REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors iki didžiųjų metų švenčių dar liko beveik trys mėnesiai, pasiruošimas joms jau vyksta pilnu tempu. Prekybos tinkluose ant lentynų jau galima matyti šventinę atributiką, o žmonės nieko nelaukdami žiemos švenčių laikotarpiui rezervuojasi tiek ūkiuose, tiek internete pardavinėjamas kalėdines eglutes. 

Nors iki didžiųjų metų švenčių dar liko beveik trys mėnesiai, pasiruošimas joms jau vyksta pilnu tempu. Prekybos tinkluose ant lentynų jau galima matyti šventinę atributiką, o žmonės nieko nelaukdami žiemos švenčių laikotarpiui rezervuojasi tiek ūkiuose, tiek internete pardavinėjamas kalėdines eglutes. 

REKLAMA

Kalėdinėmis eglutėmis prekiaujančios internetinės parduotuvės „Eglutės.lt“ komanda tv3.lt pasakoja, kad pirmųjų užsakymų sulaukė dar rugsėjo paskutiniosiomis savaitėmis. 

„Ypač iš praeitų metų žmonės rezervuojasi ir užsako. Jei pakitimų nėra, gyvena toje pačioje vietoje, tai labai patinka jiems, toks užsakymas su istorija gaunasi.

Kiekvienais metais yra trūkumas aukštų medžių už gerą kainą, todėl lojalūs klientai jau žino, rašo iš anksto. Kitiems metams pasižymi, kad reikia užsakyti“, – aiškina eglučių pardavėjai. 

REKLAMA
REKLAMA

Kitos eglutes pardavinėjančios elektroninės parduotuvės „Hollitrees“ projektų vadovas Armandas Martinkus teigia, jog internetinė prekyba leidžia žmonėms iš anksto ir be didelių paieškų pasiruošti šventėms.

REKLAMA

„Pas mus yra galimybė iš anksto padaryti užsakymą, pažymint pristatymo datą, todėl klientai pas mus užsisako su pristatymu gruodžio mėnesį. Šiuo metu jau ir įmonės domisi, ir fiziniai asmenys. Užsisako eglutes arba eglutės nuomą“, – pasakoja A. Martinkus.

Verslininko nuomone, žmonės dar rudenį skuba užsisakinėti eglutes dėl to, jog šventinė manija itin anksti prasideda ir šalies didžiosiose parduotuvėse: „Didieji prekybos centrai diktuoja tas sąlygas. Jie pradeda anksti prekiauti kalėdiniais žaisliukais, aksesuarais visokiais. Žmonės irgi tuomet pradeda ruoštis šventėms“.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, šiai manijai pasiduoda ne visi. Kaip sako verslininkai, išankstinė rezervacija yra kiek mažiau populiari fiziniuose eglučių ūkiuose, kurių produkciją apžiūrėti galima tik atvažiavus į vietą.

Ciparių kaime, Šilutės rajone kalėdinių eglučių ūkį turintys verslininkai portalui tv3.lt pasakoja, kad kol kas išankstinių rezervacijų dar nesulaukė. Jų teigimu, daugiausia užsakymų gaunama lapkričio mėnesį.

„Dažniausiai perka didesniais kiekiais, perpardavinėtojai, tuomet taikome ir rezervacijos mokestį. Jeigu perka pavieniai žmonės – netaikome“, – tv3.lt dėsto verslininkai.

Kauno rajone įsikūrusio Mačių medelyno atstovai sako, kad kol kas didelio skaičiaus išankstinių užsakymų nesulaukė, tačiau pastebi, kad žmonės kasmet vis anksčiau ir anksčiau ieško sau kalėdinių eglučių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Užrašome ant eglutės vardą ir pavardę, ją nufotografuojame ir kada žmogus paskambina, tada ir iškertame“, – apie eglučių rezervacijos procesą pasakoja Mačių medelyno atstovai.

Galima ir išsinuomoti

Tiems, kurie Kalėdas nori švęsti tvariau dabar taip pat jau galima eglutę ne tik nusipirkti, bet ir išsinuomoti. Kaip pasakoja parduotuvės „Hollitrees“ atstovas A. Martinkus, užsisakius tokią paslaugą nereikės rūpintis nei eglutės pristatymu, nei išvežimu.

„Jei eglutę klientas prižiūrėjo, liejo ją drėkino, tai ji keliauja atgal į medelyną ir tęsia savo gyvenimą. Jeigu eglutei, deja, bet švenčių išgyventi nepavyko – tai tada mulčiuojam ir ji virsta trąša kitom eglutėm.

REKLAMA

Tas pats taikoma ir kirstoms eglutėms – jos surenkamos, susmulkinamos ir naudojamos mūsų medelyne kaip trąša“, – apie eglučių nuomą aiškina A. Martinkus.

Tv3.lt dar pernai rašė apie Klaipėdos Universiteto (KU) botanikos sodo eglučių nuomos iniciatyvą. Praėjusiais metais nuomai skirtų eglučių KU turėjo beveik 300.

„Pastebime, kad vis daugiau žmonių nori tokios paslaugos – pirkti, išsaugoti ir grąžinti. Ypač džiugina jaunos šeimos, kurios ateina rinktis eglutės su vaikais, bendrauja, aptarinėja ir sprendžia kaip puoš. Smagu ir tai, kad šiemet ši paslauga populiari ir tarp įmonių“, – tuomet portalui pasakojo botanikos sodo direktorė A. Klimienė.

REKLAMA

Šiais metais KU botanikos sodas taip pat jau skelbia pradėję rezervaciją, o eglučių turės panašiai kaip ir pernai - 300. 

„Jų aukštis nuo 50 cm iki 2 metrų. Eglutės skirtingų rūšių – paprastosios, dygiosios, žmonių dar vadinamos sidabrinėmis, keletas baltųjų ir kėniai. Skirtingų ūgių ir rūšių žaliaskarių nuoma kainuos skirtingai – nuo 10 iki 28 eurų, bet... Jeigu eglutę išsinuomojęs žmogus po švenčių į Botanikos sodą ją atveš gyvą ir sveiką, jam bus grąžinta pusė sumos”, – rašoma KU botanikos sodo pranešime spaudai.

Kaip sako sodo atstovai, rezervavus eglutę iš karto jos išsivežti nereikia, tą galima padaryti ir gruodžio mėnesį. Grąžinti eglutes reikia iki sausio 10 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalėdinių eglučių kainos šiais metais nesikeičia

Eglutėmis prekiaujančių verslininkų teigimu, šiais metais populiariausių medžių kainos išlieka daugmaž tokios pat kaip ir praėjusiais metais.

„Kainos šiais metais labai įvairios – priklauso nuo aukščio, nuo rūšies, kirstinė ji ar vazoninė“, – teigia parduotuvės „Hollitrees“ atstovas A. Martinkus.

Mažiau spyglių numetantys medžiai, kėniai, yra kiek brangesni, o jų vidutinės kainos svyruoja nuo 50 eurų už patį mažiausią medį iki 119 eurų už beveik tris metrus siekiantį galiūną.

Paprastos sidabrinės eglutės vazone yra gerokai pigesnės – nedidelis medelis gali atsieiti nuo 5 iki 10 eurų. Už vidutinio dydžio eglę šiuo metu galite sumokėti nuo 25 iki 40 eurų.

Kaip teigia parduotuvės „Eglutės.lt“ atstovai, šiais metais kito tik kai kurių paslaugų kainos: „Paslaugos simboliškai pabrango – pristatymas 1 euru ir išvežimas keliais eurais. Pačių kėnių kainų nekeliame“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų