroldas tikrai nesiskundžia, mat naktinis aljansas jau dabar skaičiuoja keliatūkstantines sumas, kurias tikisi skirti savo projektui. 

„Su pasididžiavimu renkame pinigus ir išgyvename, kol kas nereikia uždaryti sistemos. Rugsėjo mėnesį mes gavome beveik 900 eurų. Didžioji dalis to išeis programavimui.

Šį mėnesį turėtume gauti virš 2 tūkst., bet sunku pasakyti, nes gal bus karantinas, niekas nežino. Tikrai galėsime daryti projektą muzikantams ir padėti jiems“, - džiaugsmo neslepia M. A. Haroldas.

Šiuo metu „InBar“ skelbia, jog jau yra registravę daugiau nei 15 tūkst. skirtingų apsilankymų viešosiose įstaigose.

REKLAMA

Veryga: registracija nėra sudėtinga priemonė

Penktadienį spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žurnalistams aiškino, kad privaloma lankytojų registracija tikrai „nėra sudėtinga priemonė“.

Nuo pirmadienio dėl plintančio koronaviruso visoje Lietuvoje iki vidurnakčio ribojamas barų, restoranų, naktinių klubų darbo laikas, jų lankytojus bus privaloma registruoti.

A. Verygos teigimu, viešojo maitinimo įstaigos turės rinkti tik pagrindinę informaciją apie žmogų: vardą, pavardę ir telefono numerį.

Anot jo, tokia pati tvarka galios ir renginių organizatoriams, kurie ir dabar jau įpareigoti rinkti duomenis apie dalyvius, tačiau be anksčiau minėtos informacijos žmonės jiems taip pat turi nurodyti gyvenamąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų