REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad suvaldyti koronaviruso situaciją šalyje padės rekomendacinio pobūdžio priemonės ir griežtų ribojimų nežada. Visgi Vyriausybės vadovas atskleidė, kada šalies gyvenimą vėl galėtų sukaustyti draudimai.

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad suvaldyti koronaviruso situaciją šalyje padės rekomendacinio pobūdžio priemonės ir griežtų ribojimų nežada. Visgi Vyriausybės vadovas atskleidė, kada šalies gyvenimą vėl galėtų sukaustyti draudimai.

REKLAMA

„Nes už laisvę visi esame ir kuo mažesnį ribojimą? Jeigu tokių rezultatų galime bandyti pasiekti neįvedinėjant tokių griežtų priemonių, tą turim ir daryti“, – Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

Premjero nuomone, dabar taikomos rekomendacinio pobūdžio priemonės gali suvaldyti koronaviruso situaciją šalyje.

„Dar tikrai nėra tokių situacijų, kad turėtume galvoti apie tokias priemones. Iš esmės, pagrindinis dalykas, kuris verstų daryti kitus žingsnius, būtų mūsų sveikatos sistemos perkrovimas ir galima grėsmė, jei užsipildysim tuos pajėgumus, kurie numatyti Covid-19 pacientų gydymui“, – teigė S. Skvernelis.

Ministrų kabineto vadovo teigimu, situaciją suvaldyti tikimąsi ir per mokinių atostogas. S. Skvernelio teigimu, mokiniams bus siūlomos ne vienos, o dviejų savaičių rudens atostogos, per kurias, premjero nuomone, šalies gyventojai savo visuomeniniame gyvenime turėtų padaryti pauzę.

REKLAMA
REKLAMA

Šios pauzės metu, S. Skvernelio teigimu, bus rekomenduojama vengti renginių, laikytis distancijos, dėvėti kaukes.

„Tos dvi savaitės būtų svarbus impulsas stabilizuojant situaciją“, – tikino S. Skvernelis.

REKLAMA

Pasak jo, atvejų skaičius kas dvi savaites dvigubėja, o norint grįžti į ankstesnę situaciją, prireikia nuo 6 iki 8 savaičių.

„Atėjo laikas padaryti pauzę“

Nesiliaujantys triženkliai užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiai neša naujus ruošiamus ribojimus. S. Skvernelis pirmadienį pranešė, kad laikas padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime. Jis įspėjo, kad jei dabar numatytos priemonės nepadės, lokalūs karantinai bus įvesti atskirose savivaldybėse.

„Atėjo laikas padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime.

Koronavirusas ir toliau plinta Lietuvoje. Ypač grėsminga situacija keliose savivaldybėse. Raseinių rajone užsikrėtusiųjų skaičius viršija 850 skaičiuojant 100 000 gyventojų. Kelmėje – 314, Šiaulių rajone – 200. Įtempta situacija ir Šiaulių mieste, Joniškyje, Švenčionyse, Plungėje, Radviliškyje.

REKLAMA
REKLAMA

COVID-19 ligoniams gydyti jau naudojama 57 proc. taip vadinamų „kovidinių“ lovų. Pasiekę 70 proc., būsime priversti stabdyti tam tikrų planinių paslaugų teikimą, kad mūsų medikai galėtų nukreipti resursus naujajam koronavirusui gydyti.

Medikai ir epidemiologai išlieka svarbiausi žmonės mūsų kovoje su COVID-19. Turime tausoti juos, sudaryti jiems geriausias sąlygas ir gerbti jų darbą. Todėl šiandien priėmėme sprendimą mokėti priedus 5-ų tiesiogiai su virusu dirbančių ligoniniu medikams ir skirti papildomų išteklių sustiprinti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir motyvuoti jo darbuotojus.

Padėti mūsų medikams turime visi, nes vien jų pastangomis klastingo viruso neįveiksime. Todėl artimiausiu metu į pavojingiausią situaciją patekusioms savivaldybėms bus duotos griežtos rekomendacijos viruso valdymui. Labai prašau visų laikytis šių taisyklių. Trečiadienį visos savivaldybės bus suskirstytos į raudonąją, geltonąją ir žaliąją grupes. Kiekvienai grupei bus duotos labai išsamios ir aiškios rekomendacijos, kaip kovoti su viruso plitimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu šios priemonės nepadės, būsime priversti įvesti lokalius karantinus atskirose savivaldybėse.

Dar kartą noriu pabrėžti, kad balsuoti Seimo rinkimuose yra saugu. Rinkimų komisijos yra pasiruošusios darbui pandemijos akivaizdoje. Todėl visus raginu saugiai atlikti pilietinę pareigą.

Kitą savaitę prasideda mokinių rudens atostogos. Vaikai neis į mokyklas. Tada bus pats laikas ir suaugusiems padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime, taip apsaugant save ir kitus nuo viruso plitimo.

Metas prisiminti pavasario šūkį „Likime namuose”. Atsisakyti nebūtinų renginių. Eiti tik ten, kur užtikrinamas saugumas ir reikalavimų laikymasis.

Tikiu, kad kaip ir pavasarį, NVSC specialistams į pagalbą prireikus vėl ateis savanoriai“, – pranešė S. Skvernelis savo „Facebook“ paskyroje.

Vaizdai, kaip atliekamas Covid-19 tyrimas – video reportaže.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų