REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skambučių skaičius į COVID-19 liniją yra šiek tiek išaugės, bet operatoriai su krūviu susitvarko, teigia 1808 karštosios linijos koordinatorė Greta Beinaravičiūtė.

Skambučių skaičius į COVID-19 liniją yra šiek tiek išaugės, bet operatoriai su krūviu susitvarko, teigia 1808 karštosios linijos koordinatorė Greta Beinaravičiūtė.

REKLAMA

Pasak G. Beinaravičiūtės, skambučių skaičius siekia nuo dviejų iki šešių tūkstančių, priklausomai nuo savaitės dienos, bet piko skaičių, kuomet per parą linija sulaukdavo keliolika tūkstančių skambučių, nepasiekia.

„Skambučių skaičius šiek tiek didesnis nei buvo prieš mėnesį, pirmadieniais būna iki 6,5 tūkst. skambučių, kitomis savaitės dienomis – iki 4 tūkst., savaitgaliais – po 2 tūkst. skambučių. Su skambučių skaičiumi susidorojam, tik sudėtingesni pirmadieniai“, – BNS sakė karštosios linijos atstovė.

Ši linija žmonės turi kreiptis, jei nori registruotis koronaviruso testui mobiliajame punkte, taip pat pasikonsultuoti dėl saviizoliacijos grįžus iš paveiktų šalių. Kitais klausimais, pvz., dėl kontakto su užsikrėtusiu COVID-19, reikia kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Beinaravičiūtės, skambučių skaičių išaugina ir tai, kad žmonės kreipiasi ne tuo adresu, pvz., norėdami informacijos, kaip jiems elgtis išaiškėjus dideliam židiniui ir t. t. 

REKLAMA

Anot jos, karštoji linija šiuo metu dirba be savanorių pagalbos, kasdien dirba apie 30–35 operatoriai.

Karštosios linijos atstovė taip pat tvirtino, jog kol kas mobilieji patikros punktai, į kuriuos linija nukreipia tyrimui, susitvarko su srautais. 

„Kol kas tos bėdos nebeturim, ji buvo atsiradusi tik vienu metu, bet situacija šalyje buvo banguojanti ir vienu metu mobilūs punktai neužsipildydavo iki galo, po to pradėjo trūkti vietų, mobilių punktų pajėgumai buvo padidinti“, – teigė atstovė.

1808 linijos puslapyje yra skelbiamos laisvos vietos mobiliuosiuose COVID-19 patikros punktuose: pirmadienį dalyje punktų laisvų vietų jau nėra, antradienį kol kas laisvų vietų yra visuose punktuose.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 105 nauji koronaviruso atvejai, ištirti 1365 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirta 761 tūkst. 616 ėminių.

Bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4490, koronaviruso infekcija tebeserga 2052 asmenys, 2327 – pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų