REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalyje – vėl nauji COVID-19 antirekordai. Anot ministro Aurelijaus Verygos, tokie šuoliai neturėtų stebinti – tam užtenka įsiplieskusio vieno kokio židinio. „Panašu, kad žmonės negirdi šios žinios ir nesisaugo“, – apgailestavo jis.

Šalyje – vėl nauji COVID-19 antirekordai. Anot ministro Aurelijaus Verygos, tokie šuoliai neturėtų stebinti – tam užtenka įsiplieskusio vieno kokio židinio. „Panašu, kad žmonės negirdi šios žinios ir nesisaugo“, – apgailestavo jis.

REKLAMA

Komentuodamas epidemiologinę šalies situaciją sveikatos apsaugos ministras neslėpė, kad užtenka kažkokio vieno židinio, didelės įmonės ar kelių vietų ir tas skaičius gali labai staigiai išaugti.

„Dar vienas dalykas, kai mūsų epidemiologais pagauna siūlo galą, mūsų strategija yra tokia, kad labai daug testuoti labai svarbu daug testuoti. Tada vėl tas skaičius šoka ir tokiu būdu rutuliojasi ir kyla į viršų. 

Bet infekcija šiaip tikrai gyvena visuomenėje ir galiu šimtą kartų pasikartoti, kad turime visi saugotis, nes nežinome, kas yra užsikrėtęs. Dalis atvejų yra neatsekamų. Ir, panašu, kad žmonės negirdi šios žinios ir nesisaugo“, – sakė A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras tikslino, kad iš 255 per vakar patvirtintų naujų atvejų vien 111 yra Vilniuje, tačiau ramino, kad šalyje situacija yra valdoma.

„Ligoninės kol kas nėra perkrautos, išskyrus tokius atvejus, kai ne dėl perkrovimo, bet labiau dėl užsikrėtusio personalo kyla problemų. Kaune tik beveik infekcinė ligoninė yra užpildyta. Ir, kiek žinau, kalbama su kitomis įstaigomis ir organizuojami  procesai, kur būtų galima padėti daugiau pacientų. Bet Lietuvos masteliu, jei neklystu, turime apie 40 proc. vadinamųjų Covid‘o rezervo lovų užguldytų. Tai sistemos perkrovimo nėra“, – komentavo ministras.

REKLAMA

Ragina priimti sprendimus Vilniuje

Komentuodamas tai, kad užfiksavus rekordinį susirgimų šuolį Vilniuje miesto savivaldybė kol kas nesiima imtis griežtesnių ribojimų, kuriuos rekomendavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), ministras ragino į situaciją žiūrėti labai rimtai.

„Tikiuosi, kad įsiklausys, nes vis tik, manau, visi yra suinteresuoti tuo. Nes Vilniaus miesto valdžia nėra priešai savo gyventojams ir turi suprasti, kad nesiimant jokių priemonių, nevaldant situacijos persikraus gydymo įstaigos ir tada miestas turės kitas bėdas, kaip turėjo Raseiniai. 

REKLAMA
REKLAMA

Tada reikės galvoti, ką reikės daryti su pacientais. Tai nuvežti iš Raseinių kelias dešimtis pacientų į Vilnių yra variantas, bet iš Vilniaus nuvežti kelis tūkstančius į Raseinius – nėra variantas. Tai miestas tą turėtų suprasti“, – Seime kalbėjo A. Veryga.

Jis pabrėžė, kad itin svarbu dabar didinti testavimą, specifines darbo vietas, jų darbuotojus – tuos pačius sporto klubus, gal pasilinksminimo vietas, viešojo maitinimo įstaigas, gydymo, slaugos, socialinės globos įstaigos.

„Jeigu testavimas parodytų, kad jų yra užsikrėtusiųjų arba nemažai užsikrėtusiųjų, gal tai bus pakankamas įrodymas kalbėti apie papildomus apribojimus šitoje srityje“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Veryga pabrėžė, kad miestas jau turi įsivertinti, kas vyksta gydymo įstaigose, slaugos, globos įstaigose, ar tikrai gerai yra vykdoma infekcijų kontrolė.

Naujų atvejų – 255

Per parą Lietuvoje patvirtinti 255 nauji koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Patvirtinus nuo pandemijos pradžios iki šiol daugiausiai naujų COVID-19 atvejų per parą, bendras užsikrėtimų skaičius siekia 6760.

Nuo koronaviruso, ketvirtadienio duomenimis, yra mirę 110 žmonių – vienu daugiau nei ankstesnę parą. Dar 32 sirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Šiuo metu tebeserga 3635 žmogus, pasveiko 2983. Izoliacijoje yra 34 tūkst. 505 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 333 įvežtiniai atvejai. 

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 8623 ėminiai, iš viso nuo pandemijos pradžios dėl įtariamo koronaviruso ištirta 868 tūkst. 770 ėminiai.

REKLAMA

Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 174 pacientai, 17 iš jų – reanimacijoje, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Deguonies kaukės reikalingos 80 pacientų, plaučių ventiliacija taikoma devyniems.

Iš 17,5 tūkst. ligoninių lovų Lietuvoje šiuo metu užimta 11,1 tūkst., reanimacijos lovų užimta apie pusė – 354 iš 637.

Iš 573 lovų su dirbtine plaučių ventiliacija užimta 186, o iš 5,5 tūkst. su deguonimi – 2 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų