REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis neigia gandus, kad naujas karantinas Lietuvoje bus paskelbtas spalio mėnesį. Viešojoje erdvėje pastaruoju metu minima tariama karantino data – spalio 16-oji.

Premjeras Saulius Skvernelis neigia gandus, kad naujas karantinas Lietuvoje bus paskelbtas spalio mėnesį. Viešojoje erdvėje pastaruoju metu minima tariama karantino data – spalio 16-oji.

REKLAMA

Premjero teigimu, esant reikalui, Lietuvoje būtų galima skelbti lokalizuotus karantinus, tačiau tam kol kas būtinybės nėra.

„Spalio 16 dieną ir aš girdėjau, kad bus paskelbtas karantinas. Tai yra visiškai netiesa. Apie jokius terminus apskritai nekalbame. Karantino sąlygų paskelbimas yra susietas su labai aiškiais rodikliais“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Kada skelbtų karantiną

Jo teigimu, karantinas galėtų būti skelbiamas pamačius pavojaus signalus sveikatos apsaugos sistemoje. 

„Jeigu matytume, kad „perkaista“ mūsų sveikatos apsaugos sistema, kad yra pildomos tos laisvos ir paruoštos Covid-19 pacientams ligoninių lovos, kad pildosi mūsų reanimacijos, – tai va tie skaičiai būtų esminiai. Tokios sąlygos leistų įvedinėti karantiną. Bet jo apimtys gali būti įvairios. Šiandien tokių indikacijų neturime“, – patikino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, kaip teigė S. Skvernelis, karantino poreikį signalizuotų ir tai, kad Lietuvoje fiksuojami nebe pavieniai Covid-19 židiniai, o virusas išplitęs visoje šalyje, taip pat – nebeįmanomas užsikrėtimų atsekamumas.

REKLAMA

„Bet šiandien galime kalbėti tik apie rekomendacijas. Esant būtinumui, kreipiantis savivaldybei į Sveikatos apsaugos ministeriją, galėtume svarstyti lokalaus karantino įvedimą. Be šiandien to nėra“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vis dėlto S. Skvernelis pabrėžė, kad karantinas, jei Vyriausybė matytų tokią būtinybę, būtų įvestas, nepaisant šiųmečių rinkimų.

„Jeigu valstybei, apsaugant jos gyvybės, sveikatos interesus, apsaugant mūsų šalies ūkį, ekonomiką tokių sprendimų reikės, Vyriausybė tokius sprendimus priims, neatsižvelgdama į jokias aplinkybes, susijusias su polinėmis batalijomis“, – pridūrė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

115 naujų atvejų

Iš 115 naujų koronaviruso atvejų 55 registruoti Kauno apskrityje, daugiausia jų siejama su protrūkiu Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Taip pat 22 atvejai registruoti Vilniaus, 19 – Šiaulių, po šešis – Telšių ir Klaipėdos, keturi Panevėžio, du Alytaus ir vienas Marijampolės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 84 asmenys, iš jų 63 atvejai siejami su židiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų