REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos 26-erių merginos gyvybę atėmusį, girtą prie „City Bee“ automobilio vairo sėdusį, Raimundą Savukyną pražudytos merginos artimieji prašo nuteisti pagal vieną griežčiausių straipsnių – nužudymą.

Vos 26-erių merginos gyvybę atėmusį, girtą prie „City Bee“ automobilio vairo sėdusį, Raimundą Savukyną pražudytos merginos artimieji prašo nuteisti pagal vieną griežčiausių straipsnių – nužudymą.

REKLAMA

Šešerių su puse metų bausmės dėl neatsargaus gyvybės atėmimo sulaukęs vyras aukos artimųjų akyse – žudikas. Pateiktoje apeliacijoje artimieji įvardijo, kad R. Savukynas už grotų praleistų 11 metų.

Apeliacinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti mirtinos avarijos su „City Bee“ automobiliu bylą. Apeliacinius skundus joje pateikė visos suinteresuotos pusės – tiek dalijimosi automobiliais paslaugas teikianti bendrovė, tiek nuteistasis, tiek nukentėjusieji ir jų advokatai.

„Teisėjų kolegija bylą išnagrinėjo, šiandien išklausė baigiamąsias kalbas ir išėjo priimti procesinio sprendimo. Jį paskelbs lapkričio 26 d. Teismas neatliko įrodymų tyrimo, jo neprašė atlikti ir proceso dalyviai“, – trumpai vykusį posėdį apibendrino Lietuvos apeliacinio teismo atstovė Vilma Budėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prašo 800 tūkst. eurų

Žuvusios merginos tėvams Vilniaus apygardos teismas priteisė po kiek daugiau kaip 58 tūkst. eurų neturtinės žalos. Dar kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų priteista buvusiam žuvusios vaikinui. 

REKLAMA

Vis dėlto, vienturtės dukros netekusių tėvų lūkesčiai buvo ženkliai didesni. Jie bendrai prašė iš kaltininko priteisti daugiau kaip 800 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Kreipdamiesi su apeliaciniu skundu, merginos artimieji teismo prašo jų ieškinį tenkinti visiškai.

Tuo pačiu, kaip jau minėta, prašoma R. Savukyną už grotų pasiųsti kone dvigubai ilgesniam terminui nei buvo nuspręsta pirmos instancijos teisme.

Savo ieškinį teismui pateikė ir bendrovė „Prime Leasing“, teikianti dalijimosi automobiliais paslaugą „City Bee“.

Jos atstovai apskundė nuosprendžio dalį, kuria neturtinė žala nukentėjusiesiems priteista solidariai tiek iš bendrovės, tiek iš R. Savukyno.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė teismo prašo civilinį ieškinį jos atžvilgiu atmesti. Ir dar priteisti iš R. Savukyno 3,4 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Savo ruožtu 6,5 metų kalėti dėl mirtinos avarijos nuteisto R. Savukyno advokatas prašo vyro prisipažinimą padarius nusikalstamą veiką bei jo nuoširdų gailėjimąsi dėl savo poelgio pripažinti atsakomybę lengvinančia aplinkybe ir skirti jam mažesnę bausmę.

Maža to, prašoma bausmės vykdymą atidėti, sutrumpinti trejų metų draudimo vairuoti terminą bei sumažinti priteistos neturtinės žalos dydį.

Sėdo prie vairo girtas

R. Savukynas nuteistas už tai, kad būdamas neblaivus (1,51 promilės) 2018 metų balandžio 22-osios paryčiais vairuodamas nuomotą automobilį sukėlė avariją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per ją žuvo iš studijų draugės vestuvių taksi važiavusi 26 metų mergina, sužalotas kartu automobilyje buvęs jos vaikinas ir nesunkiai sužeistas vairuotojas.

Bylos duomenimis, įvykio metu R. Savukynas vairuojamas automobilis skriejo daugiau kaip 130 km/val. greičiu. 

Girtas R. Savukynas nepastebėjo prieš raudono šviesoforo signalo sustojusių kitų transporto priemonių. Jau minėto taksi ir BMW markės automobilių. BMW automobilis buvo tik apgadintas, jo vairuotoja nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų