REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raseinių rajone jau svarstomos griežčiausios priemonės: meras atskleidė, kur didžiausia problema

Šalia susirgusio mero Kryžkalnyje – Skvernelis, Nausėdos bei V. Landsbergis

Siekdama suvaldyti COVID-19 plitimą Raseinių rajono savivaldybė galvoja griebtis pačių griežčiausių priemonių – siūlyti Vyriausybei įvesti lokalų karantiną. Šiuo metu laukiama Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenų ir pasiūlymų.

Siekdama suvaldyti COVID-19 plitimą Raseinių rajono savivaldybė galvoja griebtis pačių griežčiausių priemonių – siūlyti Vyriausybei įvesti lokalų karantiną. Šiuo metu laukiama Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenų ir pasiūlymų.

REKLAMA

„Dabar visą situaciją tiria ir kaip daryti sprendžia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Nukėlėme savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį į 11 valandą.

Mes dabar turėjome mišrų švietimą, bet perkelsime į nuotolinį mokymą ir vykdysime visą veiklą nuotoliniu būdu“, – tv3.lt teigia Raseinių rajono meras Andrius Bautronis.

Didžiausia problema – visuomenė, kuri eina prieš

Pasak mero, didžiausia problema, kuri trukdo stabdyto koronaviruso plitimą – tai visuomenė, kuri eina prieš visus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia problema dėl visuomenės. Tą pastebi ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Visuomenė eina prieš – prieš kaukes, prieš saviizoliaciją, prieš kontaktų mažinimą ir socialinius atstumus.

REKLAMA

Čia didžiausia problema, kad žmonių tarpe labai didžiulė neigiamybė“, – tv3.lt sako meras.

Meras tikino, kad bando keisti žmonių mąstymą ir parodyti tikrąją situaciją. Jis nuolat su jais palaiko ryšį, apie situaciją nuolat praneša savo feisbuko paskyroje ir skelbia žiniasklaidoje.

Pasak mero, visuomenė atsipalaidavo ir virusas išplito. Viskas prasidėjo nuo šeimos šventės, tuomet virusas staigiai išplito į įstaigas ir organizacijas.

„Virš 50 procentų tepinėlių yra teigiami“

Anot mero, Raseinių rajone plitimas šiuo metu yra masiškas ir intensyvus.

„Jeigu iš mobilaus punkto 95 paimtų mėginėlių – 51 turime teigiamą. Virš 50 procentų tepinėlių yra teigiami.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien mes jau karščiavimo linijoje turime mažiau užsiregistravusių, todėl plečiame tyrimų ratą, priimsime ir besimptomius, kurie nori pasitikrinti. Anksčiau priimdavo tik karščiuojančius.

Džiugina tai, kad ligoninėje šiandien neturime teigiamų testų ir viskas reguliuojasi. Atsikvėpėme, kad galės bus tęsiamas gydymas“, – sako meras.

Merą nustebino, kad jo COVID-19 testas teigiamas

Raseinių rajono meras penktadienį pranešė, kad jam nustatyta COVID-19 liga. Jis ryte sužinojo, kad jo testas teigiamas.

„Jokių simptomų nėra – nei kosulio, nei temperatūros. Mane labai nustebino ir pagalvojau, kad sumaišė testus, bet ne, tikrai 100 proc. jokio sumaišymo nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes su žmona dabar izoliavomės namuose, viskas gerai. Dviem savaitėms niekur neišeisime. Žmona nejaučia jokių simptomų taip pat“, – sako meras, kurio žmona ketina artimiausiu metu taip pat išsitirti.

Pasak mero, jis skaičiavo tris dienas atgal nuo testo atlikimo, pagal epidemiologų rekomendacijas.

„Tai nekontaktavau nei su vienu, kuriam patvirtintas teigiamas testas“, – pastebėjo meras.

Jis teigė, kad profilaktiškai tyrėsi ir savaitgalį, tuomet infekcija jam nebuvo nustatyta. Meras tvirtino dabar aktyviai dirbsiantis izoliacijoje.

Šiuo metu didžioji dalis iš maždaug 100 savivaldybės administracijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, apie 15 darbuotojų yra izoliavęsi dėl artimų kontaktų, įskaitant ir merą.

REKLAMA

BNS penktadienį pranešė, kad administracijos direktorius Edmundas Jonyla pranešė, kad jam taip pat nustatyta COVID-19 liga. 

„Šiuo metu izoliavausi namuose, darbuojasi pavaduotojai – tiek mano pavaduotoja, kuriai nepasitvirtino testas vakar, tiek vicemeras nepasitvirtinęs yra“, – BNS teigė administracijos vadovas.

Anot E. Jonylos, šiuo metu didžioji dalis iš maždaug 100 savivaldybės administracijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, apie 15 darbuotojų yra izoliavęsi dėl artimų kontaktų, įskaitant jį patį ir merą.

Šalia mero Kryžkalnyje – Skvernelis, Nausėdos bei V. Landsbergis

Raseinių rajono meras A. Bautronis sekmadienį dalyvavo memorialo Lietuvos partizanams Kryžkalnyje atidengimo ceremonijoje. Penktadienį jis sužinojo, kad serga koronavirusu.

REKLAMA

Iškilmingame renginyje Kryžkalnyje meras buvo šalia aukščiausių šalies vadovų: premjero Sauliaus Skvernelio, prezidento Gitano Nausėdos ir pirmosios ponios, Vytauto Landsbergio.

Renginyje dalyvavo nemažai ir vyresnio amžiaus žmonių, kurie priskiriami rizikos grupei.

Administracijos direktorius E. Jonyla įtaria, kad užkratas savivaldybėje galėjo paplisti nuo vienos darbuotojos, kai praėjusią savaitę, ketvirtadienį, rengiantis atidengti memorialą partizanams Kryžkalnyje, jis ir kiti darbuotojai vyko vienu automobiliu.

NVSC ketvirtadienį skelbė, kad su Raseinių savivaldybės administracija siejama 15 užsikrėtimo  atvejų, savivaldybės teritorijoje jų iš viso nustatyta 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų