REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauniečiai inicijavo peticiją, kad būtų atstatytas savaitgalį Žaliakalnyje nugriautas art deco stiliaus pastatas, rašo „Kauno diena“.

Kauniečiai inicijavo peticiją, kad būtų atstatytas savaitgalį Žaliakalnyje nugriautas art deco stiliaus pastatas, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA

Pirmadienį nuo ryto prie nugriauto namo Perkūno alėjoje rinkti parašai dėl naikinamo paveldo. Žmonės prašė teisingumo, kad būtų nustatyta, kodėl institucijos laiku nesustabdė namo Perkūno alėjoje griovimo, ir reikalavo, kad būtų atstatytas paveldo apsaugos zonoje esantis unikalus tarpukario pastatas. Parašai bus perduoti tiek paveldo sergėtojams, tiek prokuratūrai.

Piliečių parašų rinkimo akciją stebėjo nugriauto namo savininkas Artūras Dankovskis. Jis žurnalistams aiškino, esą leidimo griauti pastatą nereikia, o jo turimi dokumentai rodo, kad namas neturėjo vertingųjų savybių ir nebuvo įtrauktas į Kultūros paveldo registrą.

„Šis pastatas nėra kultūros paveldo statinys, jis tik yra paveldo zonoje. Niekur specialistai neminėjo, kad pastatas buvo avarinės būklės ir pripažintas netinkamu gyventi. Turiu tai patvirtinančius dokumentus. Taip pat buvo sudaryta komisija, kuri sprendė, ar namas turi būtų įrašytas į Kultūros paveldo registrą, tačiau komisija nubalsavo, kad pastatas neturi jokių vertingų savybių“, – teigė A. Dankovskis.

Vietos gyventojai apie griaunamą namą Perkūno alėjoje pranešė praėjusią savaitę, trečiadienį. Į įvykio vietą atvykę miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas ir Kultūros paveldo departamento specialistas griovimo darbus sustabdė. Tačiau ketvirtadienį jie atnaujinti. Šeštadienį į darbų stabdymo procesą įsitraukė aplinkosaugininkai, jie įteikė raštą, kad mėnesiui stabdomi darbai ir per tą laiką pastatas negali būti toliau griaunamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų