REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje augant naujų Covid-19 atvejų skaičiui, Marijampolės meras Povilas Isoda praneša, kad situacija yra neraminanti, todėl tikėtina, kad mieste bus įvedami nauji ribojimai.

Lietuvoje augant naujų Covid-19 atvejų skaičiui, Marijampolės meras Povilas Isoda praneša, kad situacija yra neraminanti, todėl tikėtina, kad mieste bus įvedami nauji ribojimai.

REKLAMA

Kaip rašė P. Isoda, Marijampolė šiuo metu artėja prie raudonosios zonos ribos, todėl būtina susirūpinti gyventojų saugumu.

„Prieš savaitę galėję džiaugtis turėdami iki 10 pavienių atvejų Marijampolėje, šiandien jau grėsmingai artėjame į „raudonąją“ zoną. NVSC statistika šiai minutei skaičiuoja 60 sergančiųjų Marijampolėje, tačiau realybėje skaičiai dar didesni, kai sergantieji priskiriami kitoms savivaldybėms, nors iš tikrųjų dirba ar gyvena Marijampolėje.

Kasdien iš NVSC gaunu informaciją apie naujai užsikrėtusius 10 ir daugiau atvejų, aukštos rizikos kontaktų skaičiai taip pat nedžiuginantys. Kasdien į saviizoliaciją privalo išeiti po keliasdešimt marijampoliečių. Viešai nedetalizuoju konkrečių atvejų ar židinių, kadangi su visais turinčiais riziką kontaktais asmeniškai bendrauja NVSC. Tačiau atvejų daugėja tiek verslo įstaigose, tiek globos įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA

Po šiandieninio Vyriausybės posėdžio ko gero turėsime naujų apribojimų ir reikalavimų. Atsipalaiduoti negalime. Virusas gali būti visai greta. Situacija tikrai grėsminga ir pavojinga, mūsų visų sąmoningumo ir sutelktumo reikia kaip niekad.

REKLAMA

Būkite atsargūs. Saugokite save ir aplinkinius“, – rašė Marijampolės meras.

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 245 žmonės, 21 iš jų – reanimacijoje, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos duomenimis, su deguonies kaukėmis gydomi 83 pacientai, dar devyniems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Kaip yra skelbęs Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, šiuo metu koronavirusu sergantiems pacientams Lietuvoje iš viso skirta 401 lova. Anksčiau skelbta, kad planinių paslaugų teikimas gydymo įstaigose bus pradedamas riboti, jei šių lovų užimtumas pasieks 70 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 17 tūkst. visų ligoninėse esančių lovų šiuo metu užimta yra 10,4 tūkst. Reanimacijos lovų užimta apie pusė: 322 iš 621 esamų. Iš 564 lovų su dirbtine plaučių ventiliacija užimtos yra 161, iš 5,5 tūkst. lovų su deguonimi užimtos 1,8 tūkst.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga patvirtinta 8239 žmonėms, tebeserga 4483 asmenys, pasveikusiais laikomi 3599.

Nuo koronaviruso mirė 120 žmonių, dar 37 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

 

❗️❗️❗️ COVID-19 Marijampolėje Prieš savaitę galėję džiaugtis turėdami iki 10 pavienių atvejų Marijampolėje, šiandien...

Posted by Marijampolės meras Povilas Isoda on 2020 m. spalio 21 d., trečiadienis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų