REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniuose tinkluose it virusas plinta ištatuiruoto gyvūno nuotrauka. Tatuiruotes padaręs meistras tikina, kad tai buvo ne jo idėja. Esą tatuiruotės darytos moksliniais tikslais Lietuvos inovacijų centrui užsakius. Centras sako, kad nieko bendro su tatuiruočių meistru neturi. Be to, „Baltic tattoo convention“ paskelbė, kad tatuiruočių meistras D. Mohamad Ali dalyvauti festivalyje nebegalės.

Socialiniuose tinkluose it virusas plinta ištatuiruoto gyvūno nuotrauka. Tatuiruotes padaręs meistras tikina, kad tai buvo ne jo idėja. Esą tatuiruotės darytos moksliniais tikslais Lietuvos inovacijų centrui užsakius. Centras sako, kad nieko bendro su tatuiruočių meistru neturi. Be to, „Baltic tattoo convention“ paskelbė, kad tatuiruočių meistras D. Mohamad Ali dalyvauti festivalyje nebegalės.

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose itin plačiai diskutuojama apie nuotrauką, kurioje matyti įvairiomis spalvomis ištatuiruotas kiaulės kūnas. Atrodo, kad bandytos tatuiruočių spalvos ar kitos technologijos. Internautų pasipiktinimą kelia tai, kad bandymams pasirinkta tatuiruoti gyvūną.

Donatas Mohamad Ali: taturuota moksliniais tikslais

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su tatuiruotes padariusiu meistru Donatu Mohamad Ali, vyras sako, kad tatuiruoti kiaulę nebuvo jo idėja. Meistro teigimu, tai buvo viešosios įstaigos užsakymas išbandyti naujus lazerius.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos inovacijų centras, kurie gamina medicininę įrangą tiek Santaros klinikoms, tiek visam pasauliui, mane pakvietė ištatuiruoti gyvūną ir išbandyti jų kuriamus lazerius. Lietuviai yra vieni pirmųjų lazerių gamyboje. Tai yra medicininiai lazeriai, kurie šalina pigmentines dėmes, kapiliarus, tai yra didelio spektro lazeriai. Kiek žinau, lazerius jie planuoja naudoti plačiai medicinoje“, – naujienų portalui tv3.lt pasakojo tatuiruočių meistras.

REKLAMA

Tatuiruočių meistras sako, kad jo įrašas buvo interpretuotas klaidingai, o internautai į jo įrašo tekstą dėmesio nekreipė visai.

„Aš viešai parašiau žinutę, kad mane tokiam projektui pakvietė mokslininkai, buvau plačiai aprašęs. Vienas žmogus ištrynė visą mano komentarą, performulavo viską savaip, tai mano konkurentas. Paviešino šmeižikišką informaciją pildamas purvą ant manęs ir ant mano tatuiruočių studijos. Daug kas sakė kreiptis į policiją, nes čia yra šmeižtas. Grasinimų yra krūvos“, – sakė D. Mohamad Ali.

Būtent tai, kad internete ėmė plisti ne jo paties įrašas, o įrašo vertinimas, meistro nuomone, ir sukėlė didžiausią visuomenės pasipiktinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvūnų mylėtojai blogai pasijuto, nes jie pamatė ne mano komentarą, kurį, aš, aišku, ištryniau, o padarė ekrano nuotraukas ir nežino, kas yra inovacijų centras.

Sulaukiau tam tikrų neigiamų komentarų, nes ne visi skaitė įrašą, pamatė nuotrauką, kad yra ištatuiruotas paršiukas ir prasidėjo purvo pylimas. Žmonės neskaitė, ką aš parašiau. Labai išpūtė burbulą. Medicina ir lazeriai naudojami prieš tai išbandant ant gyvūnų laboratorijose, žmonės galbūt to nežinojo“, – savo mintimis dalijosi tatuiruočių meistras.

Lietuvos inovacijų centras: neturime nieko bendro

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su D. Mohamad Ali atsakymuose minimu Lietuvos inovacijų centru, tačiau jie žurnalistams teigė nieko bendro su tatuiruočių meistru neturintys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepažįstame šio asmens, su juo nieko bendro neturime. Manome, kad jis supainiojo pavadinimus, nes jo įraše buvo minima kita įstaiga – Inovatyvios medicinos centras“, – sako Lietuvos inovacijų centro komunikacijos vadovė Vitalija Kolisova.

Inovatyvios medicinos centro atstovai sako, kad kiaulės tatuiravimo tikslas yra įvertinti didelio intensyvumo lazerinės spinduliuotės saugumą bei veiksmingumą naikinant odoje esančius pigmentinius darinius. Tai pirmas toks tyrimas Lietuvoje, kuomet naudojamos būtent moksliniams tyrimams skirtos kiaulės. Kalbėti prieš TV3 žinių kamerą mokslininkai atsisakė, tačiau situaciją paaiškino raštu:

„Siekiant sukelti kuo mažesnį diskomfortą ir skausmą gyvūnui, tatuiravimo eigos metu buvo taikyta bendra inhaliacinė narkozė, laikantis gyvūnų tiekėjo ir tarptautinėmis rekomendacijomis. Pasiekus tinkamą bendrosios nejautros lygį, gyvūnas buvo pozicionuojamas ant šildomo kilnojamojo stalo, o tolesnė tatuiravimo eiga buvo taikoma analogiška, kokia taikoma žmonėms. Visos procedūros metu gyvūnas buvo stebimas veterinarijos gydytojo“.

REKLAMA

„Baltic tattoo convention“ smerkia

„Baltic tattoo convention“ Facebook paskyroje taip pat buvo pasidalinta D. Mohamad Ali įrašu ir prie jo buvo pranešta, kad šiam meistrui dėl tokio elgesio „Baltic tattoo convention“ festivalyje dalyvauti bus uždrausta.

„Kada esi menkiausią reputaciją turintis tattoo meistras Lietuvoje ir moki tik kaip koks kaimo šunytis amsėti per atstumą, plagijuoti kitų idėjas bei rašyti skundus, tai kažkaip labai ir nebestebina kai išaiškėja tokie faktai, kad esi toks menkysta, jog sugebi tik kankinti bejėgius gyvūnus, prisidengdamas niekingais pasiteisinimais...“ – rašyta „Baltic tattoo convention“ socialiniame tinkle.

Anksčiau D. Mohamad Ali buvo žinomas Donato Remeikos vardu. Šiuo metu tatuiruotojas turi savo tatuiruočių saloną UAB Ornamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų