REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar vienas JAV karių batalionas Lietuvoje turėtų būti dislokuotas lapkritį ir šalyje likti iki birželio pabaigos, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Dar vienas JAV karių batalionas Lietuvoje turėtų būti dislokuotas lapkritį ir šalyje likti iki birželio pabaigos, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

REKLAMA

Šiuo metu šalyje treniruojasi JAV sausumos pajėgų batalionas. Šios JAV karių rotacijos Lietuvoje karius antradienį poligone Pabradėje lankė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas.

„Lietuvos ir JAV gynybos bendradarbiavimas išlieka itin stiprus ir aktyvus, o naujoji JAV bataliono rotacija Lietuvoje dar kartą patvirtina tvirtą JAV ir Lietuvos bendradarbiavimą gynybos srityje. Jų, o taip pat ir NATO pajėgų buvimas Lietuvoje yra vienas iš svarbiausių saugumą užtikrinančių veiksnių“,  – pranešime spaudai cituojamas krašto apsaugos ministras.

JAV ambasadorius savo ruožtu pabrėžė, kad šie mokymai buvo planuoti iš anksto ir nėra niekaip susiję su pasikeitusia situacija regione.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva yra puiki vieta atlikti sudėtingus mokymus, stiprinti veiksmų suderinamumą su mūsų partneriais ir taip didinti mūsų parengties lygį regione“, – sakė ambasadorius. 

REKLAMA

Ši JAV karių rotacija keleto savaičių treniruotėms Lietuvoje atvyko rugsėjo pradžioje. Lietuvoje jie treniruojasi kaip JAV Sausumos pajėgų operacijos rytinėje Aljanso dalyje „Atlanto ryžtas“ (angl. „Atlantic Resolve“) dalis.

Planuojama, jog išvykus JAV sausumos pajėgų 2-osios brigados 69-ojo pulko 2-ajam batalionui nuo lapkričio iki birželio pabaigos Lietuvoje bus dislokuotas dar vienas sunkusis JAV batalionas.   

Pasak KAM, pastaraisiais metais daugėja bendrų NATO sąjungininkų pratybų, todėl Lietuva plečia poligonus ir gerina infrastruktūrą, papildomai yra investuojama ir į karinio mobilumo gerinimą.

JAV taip pat yra investavusios į Lietuvos kariuomenės poligonų pritaikymą kariuomenės reikmėms. Lietuvos kariuomenės poligonuose Pabradėje, Rukloje, Kazlų Rūdoje už JAV lėšas įrengti taikliųjų šaulių ir snaiperių, lengvųjų pėstininkų ginklų ir sunkiųjų kulkosvaidžių, pėstininkų kovos mašinų šaudyklos, remonto dirbtuvės, kita mokymų ir poligonų infrastruktūra. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų