REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitete patvirtinti dar du nauji koronaviruso atvejai. Šįkart nauji užsikrėtimai užfiksuoti Gyvybės mokslų centre ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Užsikrėtė dar du studentai.

Vilniaus universitete patvirtinti dar du nauji koronaviruso atvejai. Šįkart nauji užsikrėtimai užfiksuoti Gyvybės mokslų centre ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Užsikrėtė dar du studentai.

REKLAMA

Trečiadienio rytą Vilniaus universiteto (VU) komunikacijos skyrius naujienų portalui tv3.lt patvirtino žinią apie du naujus užsikrėtimus koronavirusu. Po vieną naują atvejį nustatyta Gyvybės mokslų centre (GMC) ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (TSPMI).

Naujas atvejis GMC

VU viešosios komunikacijos poskyrio vadovė Rima Juciutė naujienų portalui tv3.lt sakė, kad GMC naujas užsikrėtimas patvirtintas doktorantei.

„Paskutinį kartą universitete lankėsi spalio 7 dieną. Trys kolegos turėjo artimą kontaktą, jie yra saviizoliacijoje“, – sakė R. Juciutė.

REKLAMA
REKLAMA

VU komunikacijos skyrius taip pat prideda, kad studentams dėl šio atvejo jaudintis nereikėtų, mat artimą kontaktą turėjo tik keli žmonės ir doktorantė su studentais nebendravo.

REKLAMA

„Trys kolegos turėjo artimą kontaktą, jie yra saviizoliacijoje. Doktorantė paskaitų nevedė, studentams nedėstė. Tarp studentų joks kontaktas nenustatytas. Visos patalpos, kur doktorantė dirba, dezinfekuotos“, – pasakoja R. Juciutė.

Naujas atvejis TSPMI

R. Juciutė taip pat sakė, kad dar vienas naujas atvejis buvo nustatytas TSPMI studentui.

„Taip, yra nustatytas vienas atvejis studentui. Bus atliekama patalpų dezinfekcija ir nustatinėjami artimiausi kontaktai“, – sako R. Juciutė.

Jos teigimu, gali būti, kad mokymasis šiame institute bus perkeltas į elektroninę erdvę.

„TSPMI yra taikomas grupinės izoliacijos principas, tai reiškia, kad grupės tarpusavyje nebendrauja. Administracija šiuo metu dar ieško sprendimo, kokiu keliu eiti, izoliuoti tik tos grupės studentus ar plačiau. Šiuo metu galutinis sprendimas nėra priimtas“, – teigė R. Juciutė.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų tv3.lt šaltinių teigimu, užsikrėtė antro kurso studentas, jo grupės draugams liepta likti namie, o paskaitos jau nuo šiandien yra perkeltos į elektroninę erdvę.

Atvejis skandinavistikos centre

Naujienų portalas tv3.lt dar vakar pranešė, kad dar vienas naujas koronaviruso atvejis buvo nustatytas VU filologijos skandinavistikos centre. Virusu užsikrėtė ketvirto kurso studentė.

Skandinavistikos centre keičiamas ugdymo procesas. Nuo šiol neribotą laiką paskaitos vyks nuotoliniu būdu. Planuojama ir patalpų dezinfekcija.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dar visai neseniai Vilniaus universitete lankėsi į Lietuvą atvykęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Trečiadienį paaiškėjo, kad dar prieš atvykstant prezidentui VU darbuotojui buvo nustatytas Covid-19 atvejis, tačiau apie tai E. Macrono komanda informuota nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų