REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radviliškio rajone didėjant sergančiųjų COVID-19 skaičiui, daugėja ir žmonių, kurie nesilaiko saviizoliacijos ir net sirgdami koronaviruso sukelta liga slampinėja po miestą ar net lanko draugus.

Radviliškio rajone didėjant sergančiųjų COVID-19 skaičiui, daugėja ir žmonių, kurie nesilaiko saviizoliacijos ir net sirgdami koronaviruso sukelta liga slampinėja po miestą ar net lanko draugus.

REKLAMA

Apie vieną iš tokių atvejų Radviliškio rajono policijos pareigūnams pranešta rugsėjo 28 dieną apie 13 valandą. Tai jau trečias toks atvejis Radviliškio rajone, kai COVID-19 sergantis žmogus spjauna į reikalavimą saviizoliuotis ir sukelia pavojų užkrėsti kitus.

Sergančioji po miestą vaikščiojo su mama

Pasak policijos pareigūnų, rugsėjo 28 dieną apie 13 valandą Radviliškyje, Maironio gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, gyventojai pastebėjo einančią 40-ies metų moterį, kuriai rugsėjo 16 dieną buvo patvirtinta COVID-19 liga ir ji privalo laikytis saviizoliacijos.

Policijos pareigūnų teigimu, serganti radviliškietė po miestą vaikštinėjo ne viena, o kartu su savo mama.

Pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Radviliškietis draugei dovanų atvežė koronavirusą

Pasak policijos atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, rugsėjo 24-ąją, prieš vidurdienį, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Radviliškio rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnais tikrino COVID-19 sergančius asmenis, kuriems paskirta saviizoliacija.

REKLAMA

Nuvykus prie A. Povyliaus g. gyvenančio 24-erių metų vaikino gyvenamojo namo ir paskambinus jam telefonu, vaikinas neatsiliepė. Tuomet buvo nueita iki jo buto. Duris, kaip vėliau paaiškėjo, atidarė sergančiojo mama. Moteris paaiškino, kad jos sūnaus namuose nėra, jis anksti ryte išvažiavo į Šiaulius pas draugę. Pareigūnai ir vėl pabandė su vaikinu susisiekti telefonu, tačiau jis atsiliepti nesiteikė.

Gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų

Vaikinas žinojo, kad serga COVID-19. Medikai radviliškietį buvo įspėję ir apie tai, kad jam privaloma saviizoliacija. Tokiais atvejais saviizoliacijos nesilaikymas traktuojamas kaip sąmoningas žmogaus žingsnis užkrėsti kitus pavojinga liga.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovės spaudai G. Smagriūnienės teigimu, tam, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, tačiau, nepaisant to, kelia pavojų kitiems užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga, yra pradedamas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Serganti radviliškietė slampinėjo po miestą

Rugsėjo 23-iąją radviliškiečius sunerimti privertė neatsakingas 28-erių metų Jaramino gatvės gyventojos elgesys.

Sergančioji COVID-19 buvo pastebėta vaikštanti po Radviliškio centrą. Patikrinus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenų bazėje, nurodytosios moters pavardė tikrai rasta tarp sergančiųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Telefonu susisiekę su radviliškiete, pareigūnai išgirdo, kad ji buvo išėjusi į polikliniką, tačiau jos ten niekas nepriėmė, o šiuo metu ji esanti namuose. Moteriai buvo išaiškintos karantino nesilaikymo pasekmės ir rekomenduota COVID-19 gydymo klausimais skambinti trumpuoju numeriu.

Kadangi radviliškietė nesilaikė privalomos saviizoliacijos, išvyko iš savo gyvenamosios vietos, vaikščiojo po miestą, lankėsi viešosiose vietose, bendravo su žmonėmis, ji sukėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga, jai taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Straipsnio autorius – Jonas Marcinkus.

Šaltinis: www.radviliskionaujienos.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų