REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė išnuomojo patalpas baltarusių bendruomenei, kuriose įsikursianti viešoji įstaiga ketina telkti ir padėti nuo represijų Baltarusijoje bėgantiems piliečiams.

Vilniaus savivaldybė išnuomojo patalpas baltarusių bendruomenei, kuriose įsikursianti viešoji įstaiga ketina telkti ir padėti nuo represijų Baltarusijoje bėgantiems piliečiams.

REKLAMA

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, Vilniaus g. 20 esančiose daugiau nei 240 kv. metrų patalpos pirmadienį mėnesiui išnuomotos viešajai įstaigai „Dapamoga“ – ši įstaiga bendradarbiauja su labdaros fondu „Strana dlia žizni“ ir politine informacine platforma „Zubr“.

Dėl ilgalaikės patalpų nuomos nekonkurso būdu penkeriems metams spalį dar spręs taryba – laikino sprendimo prireikė po Vyriausybės atstovų pastabų, jog patalpų negalima perduoti neatlygintinai, panaudos sutartimi. 

Pasak savivaldybės, „Dapamoga" planuoja teikti  piliečių teisių apsaugos ir integracijos, psichologinę, laisvalaikio, mokymų, konferencijų, nusikalstamumo prevencijos, socialinės apsaugos, pažeidžiamų socialinių grupių integracijos ir kt. pagalbą ir informaciją. 

REKLAMA
REKLAMA

Patalpose taip pat vyktų lietuvių kalbos užsiėmimai, pabėgėliams teikiama naudinga informacija, veiktų tarnyba, tvarkanti režimo nusikaltimų duomenis. Čia taip pat turėtų įsikurti muziejus.

REKLAMA

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad Minskas yra artimiausia Vilniui kaimyninė sostinė, o dalis baltarusių šiuo metu dėl represijų negali realizuotis savo šalyje. 

„Mes esame pasiryžę padėti šiai baltarusių tautos daliai, kaip kažkada sulaukėme užsienio šalių paramos mūsų šalies išeivijai. Tai investicija į demokratiją ir dviejų šalių santykius",  –  sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.  Savivaldybės patalpose taip pat žadama eksponuoti Baltarusijos kultūros muziejaus, kuris veikė Vilniuje nuo 1921 metų ir buvo vadinamas Ivano Luckevičiaus vardu, kolekcijas.  Vertinga eksponatų kolekcija ligi šiol visuomenės veikėjų buvo kaupiama ir saugoma privačiai, asmeninėse kolekcijose. 

REKLAMA
REKLAMA

Padedant baltarusiams persikelti į Vilnių, savivaldybės įstaiga „Go Vilnius“ taip pat yra sukūrusi specialų baltarusiams skirtą puslapį savo svetainėje rusų kalba, kuriame sudėjo visus svarbiausius klausimus ir atsakymus  – nuo vizų – iki darželių, ar gyvenamosios vietos paieškos. 

Daugiau apie situaciją Baltarusijoje – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų