REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad atsakomųjų Baltarusijos sankcijų buvo galima tikėtis, nes „visa režimo retorika jau iš pradžių buvo karinga, agresyvi“.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad atsakomųjų Baltarusijos sankcijų buvo galima tikėtis, nes „visa režimo retorika jau iš pradžių buvo karinga, agresyvi“.

REKLAMA

„Tikrai to buvo galima tikėtis, nes visa režimo retoriška jau iš pradžių buvo karinga, agresyvi. Mes įvedėme sankcijas tik tuomet, kai pasidarė aišku, kad normalus mediavimas tampa nebeįmanomas“, – antradienį žurnalistams Jonavos rajone, Rukloje, sakė G. Nausėda.

Lietuvos vadovas taip pat teigė, kad Baltarusijos sprendimas paskelbti atsakomąsias sankcijas Baltijos šalių piliečiams nesustabdys Europos Sąjungos siekio įvesti sankcijas režimui.

„Yra atsakomasis žingsnis, kuriuo norima parodyti, kad mes irgi turime priemonių, jie įvedė, tegu jie tai daro. Mūsų tai nenugąsdins ir juo labiau nesutrukdys Europos Sąjungos priimti tų sprendimų, kurie yra pribrendę“, – pažymėjo prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Nausėdos, jei ES sankcijos Baltarusijai nebus įvestos, „Europos Sąjungos kredibilumas, įvaizdis ir pasitikėjimas ja kaip gebančia spręsti geopolitines problemas galybe gerokai smuks“.

REKLAMA

Baltarusija antradienį paskelbė savo atsakomąsias sankcijas Baltijos šalių piliečių atžvilgiu, kai praėjusį penktadienį Lietuva, Latvija ir Estija išplėtė „juodąjį sąrašą“ Baltarusijos režimo atstovų, atsakingų už rinkimų klastojimą ir smurtą prieš taikius protestuotojus.

„Šitos sankcijos, kurias įvedėme mes, buvo pagrįstos tuo, kad išnaudojus kitas alternatyvas mes nematome kito kelio, kaip priversti režimą reaguoti į tai, ką jis daro, ir atkreipti jo dėmesį, kad šitokie veiksmai Europos viduryje yra nepateisinami“, – apie tvirtino Lietuvos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Sankcijų Baltarusijai klausimą prezidentas G. Nausėda aptarė su Lietuvoje viešėjusiu Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu.

E. Macronas sakė tikįs, kad Europos Sąjunga jau artimiausiu metu paskelbs sankcijas Baltarusijos režimui dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš taikius protestuotojus. 

„Europa imasi veiksmų, daro spaudimą, artimiausiomis dienomis ar savaitėmis patvirtinsime sankcijas. Tokiu būdu darysime įtaką tam režimui, kuris eina į pabaigą“, – antradienį kalbėjo Prancūzijos lyderis.

E. Macronas antradienį Vilniuje susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Daugiau apie situaciją Baltarusijoje – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų