REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radviliškyje pradeda veikti mobilusis COVID-19 patikros punktas. Išsitirti gali visi norintieji Radviliškio rajono gyventojai (kodas – „Profilaktiniai“).

Radviliškyje pradeda veikti mobilusis COVID-19 patikros punktas. Išsitirti gali visi norintieji Radviliškio rajono gyventojai (kodas – „Profilaktiniai“).

REKLAMA

Radviliškyje nustačius COVID-19 ligos protrūkį, vykdant Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro-Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą, nuo pirmadienio, rugsėjo 21 dienos, Radviliškyje pradeda veikti mobilusis punktas, kuriame bus atliekami tyrimai Radviliškio gyventojams, teikiant prioritetus asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams.

Ar serga COVID-19, galės pasitikrinti ir visi pageidaujantys išsitirti radviliškiečiai (ir be gydytojų siuntimo), pasakę karštosios linijos 1808 konsultantams kodą „Profilaktiniai“. Į mobilųjį punktą gyventojai registruosis karštąja linija telefono numeriu 1808, gaus kodą ir nurodytą laiką, kada jiems paskirtas laikas tyrimui paimti ir kada jie turi atvykti į mobilųjį punktą.

REKLAMA
REKLAMA

Kas gali tirtis?

Punktuose išsitirti gali visi Radviliškio rajono gyventojai, tiek turintys COVID-19 ligai būdingus simptomus, tiek jų neturintys. Raginame nedelsti ir į mobilųjį punktą tyrimui registruotis prioritetinėms grupėms priklausančius asmenis (asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus, ugdymo įstaigų darbuotojus, pareigūnus, prekybininkus, vaistininkus) ir pirminius kontaktus su COVID-19 liga turėjusius asmenis.

REKLAMA

Norint duoti ėminius pirmiausia būtina kreiptis telefonu 1808. Konsultantui reikės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobiliojo telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina, ir pasakyti kodą „Profilaktiniai“.

Savo transportas

Į mobiliuosius punktus bus siunčiami priduoti ėminius tik tie asmenys, kurie gali atvykti asmenine transporto priemone patys ar atvežami kito žmogaus. Į mobilų patikros punktą negalima vykti taksi automobiliu ar viešuoju transportu.

Atvykimo laiką ir vietą tirtis siunčiamam asmeniui nurodys su juo susisiekęs mobiliojo patikros punkto koordinatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip elgtis?

Atvykus į mobilųjį patikros punktą, žmonėms nėra leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip – jiems paaiškinama, kaip vyks tepinėlio paėmimo procedūra. Atlikus tyrimą, žmogus turi važiuoti į namus ir laukti tyrimo rezultato. Nustačius poreikį pacientą gydyti, bus kviečiama greitoji medicinos pagalba ir jis bus transportuojamas į ligoninę.

Tikrintis atvykęs žmogus su savimi turi turėti asmens dokumentą ir didesnį (A4) popieriaus lapą su užrašytu mobiliojo telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilųjį punktą, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salone. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo laikas

Registruotis į mobilųjį punktą Radviliškyje galima nuo 8 iki 20 valandos. Mobiliojo punkto darbo laikas bus nustatomas pagal užsiregistravusiųjų asmenų skaičių. Punkte dirba trys žmonės – medikas (slaugytojas), koordinatorius ir padėjėjas.

Mobiliojo patikros punkto vieta: degalinės aikštelė šalia „Baltic Petrolium“ degalinės (Radmės g. 1, šalia kavinės „Kregždutė“).

Daliai mokinių ugdymas vyks nuotoliniu būdu

Nuo rugsėjo 21 dienos Radviliškio rajone dviem savaitėms bendrojo ugdymo įstaigoms nurodoma ugdymo procesą 5–10 klasėms ir gimnazinėms klasėms organizuoti nuotoliniu būdu. Priešmokyklinio ugdymo, 1-4 klasių mokiniai į ugdymo įstaigas kol kas eina ir jiems ugdymo procesas kol kas vykdomas ugdymo įstaigose.

REKLAMA

Ugdymo įstaigų vadovai įpareigoti mokyklų bendruomenes supažindinti su priimtais sprendimais.

Neformaliojo ugdymo procesas tiek ugdymo įstaigose, tiek kitose įstaigose, kurios organizuoja neformaliojo ugdymo užsiėmimus, nuo rugsėjo 21 dienos taip pat stabdomas dviem savaitėms. Jei epidemiologinė situacija negerės, tuomet šis sprendimas bus pratęstas.

Taip pat dviem savaitėms stabdoma veikla žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo dienos centruose, vaikų dienos užimtumo centruose.

Įstaigoms ir įmonėms siūlo dirbti nuotoliniu būdu

Rekomenduojama nuo rugsėjo 21 dienos Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, savivaldybės biudžetinėms įstaigoms bei įmonėms, tiek privataus, tiek viešojo sektoriaus įmonėms ir įstaigoms, jei tai įmanoma, veiklą vykdyti nuotoliniu būdu ir gyventojus aptarnauti nuotoliniu būdu.

REKLAMA

Primename, kad nuo rugsėjo 21 dienos Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje priimtas sprendimas atšaukti ar vėlesniam laikui atidėti visus Radviliškio rajono savivaldybės teritorijoje suplanuotus tiek komercinius, tiek nekomercinius renginius ir neplanuoti naujų renginių iki kol epidemiologinė situacija Radviliškio rajone nepagerės ir nebus priimtas atskiras sprendimas. Draudimas galioja Radviliškio rajono savivaldybės administracijai, visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms ir kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims, organizuojantiems masinius renginius, konferencijas, seminarus, susitikimus ir pan. Numatytos sporto varžybos gali vykti, tik be žiūrovų ir laikantis visų saugumo reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškos galimybių dezinfekuoti viešąsias erdves

Komisija rekomenduoja seniūnijoms ieškoti galimybių pasirūpinti viešųjų erdvių dezinfekavimu visame Radviliškio rajone.

Infekcijų kontrolės priemonių stiprinimas asmens sveikatos priežiūros įstaigose – taip pat būtina priemonė, kuri bus įgyvendinama asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Atsižvelgdami į sudėtingą ir vis besikeičiančią epidemiologinę situaciją rajone, raginame gyventojus laikytis visų įmanomų saugumo priemonių, susijusių su COVID-19 viruso plitimo grėsmės prevencija.

Ekstremalių situacijų komisija kreipsis į Sveikatos apsaugos ministeriją dėl realios pagalbos teikimo Radviliškio ligoninei siekiant pasitelkti gydytojus rezidentus darbui Radviliškio ligoninei organizuojant medicinos pagalbos teikimą Radviliškio rajono gyventojams.

REKLAMA

Studentai raginami nevažiuoti į namus

Prašome gyventojų apriboti socialinius kontaktus, nesiburti į grupes, bendrauti tik šeimose, atidėti asmenines šventes. Kreipiamės į studentus, kurie yra išvykę iš Radviliškio mokytis į kitus miestus – likite studijų vietose, pasistenkite negrįžti į namus ir bent dvi savaites likite studijų vietose. Susilaikykite nuo nebūtinų vizitų į Radviliškio rajoną. Teisingai dėvėkite kaukes, būkite atsakingi patys už savo ir artimųjų sveikatą.

Šiuo metu Radviliškio rajono savivaldybė yra jau įtraukta į didelės rizikos savivaldybių sąrašą, nes gyventojų sergamumo rodiklis per pastarąjį 14 dienų laikotarpį siekia 28,66 atvejo 100 tūkstančių gyventojų.

REKLAMA

Paskutiniais duomenimis, COVID-19 ligos protrūkis Radviliškio miesto sveikatos priežiūros įstaigose didėja. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rugsėjo 19 dienos duomenimis, Radviliškio rajone sergančiųjų koronavirusu skaičius išaugo iki 60 atvejų, iš jų 26 – Radviliškio ligoninės darbuotojai, 28 – pacientai.

Pagal savivaldybės informaciją parengė Jonas MARCINKUS, Radviliškio naujienos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų