REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį pasaulyje minima virėjų diena, ta proga, paprastai, žymūs šefai visuose šalyse eina pas vaikus, moko juos sveikos mitybos, supažindina su maisto gaminimo pradžiamoksliu. Šiauliuose vaikai mokėsi gaminti rizotą, o taip pat virėjų dienos proga buvo sukurtas dar vienas rekordas – aukščiausia puodų piramidė.

Antradienį pasaulyje minima virėjų diena, ta proga, paprastai, žymūs šefai visuose šalyse eina pas vaikus, moko juos sveikos mitybos, supažindina su maisto gaminimo pradžiamoksliu. Šiauliuose vaikai mokėsi gaminti rizotą, o taip pat virėjų dienos proga buvo sukurtas dar vienas rekordas – aukščiausia puodų piramidė.

REKLAMA

Atsargiai uždėtas paskutinis 517-as puodas į rekordą pretenduojančioje puodų piramidėje, dar vieną puodą prideda skyriaus vedėja. Originalią piramidę Šiaulių profesinio rengimo centro kolektyvas pradėjo statyti vakar ir užbaigė šiandien. Piramidės aukštis be kelių centimetrų yra 3 metrai.

„Kad ir mokinių neturim, kad ir nuotolinį mokymą organizuojam, bet vis tiek bandome atkreipti dėmesį, kad mes rengiame virėjus,  kad laukiam mokinių ir esam bet kokiomis sąlygomis pasiruošę. Tikimės, kad ateityje puodai bus ne tušti, o pilni“, – sako Prekybos ir verslo skyriaus vedėja Renata Veršinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Žinomas šefas Algirdas Matačiūnas kasmet savo profesinės dienos proga lankosi pas vaikus. Ir šiandien penktokus supažindina su įvairiomis daržovėmis ir vaisiais.

REKLAMA

„Dažniausiai būna darželių vaikų arba pradinių klasių mokymai,  supažindinimas su produktais, supažindinimas su patiekalais, su pretenzija, kad vaikai pradėtų domėtis ir valgyti sveikesnį maistą“, – pasakoja „Avenue Brasserie“ šefas Arlgirdas Matačiūnas.

Šį kartą Algirdas su vaikų pagalba gamina rizotą. Penktokai noriai padeda šefui ir labai daug klausinėja:

Kokį netikėčiausią skonių derinį esate ragavęs? Mėsą su braške, bet man tikrai nepatiko.“

Kokiam svarbiausiam žmogui esate daręs maistą? Teko gaminti karališkai šeimai. Teko gaminti ir garsenybėm, kaip Rihanai, Adelei.“

REKLAMA
REKLAMA

Koks brangiausias jūsų restorano patiekalas? Iš jūros gėrybių lobsteris, tai kainuoja 45 eurus. O iš mėsos, tai 200 gramų japoniška Wagyu jautiena, tai yra japoniška labai prabangi jautiena, jos 200 gramų kainuoja 70 eurų.“

Tos pačios klasės mokinys Rokas, jis svajoja užaugęs būti šefu:

„Norėčiau dirbti ūkyje arba lauke ir su griliu. Mėsainius kepčiau.“

Rokas rodo, kokį didelį mėsainį iškepė kartu su mama, kurį visa šeima valgė visą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų