REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje mirė du koronavirusu užsikrėtę žmonės. Ši liga Lietuvoje yra pasiglemžusi jau 89-ias gyvybes. 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje mirė du koronavirusu užsikrėtę žmonės. Ši liga Lietuvoje yra pasiglemžusi jau 89-ias gyvybes. 

REKLAMA

Mirusieji priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. 

Vienam iš asmenų COVID-19 liga buvo patvirtinta rugpjūčio 25 d., kitam – rugsėjo 22 d. 

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 73 nauji koronaviruso atvejai, bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 3932, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1581 asmuo, 2246 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 18 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 15 tūkst. 977 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatytas 254 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 5649 ėminiai, iš viso iki šiol ištirtas 737 tūkst. 561 ėminys.

REKLAMA

Šią savaitę, nuo rugsėjo 21 d. iki rugsėjo 27 d. imtinai, Švenčionių, Tauragės, Jurbarko, Raseinių, Trakų, Šiaulių, Radviliškio, Rokiškio, Mažeikių rajonų, taip pat Vilniaus ir Šiaulių miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19). Šiose 11 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Per vakar parą Lietuvoje patvirtinti 73 atvejai. Iš jų 31 Kauno, 22 Šiaulių, 14 Vilniaus, 3 Panevėžio, 2 Marijampolės ir 1 Tauragės apskrityse. 

23 žmonės koronavirusine infekcija užsikrėtė ne židiniuose 

3 įvežtiniai atvejai patvirtinti iš Baltarusijos, Rusijos Federacijos ir Vokietijos Federacijos atvykusiems asmenims. 

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu aštuonių asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, tačiau aiškinantis užsikrėtusiųjų maršrutus, informacija gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų. 

Dvylika COVID-19 ligos atvejų per vakar parą patvirtinti asmenims, kurie užsikrėtė po kontakto, tačiau ne židiniuose. 

Iš 73 atvejų 50 atvejis patvirtintas židiniuose 

Didžiausias atvejų skaičius per vakar parą užfiksuotas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Čia patvirtinta 12 atvejų ir su šiuo židiniu jau siejama 14 atvejų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8 koronavirusinės infekcijos atvejai vakar buvo patvirtinti Raseinių savivaldybėje. Per kelias dienas čia užfiksuota jau 11 atvejų. 

VšĮ Radviliškio ligoninės židinyje užfiksuoti dar 7 atvejai ir su šiuo židiniu iš viso jau yra siejama 74 atvejai. 

5 COVID-19 infekcijos atvejai nustatyti vieno choro muzikantams. Su šiuo židiniu siejama 6 atvejai. 

K. Griniaus progimnazijoje Kaune buvo patvirtinti 4 atvejai vienos klasės mokiniams. Iš viso su šiuo židiniu siejami 5 atvejai. 

VšĮ Raseinių ligoninėje patvirtinti 3 atvejai. Čia jau užfiksuota 14 atvejų. 

Raseinių rajone taip pat po 2 atvejus buvo patvirtinta Blinstrubiškių socialinės globos namuose ir Viduklės ambulatorijoje. 

REKLAMA

Kupiškio rajone 2 atvejai užfiksuoti viename ūkyje ir 1 atvejis, patvirtintas per vakar parą, yra siejamas su baldų gamybos įmone. 

Vilniaus apskrityje City Dance protrūkyje patvirtintas vienas antrinis atvejis ir su šiuo židiniu siejama 17 atvejų. 

Po vieną atvejį patvirtinta ir kituose židiniuose Vilniaus apskrityje: ledo ritulio treniruotės, vienos transporto ir vienos mokėjimo apdorojimus vykdančios įmonės. 

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 3932 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1581 asmenys, 2246 – pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų