REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lašinių draugei į užsienį siuntusi moteris šokiruota. Dalį draugei skirtų lauktuvių suėdė graužikai: žiurkės ir pelės. Moteris kaltina paštą aplaidumu, o Lietuvos paštas sako, kad tokių atvejų, deja, pasitaiko. Specialistai įspėja, kad tokiu būdu dar galima ir užsikrėsti pavojinga liga.

Lašinių draugei į užsienį siuntusi moteris šokiruota. Dalį draugei skirtų lauktuvių suėdė graužikai: žiurkės ir pelės. Moteris kaltina paštą aplaidumu, o Lietuvos paštas sako, kad tokių atvejų, deja, pasitaiko. Specialistai įspėja, kad tokiu būdu dar galima ir užsikrėsti pavojinga liga.

REKLAMA

Anglijoje gyvenančiai draugei Edita Degutienė paštu išsiuntė lauktuvių: lietuviškų lašinių, saldainių ir skanukų draugės šunims. Deja, draugę pasiekė tik dalis dovanų – pakeliui į Angliją lašinių ir skanukų paragavo graužikai.

Siuntinio turinys buvo apgraužtas

Gavusi siuntinį Editos draugė pastebėjo, kad dėžės šone yra didelė, graužikų urvą primenanti skylė. Tačiau atidariusi dėžę moteris dar labiau pašiurpo. Lašinių ir šunų skanukų pakuotės buvo išdraskytos, o patys maisto produktai stipriai apgraužti.

Moteris stebisi, nes tokias lauktuves draugei siunčia jau ne pirmą kartą. Anksčiau dovanos draugę pasiekdavo nesugadintos.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks turinys buvo siųstas daug kartų. Ir gavėjos draugės jai tokių dalykų siunčia. Niekad nebuvo tokių nesusipratimų, kaip šis“, – naujienų portalui tv3.lt pasakoja Edita.

REKLAMA

Moteris sako, kad iš pradžių situacija jai atrodė kiek juokinga. Tačiau kiti radiniai siuntos dėžėje privertė sunerimti.

„Lyg ir juokinga, bet kai pamačiau žiurkės plaukus, tai pasidarė kraupu. Žinot, pamačiusi nuotraukas negalėjau užmigti visą naktį“, – pasakoja tv3.lt skaitytoja Edita.

Edita sako net nenutuokianti, kas galėjo nutikti siuntiniui, tačiau pasakoja, kad jos draugę siuntinys pasiekė ir su Didžiosios Britanijos pašto pranešimu. Jame įspėjama, kad siunta į Didžiąją Britaniją pateko jau tokios būklės.

Tokių atvejų pasitaiko

Lietuvos pašto atstovė Gintarė Kitovė dėl susidariusios situacijos atsiprašo, tačiau mesti kaltės vien Lietuvos paštui neskuba.

REKLAMA
REKLAMA

„Pristatant siuntas į užsienį, ieškome greičiausių ir efektyviausių kelių, todėl kartais siuntos keliauja per kelias tranzitines šalis, tai reiškia per kelių skirtingų šalių logistikos centrus, oro uostus. Logistikos grandinės dalyviai stengiasi vykdyti prevenciją nuo kenkėjų. Deja, kartais tokių situacijų pasitaiko. Kaip ir šiuo atveju. Apgailestaujame dėl klientės patirtų nesklandumų. Jeigu siunta buvo registruota, siuntėja gali su mumis susisiekti – galėsime detaliau pasiaiškinti dėl šio atvejo“, – naujienų portalui tv3.lt pasakoja G. Kitovė.

Lietuvos pašto atstovė sako, kad siunčiant valgomas, dūžtančias ar kitaip lengvai pažeidžiamas lauktuves derėtų pasirūpinti jų saugumu. Maistą supakuoti reikėtų taip, kad jis nebūtų pažeistas ne tik transportavimo metu, bet ir gulėdamas pašto sandėliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Siunčiant maisto produktus, kaip ir bet kurį kitą daiktą, kuris gali būti pažeistas, būtina pasirūpinti tinkamu supakavimu. Pavyzdžiui, dūžtantį daiktą būtina supakuoti keliais sluoksniais, apsukti burbuline plėvele, tuščias vietos siuntoje užpildyti tam skirtomis putplasčio granulėmis ar kita biria medžiaga. Siunčiant mėsos gaminius, jie turi būti hermetinėse pakuotėse, kurias sunku pažeisti, jose maistas neskleidžia kvapo, kiekis turėtų būti nedidelis (iki 5 kg). Papildomai galima apsukti ir plastikine plėvele. Taip pat būtina atkreipti dėmesį ar šalis, į kurią yra siunčiama siunta, tokius produktus siųsti leidžia“, – pasakoja Lietuvos pašto atstovė G. Kitovė.

REKLAMA

Lietuvos pašto teigimu, gavėjas, atsiimdamas siuntą gali ją apžiūrėti. Jei ji yra apgadinta, gavėjas turi teisę siuntinio nepriimti. Jei pažeidimas yra užregistruotas, siuntėjas turi galimybę gauti kompensaciją už patirtus nuostolius.

Graužikai platina ligas

Kenkėjų naikinimo įmonės „Pelias“ vadybininkas Ridas Gauba sako, kad Editos siuntinio turinį paragauti greičiausiai galėjo žiurkės arba pelės.

„Žinoma, reikėtų apžiūrėti patalpas ir tik tada būtų galima tiksliai pasakyti“, – naujienų portalui tv3.lt komentuoja R. Gauba.

R. Gauba dar prideda ir tai, kad šie graužikai platina ir labai pavojingų ligų. Vyras sako, kad populiariausios graužikų platinamos ligos yra leptospirozė, jersiniozė, lisiteriozė, pseudotuberkuliozė, trichineliozė, tuliaremija, maras, salmoneliozė, erkinis encefalitas, Laimo liga ir kitos.

Vyro teigimu, kai kuriomis iš šių ligų žmogus užsikrėsti gali dėl kontakto su graužikų šlapimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų