REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje nuolatinės gyvenamosios vietos kone 10-metį neturėjusi pora prieš pusmetį įsikūrė apleistame garaže. Vis dėlto, stogas virš galvos porai laimės neatnešė. Po eilinio girto konflikto moteris smeigė vyrui peiliu į pilvo sritį.

Vilniuje nuolatinės gyvenamosios vietos kone 10-metį neturėjusi pora prieš pusmetį įsikūrė apleistame garaže. Vis dėlto, stogas virš galvos porai laimės neatnešė. Po eilinio girto konflikto moteris smeigė vyrui peiliu į pilvo sritį.

REKLAMA

Dėl pažeistų vidaus organų bei prasidėjusio vidinio kraujavimo žmogus mirė vietoje. Nepadėjo dar ir tai, kad supratusi, ką padarė, moteris tik iš antro karto sugebėjo papasakoti, kur turėtų atvykti medikai. Mat paskambinusi pirmą kartą, ji pamiršo adresą.

Nužudymo bylą išnagrinėjęs teismas pripažino Galiną Barsukovą kalta ir nuteisė ją 9 metams nelaisvės. Lietuvoje įkalinimo bausmes moterys atlieka Panevėžyje. Būtent tuose pataisos namuose jau kurį laiką bausmę atlieka ir nužudyto vyro sesuo.

„Laisvi“ santykiai

Teisme moteris nebandė išsiginti kaltės. Jis patvirtino, kad su sugyventiniu buvo pažįstami apie 9 metus. Ji draugavo su vyru ir laikas nuo laiko būdavo kartu su juo. Moteris pabrėžė, kad juos siejo „laisvi“ santykiai – norėdavo likdavo, norėdavo išeidavo.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pripažino, kad jų santykiai nebuvo tvirti būtent dėl jos pačios charakterio. Esą ji galėdavo „sprogti“ dėl menkiausios smulkmenos, o jos sugyventinis buvo ramaus būdo. Pastarąjį pusmetį pora gyveno garaže.

REKLAMA

Jie vartodavo pigiausią alkoholį, dažnai viską maišė su burnos skalavimo skysčiu. Nieko keisto, kad tą kruviną vakarą abu taip pat buvo girti. Moteriai vėliau nustatytas beveik 2 prom. girtumas, o ištyrus nužudytojo kraują ir šlapimą, jame rasta apie 3 prom. alkoholio.

Moteris teisme pasakojo, kad tą vakarą sugyventinis dėl kažko pradėjo prie jos kabinėtis. Ji liepusi jam atstoti, bet šis esą nenurimo. Peilio moteris griebėsi, anot jos, kai sugyventinio rankose išvydo žirkles.

Vyras esą norėjo suduoti jai žirklėmis, bet nesugebėjo to padaryti, šios išslydo iš sugyventinio rankų. Vėliau G. Barsukova patikslino, kad ji pati sugebėjo išmušti žirkles iš jo rankų. Ir lyg niekur nieko abu gėrė toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Bet po kelių minučių viskas apsivertė aukštyn kojomis. Teismui moteris pasakojo, kad buvo pasiėmusi peilį, kuriuo pjaustė obuolį, kai sugyventinis vėl pradėjo prie jos kabinėtis. Moteris teigia net pati nesupratusi, kaip dūrė vyrui į dešinį šoną.

Sudavus smūgį, anot žudikės, sugyventinis dar buvo sąmoningas, bet ji negalėjo pasakyti, kiek laiko. Po smūgio vyras esą dar paėmė jos ranką. Greitąją pagalbą ji iškvietė po kokių 5-7 min., kai atsipeikėjo.

Kai kvietė medikus, sugyventinis dar buvo gyvas, o kai skambino antrą kartą, jos ranka buvo ant nukentėjusiojo, jautė, kad jis šąla. Pirmą kartą paskambinusi pagalbos, pasakė, kad žmogus miršta, bet nežinojo gatvės ir padėjo ragelį. Kai antrą kartą skambino, sugyventinio kūnas jau buvo pradėjęs vėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne pirmas toks išpuolis

Teisme liudijo ir nužudyto vyro sesuo. Nukentėjusioji pasakojo, kad apie brolio ir G. Barsukovos santykius žinojo labai mažai, nes pati atlieka bausmę pataisos namuose. Ji susiskambindavo su broliu, todėl žinojo, kad šis gyvena su ta moterimi.

Sesuo tvirtino, kad išgėręs brolis galėjo suduoti kumščiu, bet ne daugiau. Apie brolio mirtį ją informavo pareigūnas. Ji G. Barsukovą pažinojo iš anksčiau, tad žino ir apie jos ankstesnius santykius.

Esą žudikė anksčiau gyveno su kitu sugyventiniu ir su juo labai pykosi. Nors liudytoja pati nematė, tačiau prieš tai buvęs moters sugyventinis jai esą pasakojo, kad G. Barsukova jį buvo užpuolusi peiliu.

Seseriai brolis apie santykius su G. Barsukova nieko nepasakodavo. Iš vieno netoliese garaže gyvenančio pažįstamo sesuo teigė girdėjusi, kad tarp jų dažnai būdavo konfliktai, o G. Barsukova grasindavo jos broliui, kad jį nužudys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų